Ухвала
від 23.11.2015 по справі 554/8411/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 23.11.2015 Справа № 554/8411/15-к

Провадження № 1-КС/554/7258/2015

УХВАЛА

Іменем України

23.11.2015 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 , розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_2 про тимчасовий доступ до речей і документів, -

встановила:

Прокурор відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_2 23.11.2015 року звернувся до суду із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, посилаючись на те, що службові особи ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_1 ) умисно, з метою одержання неправомірної вигоди для ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 , зареєстроване за адресою: АДРЕСА_2 ), під час проведення конкурсних торгів на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, використали службове становище всупереч інтересам служби, та внесли до документації конкурсних торгів завідомо недостовірні відомості чим спричинили збитки державному бюджету на суму приблизно в 5 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

По даному факту СУ УМВС України в Полтавської області 28.05.2015 року внесено відомості до ЄРДР за №1201517000000562, за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст.364 КК України.

16.07.2015 року, був проведений санкціонований обшук за місцем знаходження ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », а саме за адресою: АДРЕСА_3 . В ході обшуку були виявлені та вилучені: штамп з написом « ІНФОРМАЦІЯ_3 », штамп з написом « ІНФОРМАЦІЯ_4 », печатка з написом « ІНФОРМАЦІЯ_4 », печатка з написом « ІНФОРМАЦІЯ_5 », дві печатки виробництва фірми « ІНФОРМАЦІЯ_6 » серії « ІНФОРМАЦІЯ_7 » з написом « ІНФОРМАЦІЯ_8 », печатка виробництва фірми « ІНФОРМАЦІЯ_6 » серії « ІНФОРМАЦІЯ_9 » з написом « ІНФОРМАЦІЯ_8 », печатка з факсиміле. Відповідно до документації яку ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » подавало на конкурсні торги на закупівлю інструментів і приладів медичних, хірургічних та стоматологічних, ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » отримує устаткування для гемодіалізу у компанії « ІНФОРМАЦІЯ_8 », яка є офіційним ексклюзивним представником в Україні фірми АТ « ІНФОРМАЦІЯ_10 », а наявність у ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », печаток та штампів фірм постачальника та виробника, може свідчити про факт фальсифікації документації наданої для участі у процедурі закупівлі. Крім того, досудовим слідством встановлено, що деякі документи, які подавались разом з пропозицією конкурсних торгів, не відповідають дійсності, так, договори за 2014-2015 роки між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 », про надання послуг з міжнародних перевезень вантажів не укладались, разом з тим, копії таких договорів завірені печаткою підприємства, містяться в матеріалах пропозиції. Вище викладені факти дають підстави вважати, що фактично устаткування для гемодіалізу закуплялось не у суб`єктів господарювання які зазначались в документації конкурсної пропозиції.

Розрахунки за виконану роботу здійснювалися шляхом перерахування коштів з рахунку ІНФОРМАЦІЯ_1 на рахунок ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », відкритий у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ( АДРЕСА_4 ), та могли здійснюватися упродовж з 01.01.2015 року по 01.10.2015 року,

Оскільки для встановлення обставин у кримінальному провадженні має значення достовірна інформація про час, суми та підстави перерахування коштів, яка міститься у платіжних документах (платіжних дорученнях) та роздруківці руху коштів по рахунках (регістрах аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них із зазначенням реквізитів контрагентів та розшифровкою призначення платежу на паперовому носії), яка знаходиться у володінні лише банківської установи, іншим шляхом її отримати неможливо.

Окрім цього, враховуючи що дана інформація містить охоронювану законом банківську таємницю, доступна лише ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ( АДРЕСА_4 ), та її можливо використати як докази, є необхідність у отриманні тимчасового доступу до неї.

Прокурор надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, клопотання підтримав.

З урахуванням обставин справи, існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, у зв`язку з чим розгляд клопотання повинен проводитися згідно вимог ч. 2 ст. 163 КПК України без виклику особи, у володінні якої вони перебувають.

Згідно до ст.159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Відповідно до ч. 4, ч. 6, ч. 7 ст.163 КПК України слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Ураховуючи зазначене, враховуючи доводи прокурора та дослідивши матеріали справи, слідчий суддя приходить до висновку про часткове задоволення клопотання, а саме надання дозволу на тимчасовий доступ до речей та документів в рамках кримінального провадження, внесеного 28.05.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №1201517000000562, за ч.2 ст.364 КК України.

Керуючись ст. ст. 159-166 КПК України, слідчий суддя

ухвалила:

Надати прокурору відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_2 , заступнику начальника відділу СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_3 , слідчому СУ ГУ Національної поліції України в Полтавській області ОСОБА_4 , старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції України в Полтавській області ОСОБА_5 , або старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції України в Полтавській області ОСОБА_6 на розкриття охоронюваної законом банківської таємниці та тимчасовий доступ до справи з юридичного оформлення та відкриття рахунку згідно постанови НБУ №492 від 12.11.2003 року, карток зі зразками підписів, установчих та реєстраційних документів, копій паспортів, чеків та інших документів на зняття готівки, що перебувають у володінні у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » ( АДРЕСА_4 ) по рахунку № НОМЕР_3 і належать ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » за період з 01.01.2015 року по 28.05.2015 року, із наданням вказаною банківською установою можливості ознайомитися з ними та виготовити копії даних документів.

Зобов`язати осіб, які будуть виконувати ухвалу, пред`явити представнику ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_12 »» оригінал ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів та вручити її копію.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Строк дії ухвали 1 місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення23.11.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу53828124
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів

Судовий реєстр по справі —554/8411/15-к

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

Ухвала від 21.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 21.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 12.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 04.11.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 04.11.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

Ухвала від 02.07.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Тімошенко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні