Ухвала
від 09.04.2015 по справі 758/4144/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/4144/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

09 квітня 2015 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , начальника другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про накладення арешту на тимчасово вилучене майно, -

В С Т А Н О В И В :

Начальник другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з старшим прокурором прокуратури Подільського району м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про арешт тимчасово вилученого майна, яке обґрунтовує тим, що в проваджені органу досудового розслідування знаходиться кримінальне провадження № 32014100070000093, відомості про яке 20 листопада 2014 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Під час досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс» (код ЄДРПОУ 35760731) - директор (засновник) ОСОБА_5 та співзасновник ОСОБА_6 в період з 01 січня 2012 року по 30 вересня 2014 року безпідставно сформували податковий кредит та валові витрати підприємства шляхом документального відображення безтоварних операцій з рядом підприємств з ознаками фіктивності, а саме, ТОВ «СБ-Радар» (код 37961259) та ТОВ «Готика ЛТД» (код 38347915), чим ухилились від сплати податків на загальну суму 1 326 737 грн., що є значним розміром (дослідження № 243/16-30/35760731 від 18 листопада 2014 року, складене управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ГУ ДФС у м. Києві).

Крім того встановлено, що до протиправної діяльності ОСОБА_6 та ОСОБА_7 , пов`язаної з ухиленням від сплати податків в особливо великих розмірах, причетні ряд підконтрольних їм підприємств та осіб, а саме,

ТОВ «Лібеті Стайл» (код ЄДРПОУ 37195372), директором та співзасновником якого є ОСОБА_6 а співзасновником ОСОБА_7 ;

ТОВ «НВП «Трансенергобуд» (код ЄДРПОУ 34487191), директором та співзасновником якого є ОСОБА_6 , співзасновником - ОСОБА_7 ;

ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс» (код ЄДРПОУ 35760731), директором та співзасновником якого є ОСОБА_7 , співзасновником ОСОБА_6 ;

ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс» (код ЄДРПОУ 38039998), директором якого є ОСОБА_8 , співзасновниками - ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

ТОВ «Глобал Менеджмент корпорейшн» (код ЄДРПОУ 37728663), директором якого є ОСОБА_8 , співзасновниками - ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ;

ТОВ «Монтаж-Систем-Груп» (код ЄДРПОУ 37508706), директором якого є ОСОБА_8 , співзасновниками - ОСОБА_9 та ОСОБА_10 ).

Також встановлено, що організатором вищевказаної протиправної діяльності з мінімізації податкових зобов`язань є ОСОБА_11 , який офіційно ніде не працює, однак фактично здійснює керівництво та організацію роботи підконтрольних йому шести підприємств, в тому числі ТОВ «Лібеті Стайл».

07 квітня 2015 року на виконання ухвали слідчого судді Подільського районного суду м. Києва від 27 березня 2015 року про проведення обшуку, співробітниками СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві спільно з оперативними співробітниками ОУ ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві проведено обшук в офісному приміщенні ОСОБА_11 за адресою: м. Київ вул. Куренівська, 18, офіс 506.

За результатами обшуку, виявлено документацію ТОВ «Лібеті Стайл», ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс», ТОВ «НВП «Трансенергобуд», ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс», ТОВ «Глобал Менеджмент корпорейшн», ТОВ «Монтаж-Систем-Груп», ТОВ «СБ-Радар» щодо замовлення та реалізації товарно-матеріальних цінностей, флеш накопичувачі, планшет, мобільні телефони, системний блок.

На вищевказаних документах ТОВ «Лібеті Стайл», ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс», ТОВ «НВП «Трансенергобуд», ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс», ТОВ «Глобал Менеджмент корпорейшн», ТОВ «Монтаж-Систем-Груп», щодо замовлення та реалізації товарно-матеріальних цінностей містяться підписи службових осіб товариств, перевірка належності яких потребує експертного дослідження.

На вищевказаній електронній техніці містяться інформація щодо замовлення та реалізації товарно-матеріальних цінностей, експертне дослідження яких необхідне з метою ідентифікації реального місця придбання, реальних постачальників та покупців вказаних товарно-матеріальних цінностей.

В зв`язку з вищевикладеним та з метою швидкого, повного і неупередженого дослідження всіх обставин кримінального правопорушення, надання їм належної правової оцінки та прийняття законного процесуального рішення в передбачені кримінальним процесуальним законодавством строки, у органа досудового розслідування виникла необхідність у зверненні з даним клопотанням про накладення арешту на вилучені у ході обшуку речей та документів.

У судовому засіданні начальник другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 внесене до суду клопотання підтримав в повному обсязі, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали справи, приходжу до висновку про задоволення даного клопотання з наступних підстав.

Згідно вимог ст. 237 КПК України при проведенні огляду дозволяється вилучення лише речей і документів, які мають значення для кримінального провадження, та речей, вилучених з обігу. Вилучені речі та документи, що не відносяться до предметів, які вилучені законом з обігу, вважаються тимчасово вилученим майном.

Відповідно до змісту ч. 2 ст. 167 КПК України, тимчасово вилученим може бути майно у вигляді речей, документів, якщо є достатні підстави вважати, що вони використані як засоби чи знаряддя вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди.

Також, згідно ч. 2 ст. 170 КПК України, слідчий суддя або суд під час судового провадження накладає арешт на майно у вигляді речей, якщо є достатні підстави вважати, що вони відповідають критеріям, зазначеним у ч. 2 ст. 167 КПК України.

В судовому засіданні встановлено, що ухвалою слідчого судді від 27 березня 2015 року слідчим слідчої групи надано дозвіл на проведення обшуку за адресою: АДРЕСА_1 з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь його вчинення, майна, яке було здобуте в результаті його вчинення, відшукання речей та документів.

На підставі вищезгаданої ухвали слідчого судді 07 квітня 2015 року було проведено обшук офісного приміщення ОСОБА_11 по АДРЕСА_1 .

В ході проведеного обшуку було виявлено та тимчасово вилучено документацію щодо замовлення та реалізації товарно-матеріальних цінностей, флеш-накопичувачі, планшет, мобільні телефони, системний блок.

08 квітня 2015 року до суду надійшло клопотання начальника другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про накладення арешту на тимчасово вилучене під час проведеного 07 квітня 2015 року обшуку майна.

Оцінюючи в сукупності надані стороною кримінального провадження докази, при вирішенні питання про накладення арешту на майно, враховую наявність обґрунтованої підозри та достатність доказів, що вказують на вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 212, ч. 3 ст. 212 КК України, відсутність можливих наслідків арешту для інших осіб, розумність та співрозмірність застосування такого виду заходу забезпечення кримінального провадження.

Зважаючи на те, що в судовому засіданні слідчим доведено необхідність накладення арешту на тимчасово вилучені речі та документи, тому, враховуючи необхідність забезпечення належного зберігання речей, які використані як засоби вчинення кримінального правопорушення та зберегли на собі його сліди, вбачаю достатні обґрунтовані підстави для задоволення даного клопотання в повному обсязі.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. ст. 167, 170, 173, 175 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника другого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Подільському районі Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про накладення арешту на тимчасово вилучене майно задовольнити.

Накласти арешт на тимчасово вилучене під час проведеного 07 квітня 2015 року обшуку по вул. Куренівська, 18, офіс 506 в м. Києві майно, а саме,

документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Лібеті Стайл», ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс», ТОВ «НВП «Трансенергобуд», ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс», ТОВ «Глобал Менеджмент корпорейшн», ТОВ «Монтаж-Систем-Груп», ТОВ «СБ-Радар» щодо замовлення та реалізації товарно-матеріальних цінностей, які підшиті в томах та скріплені печаткою «Для довідок»:

том № 1 з актами здачі приймання робіт, рахунками фактур, податковими накладними, рахунками на оплату ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 2 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, накладними, довіреностями, рахунками фактури ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 3 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 4 з податковими накладними, договорами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт, специфікацією робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 5 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 6 з податковими накладними, видатковими накладними, рахунками фактур, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Капітал-Тех-Сервіс»;

том № 7 з договорами, додатками до договорів, додатковими угодами, специфікаціями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 8 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 9 з податковими накладними, накладними, додатковими угодами до договорів ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 10 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн»;

том № 11 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами, деклараціями підприємства, актами звірок, розрахунками сум страхових внесків, фінансовими звітами ТОВ «НВО «Трансенергобуд»;

том № 12 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 13 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, рахунками фактур, договорами, актами звірок ТОВ «НВО «Трансенергобуд»;

том № 14 з рахунками, договорами, податковими накладними, довіреностями, додатками до договорів, товарно-транспортними накладними, додатковими угодами, специфікаціями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 15 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн»;

том № 16 з податковими накладними, накладними, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 17 з податковими накладними, накладними, рахунками фактур, довіреностями, розрахунками, видатковими накладними, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 18 з квитанціями Ф 2, деклараціями з ПДВ, реєстрами отриманих та виданих податкових накладних, звітами про суми заробітної плати, ТОВ «Капітал-тех-сервіс»;

том № 19 з податковими накладними, рахунками-фактурами, договорами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 20 з договорами, додатковими угодами, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 21 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 22 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 23 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 24 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, товарно-транспортними накладними, видатковими накладними, довіреностями, рахунками фактур, договорами, специфікаціями, актами звірок ТОВ «НВО «Трансенергобуд»;

том № 25 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн»;

том № 26 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, договорами, рахунками фактур ТОВ «Капітал-тех-сервіс»;

том № 27 з деклараціями ТОВ «Ліберті Стайл», податковими накладними, видатковими накладними, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-систем-груп»;

том № 28 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, договорами, рахунками фактур ТОВ «Капітал-тех-сервіс»;

том № 29 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 30 з податковими накладними, видатковими накладними, рахунками-фактурами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт договорами ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 31 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, товарно-транспортними накладними, видатковими накладними, довіреностями, рахунками фактур ТОВ «Капітал-тех-сервіс»;

том № 32 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 33 з податковими накладними, видатковими накладними, товарно-транспортними накладними, рахунками-фактурами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт договорами ТОВ «Ліберті Стайл»;

том № 34 з податковими накладними, видатковими накладними, товарно-транспортними накладними, рахунками-фактурами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт договорами ТОВ «Ліберті Стайл», ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн», ТОВ «Монтаж-систем-груп», копіями свідоцтв про реєстрацію підприємств;

том № 35 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, видатковими накладними, довіреностями, товарно-транспортними накладними, рахунками фактур, договорами ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 36 з податковими накладними, актами прийому-передачі виконаних робіт, товарно-транспортними накладними, видатковими накладними, довіреностями, рахунками фактур, договорами, специфікаціями, актами звірок ТОВ «НВО «Трансенергобуд» та ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 37 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 38 з реєстрами отриманих та виданих податкових накладних ТОВ «СБ-радар»;

том № 39 з договорами ТОВ «Капітал-тех-сервіс»;

том № 40 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп», ТОВ «Ліберті Стійл», ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 41 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Глобал Менеджмент Корпорейшн плюс»;

том № 42 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Монтаж-Систем-Груп»;

том № 43 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стійл»;

том № 44 з договорами, рахунками фактурами, видатковими накладними, додатковими угодами, довіреностями, актами здачі-приймання робіт ТОВ «Ліберті Стійл»;

телефон марки «Nоkіа» чорно-сірого кольору - 1 шт.;

телефон марки «Nоkіа» чорного кольору - 1 шт.;

телефон марки «Nоkіа» чорного кольору - 1 шт.;

телефон марки «Nоkіа» Е6-00 чорного кольору - 1 шт.;

телефон марки «Nоkіа» чорно-сірого кольору - 1 шт.;

телефон марки «НТС» чорного кольору- 1 шт.;

планшет марки «Sony» модель SGРТ111US/S. SN №275501000047692 - 1 шт.;

блокнот коричневого кольору з надписом ДіаПрофМед - 1 шт.;

флеш-накопичувач Transcend 4 GВ чорного кольору - 1 шт.;

флеш-накопичувач Transcend 4 GВ біло-червоного кольору - 1 шт.;

копію паспорту ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_1 на 1 арк. з підколотим листом аркушу А4 з рукописним текстом на 1 арк.;

чорнові записи на 4 арк. з рукописними цифрами та назвами підприємств: «Аграрна компанія 2004», «Хім-агромаркет», «Городище-агро», «Еліт» та ін.;

заяву директора ТОВ «Інтертехнологія» від 16 червня 2010 року на 1 арк.

системний блок сірого кольору з чорною вставкою «АSUS» № 321070012А01 -1шт.;

заяву ТОВ «Інтертехнологія» від 18 жовтня 2010 року на 1 арк.;

лист ТОВ «Інтертехнологія» до Прокурора м. Києва № 5519 від 21 грудня 2010 року на 3 арк.;

лист Прокуратури № 19 від 22 грудня 2010 року на 1 арк.;

копію листа № 51/720 пр від 02 серпня 2011 року на 1 арк.;

лист ТОВ «Інтегро-менеджмент-сістем» № 1334 від 05 квітня 2011 року на 3 арк.;

лист ТОВ «Інтертехнологія» до Прокурора м. Києва № 1335 від 05 квітня 2011 року на 3 арк.;

заяву директора ТОВ «Інтертехнологія» від 16 червня 2010 року на 1 арк.

заяву директора ТОВ «Інтегро-менеджмент-сістем» від 18 жовтня 2010 року на 2 арк.

заяву директора ТОВ «Інтегро-менеджмент-сістем» від 21 грудня 2010 року на 2 арк.

лист Прокуратури № 19 від 22 грудня 2010 року на 1 арк.;

копію довідки про причину смерті ОСОБА_13 від 15 серпня 2011 року на 1 арк.;

копію свідоцтва про смерть ОСОБА_13 від 15 серпня 2011 року на 1 арк.;

завірену копію пояснення ТОВ «Інтертехнологія» від 06 квітня 2010 року на 1 арк.;

флеш накопичувач Transcend 4 GВ - 1 шт.

Ухвала про арешт майна виконується негайно слідчим, прокурором.

Ухвала підлягає оскарженню до Апеляційного суду м. Києва протягом п`яти днів з дня її оголошення безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення09.04.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу53914725
СудочинствоКримінальне
Сутьнакладення арешту на тимчасово вилучене майно

Судовий реєстр по справі —758/4144/15-к

Ухвала від 09.04.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

Ухвала від 02.06.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Приндюк Марія Василівна

Ухвала від 02.06.2015

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Приндюк Марія Василівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні