Ухвала
від 25.11.2015 по справі 5010/772/2012-б-24/25
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

25 листопада 2015 р. Справа № 5010/772/2012-Б-24/25

Господарський суд Івано-Франківської області у складі колегії суддів:

головуючого судді Булки В.І., судді Рочняк О.В., судді Скапровської І.М.

секретар судового засідання Бабенецька А.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк",

вул. Зоологічна, 5, Шевченківський район, м. Київ, 04119,

до: Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004",

вул. Грушевського, 89, корпус А, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300,

про банкрутство,

учасники у справі про банкрутство:

від ініціюючого кредитора ПАТ "ВіЕйБі Банк": Омельченко І.В. - представник, довіреність №445 від 09.07.15;

ліквідатор: Фатула Тарас Вікторович (паспорт серії НОМЕР_1 виданий 21 листопада 1996 року Івано-Франківським МУВС МВС в Івано-Франківській області; свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) № 377 від 20.02.2013);

від кредиторів: Калуської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, Управління Пенсійного фонду України у місті Калуші і Калуському районі, Товариства з обмеженою відповідальністю "Галстар", Приватного підприємства "Коагулянт", Фізичних осіб - підприємців: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 - представники в судове засідання не з'явилися,

встановив: у провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004".

Постановою господарського суду Івано-Франківської області від 26.02.14 боржника - Товариство з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" визнати банкрутом, відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру, призначити ліквідатором арбітражного керуючого Фатулу Т.В.

Ухвалою суду від 11.11.15 відкладено судове засідання по розгляду звіту ліквідатора на 25.11.15, доручено Київському апеляційному господарському суду забезпечити проведення в режимі відеоконференції судового засідання 25.11.15р. о 11:00год. у даній справі, зобов'язано ліквідатора Товариство з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" надати суду рішення комітету кредиторів, прийняте за наслідками розгляду звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004", в тому числі і звіту про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання ним повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" та належним чином сформований звіт про виконану ним роботу та всі додатки до звіту, які передбачені ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Представники кредиторів Калуської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Івано-Франківській області, Управління Пенсійного фонду України у місті Калуші і Калуському районі, Товариства з обмеженою відповідальністю "Галстар", Приватного підприємства "Коагулянт", Фізичних осіб - підприємців: ОСОБА_5, ОСОБА_6, ОСОБА_7 в засідання суду не з'явились, причини неявки суду не повідомили, хоча належним чином були повідомлені про час, дату та місце проведення засідання суду, що підтверджується ухвалою суду від 11.11.15 (вих.№5127-5139 від 12.11.15).

Представник ініціюючого кредитора надав суду письмові пояснення щодо звіту ліквідатора про результати проведеної роботи в процедурі ліквідації (вх.№18489/15 від 25.11.15), в яких зазначає, що як вбачається зі звіту ліквідатора ТзОВ "Карпати Плюс 2004", останнім не в повному обсязі вжито заходів, спрямованих на пошук та виявлення майна банкрута, зокрема ліквідатором не направлено запити до: Державної архітектурно будівельної інспекції України щодо надання інформації про видачу дозвільних документів банкруту на виконання підготовчих та будівельних робіт; Державної інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті щодо надання інформації про плавзасоби, які зареєстровані за банкрутом; Державної митної служби України щодо надання інформації про перебування на обліку у митних органах України, як суб'єкта зовнішньоекономічної діяльності; Державної авіаційної служби України щодо надання інформації про повітряні судна, які зареєстровані за банкрутом; Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України щодо надання інформації про зареєстровані за банкрутом об'єкти котлонагляду та важко підіймальні споруди; Головного управління регіональної статистики щодо наданні інформації про суб'єкти господарювання, засновником яких є банкрут.

Ліквідатор ТзОВ "Карпати Плюс 2004" Фатула Т.В. надав суду клопотання про долучення доказів (вх.№18505/15 від 25.11.15), а саме: реєстр цивільних повітряних суден України на 17.11.15. В засіданні суду ліквідатор зазначив, що згідно даного реєстру за ТзОВ "Карпати Плюс 2004" не зареєстровано цивільних повітряних суден та просить суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс, ліквідувати ТзОВ "Карпати Плюс 2004" та припинити провадження у справі про банкрутство.

Беручи до уваги викладене вище суд зазначає, що відповідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор - фізична особа, яка відповідно до судового рішення господарського суду організовує здійснення ліквідаційної процедури боржника, визнаного банкрутом, та забезпечує задоволення вимог кредиторів у встановленому цим Законом порядку.

Приписами ч.1 ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку.

Згідно ч.2 ст.46 вказаного Закону, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута.

Враховуючи вимоги ст.ст.41,46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", суд перевірив обґрунтованість, правомірність та повноту дій ліквідатора та зазначає, що виходячи із вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ухвала суду про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу є за своєю правовою природою судовим рішенням, яке підсумовує хід ліквідаційної процедури, в якому необхідно повно відобразити обставини, що мають значення для даної справи.

При затвердженні звіту ліквідатора, господарський суд повинен дати оцінку належності проведення ліквідатором всієї ліквідаційної процедури, відповідності законодавству про банкрутство всіх обов'язкових додатків до звіту ліквідатора. Висновки суду про встановлені обставини і їх правові наслідки повинні бути вичерпними, відповідати дійсності та підтверджуватися достовірними доказами, дослідженими в судовому засіданні.

Відповідно до вимог ч. ч. 1, 2 ст. 43 ГПК України господарський суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом. Ніякі докази не мають для господарського суду заздалегідь встановленої сили.

При розгляді звіту ліквідатора та додатків до нього судом встановлено, що ліквідатором не вжито всіх належних заходів та не подано достатніх доказів, необхідних для затвердження ліквідаційного балансу та звіту ліквідатора по даній справі.

З огляду на п.1 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами.

Відповідно до ст.77 ГПК України господарський суд відкладає розгляд справи, коли за якихось обставин спір не може бути вирішено в даному засіданні. За таких обставин, суд вважає за правильне відкласти судове засідання по розгляду звіту ліквідатора на підставі п.п.1,2 ч.1 ст.77 ГПК України.

Крім того, суд зазначає, що ухвалою суду від 27.10.15 частково задоволено клопотання Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" (вх.16406/15 від 26.10.2015року) про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. В частині проведення судового засідання 28.10.2015р. в режимі відеоконференції - відмовлено, наступні судові засідання слід проводити в режимі відеоконференції. За таких обставин, судове засідання (23.12.15 о 10:00) буде проводитись в режимі відеоконференції.

Керуючись ст. ст. 2 ,46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п.п.1,2 ст.77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Відкласти засідання суду по розгляду звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" на 23.12.15 о 10:00 .

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м. Івано-Франківськ, вул. Шевченка, 16, зал № 20.

2. Розгляд справи в судовому засіданні 23.12.15 о 10:00 год. провести в режимі відеоконференції.

3. Доручити Київському апеляційному господарському суду (вул. Шолуденка, 1, м.Київ, 04116), забезпечити проведення в режимі відеоконференції судового засідання 23.12.15р. о 10:00год. у справі №5010/772/2012-Б-24/25 за заявою: Публічного акціонерного товариства "Всеукраїнський Акціонерний банк" (вул. Зоологічна, 5, Шевченківський район, м. Київ, 04119) до Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" (вул. Грушевського, 89, корпус А, м. Калуш, Івано-Франківська область, 77300) про банкрутство.

4. Зобов'язати ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" Фатулу Т.В. надати суду:

- довідку з управління статистики в м. Калуші про фінансову звітність Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004" (вул. Грушевського, 89, корпус А, м. Калуш, Івано-Франківська область) за 2014 та 2015 роки;

- витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно щодо відомостей про зареєстровані права та їх обтяження на нерухоме майно Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004";

- довідку Територіального управління державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України щодо надання інформації про зареєстровані за банкрутом об'єкти котлонагляду та важко підіймальні споруди;

- рішення комітету кредиторів, прийняте за наслідками розгляду звіту ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004", в тому числі і звіту про нарахування і виплату грошової винагороди за виконання ним повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Карпати Плюс 2004";

- належним чином сформований звіт про виконану ним роботу та всі додатки до звіту, які передбачені ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

5. Зобов'язати учасників у справі про банкрутство забезпечити явку уповноважених представників в судове засідання.

Головуючий суддя Булка В. І.

Суддя Рочняк О.В.

Суддя Скапровська І.М.

Дану ухвалу направити:

- Київському апеляційному господарському суду (вул. Шолуденка, 1, м.Київ, 04116);

- кредитору: Публічному акціонерному товариству "Всеукраїнський Акціонерний Банк" (вул. Зоологічна, 5, Шевченківський район, м. Київ, 04119); (Харківське шосе 49, м. Київ, 02096);

- ліквідатору Фатулі Т. В. (АДРЕСА_1);

- кредитору: Управлінню Пенсійного фонду України у місті Калуші і Калуському районі (вул. Біласа і Данилишина, 2, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300);

- кредитору: Калуській об'єднаній державній податковій інспекції Головного управління Міндоходів в Івано-Франківській області (вул. В.Стуса, 2, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300);

- кредитору: Фізичній особі - підприємцю ОСОБА_5 (АДРЕСА_2, 77300);

- кредитору: Фізичній особі - підприємцю ОСОБА_6 (АДРЕСА_3, 77300);

- кредитору: Фізичній особі - підприємцю ОСОБА_7 (АДРЕСА_4, 77300);

- кредитору: Товариству з обмеженою відповідальністю "Галстар" (вул. Б. Нижанківського, буд. 31, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300);

- кредитору: Приватному підприємству "Коагулянт" (вул. Б. Нижанківського, буд. 32, м. Калуш, Калуський район, Івано-Франківська область, 77300);

- представнику за довіреністю ОСОБА_8 (АДРЕСА_5, 77300).

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення25.11.2015
Оприлюднено01.12.2015
Номер документу53820994
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/772/2012-б-24/25

Ухвала від 15.01.2018

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 11.10.2017

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців Віра Миколаївна

Ухвала від 09.12.2016

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Гриців В.М.

Ухвала від 06.09.2012

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Желік М.Б.

Ухвала від 23.12.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 25.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 03.06.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Михайлишин В. В.

Ухвала від 11.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні