Ухвала
від 06.07.2010 по справі 2-а-2824/10/0270
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

м. Вінниця, вул. Островського, 14

тел/факс (0432) 55-15-10, 55-15-15, http://voas.gov.ua, e-mail: inbox@adm.vn.court.gov.ua


У Х В А Л А

про відкриття провадження у адміністративній справі

(за позовом прокурора в інтересах особи)

06 липня 2010 р. Справа № 2-а-2824/10/0270

За позовом : Прокурора Бершадського району Вінницької області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області

до: Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Осіївське"

про: стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Суддя: Чернюк Алла Юріївна

ВСТАНОВИВ:

До ОСОБА_1 окружного адміністративного суду надійшли матеріали позовної заяви Прокурора Бершадського району Вінницької області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Осіївське" про стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Відповідно до статті 3 КАС України справою адміністративної юрисдикції є переданий на вирішення адміністративного суду публічно-правовий спір, у якому хоча б однією зі сторін є орган виконавчої влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа або інший суб'єкт, який здійснює владні управлінські функції на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень.

Виходячи з положень цієї ж статті, суб'єктом владних повноважень є орган державної влади, орган місцевого самоврядування, їхня посадова чи службова особа, інший суб'єкт при здійсненні ними владних управлінських функцій на основі законодавства, в тому числі на виконання делегованих повноважень

Як вбачається з поданих матеріалів, позивач є суб’єктом владних повноважень.

Пунктом 4 частини 1 статті 17 КАС України встановлено компетенцію адміністративних судів, яка поширюється на спори за зверненням суб'єкта владних повноважень у випадках, встановлених законом.

Згідно статті 60 КАС України у випадках, встановлених законом, прокурор може звертатись до адміністративного суду із адміністративним позовом про захист прав, свобод та інтересів інших осіб і брати участь у цих справах.

Розглядом поданих прокурором до суду матеріалів встановлено, що позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства; вона підсудна ОСОБА_1 окружному адміністративному суду; відповідає вимогам, встановленим статтею 106 КАС України; подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та відсутні підстави для її повернення або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом.

А тому суд прийшов до висновку про відкриття провадження у справі.

Керуючись ст. ст. 60, 106, 107, 165, п. 6 ст. 254 КАС України, -

УХВАЛИВ:

Відкрити провадження в адміністративній справі за позовом Прокурора Бершадського району Вінницької області в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Осіївське" про стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Призначити судове засідання у справі на 14 липня 2010 р. о 10:30 год. в залі судового засідання №7 ОСОБА_1 окружного адміністративного суду м. Вінниця, вул. Островського 14.

Викликати в судове засідання осіб, що беруть участь у справі та прокурора.

У разі представництва сторін довіреними особами надати в судовому засіданні оригінали або належним чином засвідчені копії довіреностей представників, оформлені відповідно до вимог КАС України.

Повноваження прокурора як представника у адміністративному судочинстві, який діє у межах своєї компетенції, слід підтвердити службовим посвідченням.

Зобов'язати сторони надати суду необхідні для вирішення спору докази через відділ прийому суду за три робочих дні до судового засідання, в тому числі:

Прокурора, позивача : оригінали документів зазначених у додатку до позовної заяви; довідку про включення відповідача до ЄДРПОУ станом на день розгляду справи в суді; докази часткових розрахунків, якщо такі мали місце на день розгляду справи в суді, акт взаємозвірки на день розгляду справи в суді.

Відповідача: письмові заперечення проти позову у разі їх наявності та відповідні докази на їх обґрунтування; довідку про включення до ЄДРПОУ станом на день розгляду справи в суді; докази часткових розрахунків, якщо такі мали або матимуть місце, на день розгляду справи в суді, акт взаємозвірки на день розгляду справи в суді.

Роз'яснити відповідачу, що він має право подати письмові заперечення проти позову та докази, якими вони обґрунтовуються.

Ухвалу та пам’ятку про процесуальні права та обов'язки сторін надіслати сторонам. Відповідачу надіслати копію позовної заяви з додатками.

Копію ухвали крім сторін направити прокурору, що звернувся з позовом та прокурору Вінницької області.

У випадку невиконання сторонами будь-яких вимог даної ухвали надати письмові пояснення з обґрунтуванням причин її невиконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду , які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з дня її проголошення.

Суддя Чернюк Алла Юріївна

Дата ухвалення рішення06.07.2010
Оприлюднено04.12.2015
Номер документу53900735
СудочинствоАдміністративне
Суть: стягнення заборгованості по страхових внесках на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування

Судовий реєстр по справі —2-а-2824/10/0270

Ухвала від 06.07.2010

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

Постанова від 26.07.2010

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Чернюк Алла Юріївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні