Рішення
від 03.12.2015 по справі 909/1249/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Р І Ш Е Н Н Я

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 грудня 2015 р. Справа № 909/1249/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Шкіндер П. А.,

секретар судового засідання Кучма І. І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за позовом: Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго", вул. Індустріальна, 34, м. Івано-Франківськ, 76014

до відповідача: Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" вул. Шевченка, 30, м. Городенка, Городенківський район, Івано-Франківська область,78100

про стягнення заборгованості 14010,12 грн.

за участю:

Від позивача: ОСОБА_1, (довіреність № 953 від 25.08.15 )-представник;

Від відповідача представники не з'явилися.

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Івано-Франківської області подано позов ПАТ "Прикарпаттяобленерго" до Комунального підприємства " Городенка -Житлосервіс" про стягнення 14010,12грн. Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 09.11.2015року позовну заяву прийнято до розгляду.

Представник позивача в судовому засіданні підтримав заявлений позов у повному обсязі з підстав, викладених у позовній заяві.

Відповідач в судове засідання жодного разу не з"явився, відзиву на позов не надав, своїм правом на участь у судовому розгляді не скористався, хоча належним чином повідомлений про місце і час розгляду справи ухвалами суду; письмових заяв, повідомлень щодо поважності причин відсутності відповідача в судовому засіданні до суду не надходило.

Відповідно до пункту 2.6.15. Інструкції з діловодства в господарських судах України, затвердженою наказом Державної судової адміністрації України від 20.02.2013 № 28 на звороті у лівому нижньому куті оригіналу процесуального документа, який виготовляється судом та залишається у справі, проставляється відповідний штамп суду з відміткою про відправлення документа, що містить вихідний реєстраційний номер, загальну кількість відправлених примірників документа, дату відправлення, підпис працівника, який її здійснив. Дана відмітка, за умови, що її оформлено відповідно до наведених вимог названої Інструкції, є підтвердженням належного надсилання копій процесуального документа сторонам та іншим учасникам судового процесу.

Вищезазначені обставини свідчать про належне виконання господарським судом обов»язку щодо повідомлення відповідача про вчинення судом певних процесуальних дій по даній справі.

Частиною 3 ст. 22 ГПК України встановлено, що сторони зобов’язані добросовісно користуватися належними їм процесуальними правами, виявляти взаємну повагу до прав і охоронюваних законом інтересів другої сторони, вживати заходи до всебічного, повного та об’єктивного дослідження всіх обставин справи.

Відповідно до п.1 ст.6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 04.11.1950 року, ратифікованої Законом України від 17.07.1997 року № 475/97-ВР «Про ратифікацію Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод 1950 року, Першого протоколу та протоколів №2, 4, 7 та 11 до Конвенції» кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом, який вирішить спір щодо його прав та обов»язків цивільного характеру.

За таких обставин, суд, дослідивши матеріали справи, враховуючи те, що відповідач належним чином повідомлений про час і місце розгляду справи, зважаючи на обмеженість строками розгляду справи, встановленими ст. 69 ГПК України, вважає за можливе розглянути справу без участі представника відповідача за наявними в ній матеріалами, відповідно до ст. 75 ГПК України.

Розглянувши матеріали справи із врахуванням вимог Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод стосовно розгляду справи упродовж розумного строку, всебічно і повно з"ясувавши всі обставини, на яких ґрунтуються вимоги, давши оцінку доказам, які мають значення для справи, вислухавши представника позивача, суд вважає за правильне взяти до уваги наступне.

26 листопада 2009 року між ПАТ "Прикарпаттяобленерго" та Комунальним підприємством "Городенка-Житлосервіс" укладено договір про постачання електричної енергії № 86.

Згідно п.1 вказаного договору, постачальник (позивач) продає електричну енергію споживачу (відповідачу) для забезпечення потреб електроустановок споживача з приєднаною потужністю 1379 кВт, а споживач оплачує постачальнику вартість використаної електричної енергії та здійснює інші платежі згідно з умовами договору.

Однак, в порушення договірних зобов'язань, Комунальне підприємство "Городенка- Житлосервіс" недобросовісно виконувало свої обов'язки перед постачальником (позивачем) щодо своєчасної оплати за спожиту електричну енергію та дотримання норм правил користування електричною енергією.

21 липня 2015року господарський суд Івано-Франківської області рішенням по справі№ 909/590Л5, задоволив позовні вимоги ПАТ "Прикарпаттябюенерго" та вирішив стягнути з Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" 16139,33 грн. заборгованості за спожиту активну та не обліковану електричну енергію, пені, інфляційних та річних збитках, що існували станом на 01.05.2015 року.

Проте, в травні місяці 2015 року Комунальне підприємство "Городенка-Житлосервіс" продовжило порушувати умови договору № 86 в частині своєчасної оплати за спожиту електричну енергію, що зумовило виникнення заборгованості по пені, інфляційних та річних, а також, надалі самовільно підключало свої електроустановки до електричних мереж, після припинення позивачем електропостачання за заборгованість.

За приписами ч. 26 та 27 п. 10.2 п.10 Правил користування електричною енергією, споживач електричної енергії зобов'язаний: забезпечувати збереження і цілісність встановлених на його території (у його приміщенні) розрахункових засобів обліку електричної енергії та пломб (відбитків їх тавр) відповідно до акта про пломбування; не допускати безоблікового користування електричною енергією від технологічних електричних мереж споживача, а також відшкодовувати збитки, завдані постачальнику електричної енергії (електропередавальній організації), у разі виявлення безоблікового користування електричною енергією від технологічних електричних мереж споживача.

Відповідно до п.6.41 Правил користування електричною енергією, у разі виявлення під час контрольного огляду або технічної перевірки уповноваженим представником постачальника електричної енергії, від якого споживач одержує електричну енергію, або електропередавальної організації порушень цих Правил або умов договору на місці виявлення порушення у присутності представника споживача оформляється акт порушень. В акті мають бути зазначені зміст виявленого порушення із посиланням на відповідні пункти цих Правил та вихідні дані, необхідні та достатні для визначення обсягу недоврахованої електричної енергії та/або суми завданих споживачем збитків. За необхідності в акті зазначаються заходи, які необхідно вжити для усунення допущених порушень. Акт складається в двох примірниках, один з яких передається або надсилається споживачеві. Акт підписується представником постачальника електричної енергії (електропередавальної організації) та представником споживача. У разі відмови споживача підписати акт, в ньому робиться запис про відмову. У цьому випадку акт вважається дійсним, якщо він підписаний не менше ніж трьома уповноваженими представниками постачальника електричної енергії (електропередавальної організації). Споживач має право подати пояснення і зауваження щодо змісту акта, які зазначаються в акті, а також викласти мотиви своєї відмови від його підписання. Акт підписують тільки особи, які брали участь в контрольному огляді або технічній перевірці.

26 лютого 2015 року, через наявну заборгованість по спожитій електричній енергії та виявлене порушення Правил користування електричною енергією, представниками Городенківського РЕМ філії ПАТ "Прикарпаттяобленерго" було припинено постачання електроенергії освітлення сходових кліток багатоквартирного житлового будинку в м.Городенка, по вул.Станіславській 1А, балансоутримувачем якого є Відповідач.

25 червня 2015р. електротехнічними працівниками постачальника (позивача), при проведенні контрольного огляду електроустановок в багатоквартирному житловому будинку за вищевказаною адресою, у присутності представника відповідача - відповідального за електрогосподарство КП "Городенка-Житлосервіс" ОСОБА_2, було виявлено порушення споживачем (Відповідачем) ст. 27 ЗУ " Про електроенергетику " та п.6.40, 7.6 ПКЕЕ, а саме: Самовільне підключення електроустановок споживача до електричної мереж: енергопостачальника після припинення електропостачання.

Дане порушення було зафіксовано Актом про порушення № 080293 від 25.06.2015 року, в якому відображена схема самовільного підключення.

Порядок визначення обсягу та вартості електричної енергії, не облікованої внаслідок зворушення споживачами Правил користування електричною енергією регулюється Методикою затвердженою Постановою НКРЕ від 04.05.2006р. № 562.

03 липня 2015 року, на засіданні комісії по розгляду актів про порушення, філією ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Городенківський РЕМ, на підставі Акта про порушення № 080293 від 25.06.2015 року , в порядку визначеному п.2.7. Методики, нараховано КП "Городенка- Жжтлосервіс" 256,72 грн. вартості не облікованої електричної енергії.

Згідно рішення комісії нарахування проведено за період з 26.02.2015 року (дати вимкнення електроустановки) по 25.06.2015 року (дату виявлення порушення), що відповідає вимогам Методики.

Рішення засідання комісії з розрахунком до нього оформлене протоколом № 211 від 03.07.2015р. На підставі протоколу Відповідачу видано до сплати рахунок за необліковану електроенергію № 22086/5 від 03.07.2015 року на суму 256,72 грн.

25 червня 2015року, електротехнічними працівниками постачальника, при проведенні контрольного огляду електроустановок в багатоквартирному житловому будинку за адресою: м.Городенка, по вул.Шевченка, 81, балансоутримувачем якого є також відповідач, у присутності представника відповідача - відповідального за електрогосподарство КП "Городенка-Житлосервіс" ОСОБА_2, було виявлено порушення споживачем ст. 27 ЗУ "Про електроенергетику" та п.6.40, 7.6 Правил користування електричною енергією - самовільне підключення електроустановок, струмоприймачів або електропроводки поза розрахунковими приладами обліку електричної енергії до електричної мережі, що не є власністю енергопостачальника без порушення схеми обліку.

Вчинене КП "Городенка-Житлосервіс" порушення було зафіксовано Актом про порушення №080291 від 25.06.2015 року. В Акті відображена схема самовільного підключення та зазначено про час та місце проведення засідання комісії постачальника електроенергії з його розгляду, а саме: 03.07.2015р.

03 липня 2015 року на засіданні комісії по розгляду актів про порушення, філією ПАТ "ТЬесарпаттяобленерго" Городенківський РЕМ, на підставі Акта № 080291 від 25.06.2015 риягВ» . в порядку визначеному п.2.9. Методики, нараховано КП "Городенка-Житлосервіс" 4367,58 грн. вартості необлікованої електричної енергії.

Згідно рішення комісії, нарахування проведено за період з 05.03.2015 року по 25.06.2015 року, що також відповідає вимогам Методики.

Рішеням засідання комісії з розрахунком до нього оформлене протоколом № 212 від 03.07.15р. 2015р. На підставі протоколу, Відповідачу видано до сплати рахунок за недораховану електричну енергію № 22086/5 від 03.07.2015 року на суму 4367,58 грн.

При складанні Акту про порушення № 080293 від 25.06.2015 року та Акту про порушення № 080291 від 25.06.2015 року, на електроустановки сходових кліток житлових будинків в м.Городенка, вулиць Шевченка, 81 та Станіславська 1А, було повторно припинено електропостачання представниками енергопостачальної організації. Про це зазначено в пункті 7 Актів про порушення, та скріплено підписом представника КП "Городенка-Житлосервіс".

25 серпня 2015 року, електротехнічними працівниками Городенківського РЕМ філії ПАТ "Прикарпаттяобленерго", з метою перевірки на стан відключення сходових кліток, за участю представника відповідача - відповідального за електрогосподарство КП "Городенка- Житлосервіс" ОСОБА_2, проведено повторно контрольний огляд електроустановок в багатоквартирному житловому будинку за адресою: м.Городенка по вул.Шевченка 81, балансоутримувачем якого є Відповідач. В результаті перевірки встановлено, що споживач при користуванні електричною енергією знову порушив ст. 27 Закону України "Про електроенергетику", п. 6.40, 7.6 Правил користування електричною енергією.

Дане порушення було зафіксовано Актом про порушення № 080277 від 25.08.2015 року. В Акті відображена схема самовільного підключення та зазначено про час та місце проведення засідання комісії постачальника електроенергії з його розгляду, а саме: | 03.09.2015р. за адресою: м.Городенка, вул.Я.Стецько,7.

03 вересня 2015 року на засіданні комісії по розгляду актів про порушення, філією ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Городенківський РЕМ, на підставі Акта № 080277 від 25.08.2015 року, в порядку визначеному п.2.9. Методики, нараховано КП "Городенка-Житлосервіс" 2061,88 грн. вартості необлікованої електричної енергії.

Згідно рішення комісії нарахування проведено за період з 25.06.2015 року по 25.08.2015 року, що відповідає вимогам Методики.

Рішення засідання комісії з розрахунком до нього оформлене протоколом № 217 від 16.09.2015р. На підставі протоколу Відповідачу видано до сплати рахунок за недораховану електричну і енергію № 22086/5 від 16.09.2015 року на суму 2061,88 грн. Протокол та рахунок вручено головному бухгалтеру Відповідача, однак КП "Городенка-Житлосервіс" їх знову ж таки не оплатило.

25.08.2015р., працівниками Городенківського РЕМ філії ПАТ "Прикарпаттяобленерго", за участю представника Відповідача - відповідального за електрогосподарство КП "Городенка-Житлосервіс" ОСОБА_2, складено ще один Акт про порушення № 080276 від 25.08.2015 року, згідно з яким, при перевірці представниками позивача встановлено, що відповідач, при користуванні електричною енергією у багатоквартирному житловому будинку за адресою: м.Городенка. вул.Станіславська, 1А знову здійснив самовільне підключення електроустановок споживача до електричної мережі енергопостачальника після припинення електропостачання, чим порушив п.6.40, 7.6 Правил користування електричною енергією. Самовільне підключення виконано шляхом зірвання пломби енергопостачальника з розподільчого щита 0,4 кВ на сходовій клітці будинку.

В Акті відображена схема самовільного підключення та зазначено про час та місце проведення засідання комісії постачальника електроенергії з його розгляду, а саме: 03.09.2015р. за адресою: м.Городенка, вул.Я.Стецько,7.

03 вересня 2015 року на засіданні комісії по розгляду актів про порушення, філією ПАТ "Прикарпаттяобленерго" Городенківський РЕМ, на підставі Акта № 080276 від 25.08.2015 року в порядку визначеному п.2.7 Методики нараховано КП "Городенка-Житлосерсів" 63, 97 грн., вартості необлікованої електричної енергії.

Доказів погашення заборгованості відповідачем суду не подано.

За змістом статті 11 Цивільного кодексу України цивільні права та обов'язки виникають із дій осіб, що передбачені актами цивільного законодавства, а також із дій осіб, що не передбачені цими актами, але за аналогією породжують цивільні права та обов'язки. Підставами виникнення цивільних прав та обов'язків, зокрема, є договори та інші правочини.

В силу статті 173 Господарського кодексу України господарським визнається зобов'язання, що виникає між суб'єктом господарювання та іншим учасником відносин у сфері господарювання з підстав, передбачених ГК України, в силу якого один суб'єкт (зобов'язана сторона, у тому числі боржник) зобов'язаний вчинити певну дію господарського характеру на користь іншого суб'єкта (виконати роботу, передати майно, сплатити гроші тощо), а інший суб'єкт (управнена сторона, у тому числі кредитор) має право вимагати від зобов'язаної сторони виконання її обов'язку. Наведена правова норма кореспондується зі ст.509 Цивільного кодексу України: зобов'язанням є правовідношення, в якому одна сторона (боржник) зобов'язана вчинити на користь другої сторони (кредитора) певну дію (передати майно, виконати роботу, надати послугу, сплатити гроші тощо) або утриматися від певної дії, а кредитор має право вимагати від боржника виконання його обов'язку.

Згідно ст.275 ГК України, за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов'язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Відповідно до ст.ст. 525, 526 Цивільного кодексу України одностороння відмова від зобов"язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом; зобов"язання має виконуватися належним чином відповідно до умов договору та вимог цього кодексу, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться. Наведена правова норма кореспондується зі статтею 193 Господарського кодексу України: суб'єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов'язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов'язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

В силу статті 629 Цивільного кодексу України договір є обов'язковим для виконання сторонами.

За змістом ч.1 ст.530 Цивільного кодексу України, якщо у зобов'язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Враховуючи умови договору від 29.05.08 №3080 про постачання електричної енергії для енергозабезпечення будівельних струмоприймачів, граничний термін виконання відповідачем зобов"язання щодо оплати поставленої позивачем електроенергії - по всіх платежах, передбачених даним договором, протягом 5 операційних днів з дня отримання споживачем рахунку.

Згідно ст. 610 Цивільного кодексу України, порушенням зобов'язання є його невиконання або виконання з порушенням умов, визначених змістом зобов'язання (неналежне виконання).

Відповідно до пункту 1 ст. 612 Цивільного кодексу України, боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов'язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Пунктом 2 ст. 614 Цивільного кодексу України встановлено, що відсутність своєї вини доводить особа, яка порушила зобов'язання.

Відповідач доказів належного виконання своїх зобов'язань не надав.

З огляду на встановлення судом факту порушення відповідачем термінів виконання грошового зобов"язання, позовні вимоги підлягають до часткового задоволення, з огляду на наступне.

Статтею 216 Господарського кодексу України передбачено, що учасники господарських відносин несуть господарсько-правову відповідальність за правопорушення у сфері господарювання шляхом застосування до правопорушників господарських санкцій на підставах і в порядку, передбачених цим Кодексом, іншими законами та договором.

В силу ч.1 ст.230 Господарського кодексу України, штрафними санкціями у цьому Кодексі визнаються господарські санкції у вигляді грошової суми (неустойка, штраф, пеня), яку учасник господарських відносин зобов'язаний сплатити у разі порушення ним правил здійснення господарської діяльності, невиконання або неналежного виконання господарського зобов'язання.

Відповідно до ст.546 Цивільного кодексу України виконання зобов'язання може забезпечуватися, зокрема неустойкою (штрафом, пенею), якою, з огляду на положення ст.549 Цивільного кодексу України, є грошова сума або інше майно, які боржник повинен передати кредиторові у разі порушення боржником зобов'язання. При цьому пенею є неустойка, що обчислюється у відсотках від суми несвоєчасно виконаного грошового зобов"язання за кожен день прострочення виконання.

За приписами ч. 6 ст. 231 Господарського Кодексу України штрафні санкції за порушення грошових зобов'язань встановлюються у відсотках, розмір яких визначається обліковою ставкою Національного банку України, за увесь час користування чужими коштами, якщо інший розмір відсотків не передбачено законом або договором.

В силу ч. 2 статті 343 Господарського Кодексу України, платник грошових коштів сплачує на користь одержувача цих коштів за прострочку платежу пеню в розмірі, що встановлюється за згодою сторін, але не може перевищувати подвійної облікової ставки Національного банку України, що діяла у період, за який сплачується пеня.

Згідно ст. 547 Цивільного кодексу України правочин щодо забезпечення виконання зобов'язання вчиняється у письмовій формі.

Укладаючи договір, сторони дійшли згоди відносно забезпечення виконання відповідачем грошових зобов'язань пенею та погодили, що за внесення платежів, передбачених п.2.3.3-2.3.4 договору, з порушенням термінів, визначених відповідним додатком, споживач сплачує постачальнику пеню в розмірі подвійної облікової ставки НБУ за кожний день прострочення платежу, враховуючи день фактичної оплати, 10 % річних та інфляційні збитки (п.4.2.1 договору).

В силу ст.625 Цивільного кодексу України боржник, який прострочив виконання грошового зобов"язання, на вимогу кредитора зобов"язаний сплатити суму боргу з врахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір не встановлений договором або законом.

В контексті викладеного, позов підлягає до задоволення.

Судові витрати за правилами ст. 49 ГПК України слід покласти на відповідача.

Керуючись ст.124 Конституції України, ст.ст.11, 509, 525, 526, 530, 546, 547, 549, 551, 610, 612,614, 625, 629,712 Цивільного Кодексу України, ст.ст.173, 193, 216, 230, 231, 233, 265, 343 Господарського кодексу України, керуючись ст.ст.4-7, 43, 49, 55, ст. 82 -85 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

позов Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" до Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію в сумі 14010,12 грн. задовольнити.

Стягнути з Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" (вул. Шевченка,30, м. Городенка, Івано-Франківська область,78100, інд. код 36418769) на користь Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" (вул. Індустріальна, 34, м. Івано-Франківськ, 76014, інд. код 00131564) - 6750,15 грн. ( шість тисяч сімсот п"ятдесят грн., 15 коп.) заборгованості за спожиту електричну енергію на поточний рахунок із спеціальним режимом використання № 26038300433, МФО 336503, код 25683336 філія Івано-Франківське ОУ ПАТ "Ощадбанк" ТВБВ №10008/079 м. Городенка, вул. Шевченка 42

Стягнути з Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" (вул. Шевченка,30, м. Городенка, Івано-Франківська область,78100, інд. код 36418769) , 5575,72грн. (п"ять тисяч п"ятсот сімдесят п"ять грн. 72 коп.) пені; 821,92 грн. ( вісімсот двадцять одна грн. 92 коп.) річних та 862,33 грн. ( вісімсот шістдесят дві грн. 33 коп.) інфляційних втрат на користь Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" (вул. Індустріальна, 34, м. Івано-Франківськ, 76014, інд. код 00131564) на поточний рахунок із спеціальним режимом використання № 26005300433, МФО 336503, код 25683336 філія Івано-Франківське ОУ ПАТ "Ощадбанк" ТВБВ №10008/079 м. Городенка, вул. Шевченка 42

Стягнути з Комунального підприємства "Городенка-Житлосервіс" (вул. Шевченка,30, м.Городенка, Івано-Франківська область,78100, інд. код 36418769) на користь Публічного акціонерного товариства "Прикарпаттяобленерго" (вул. Індустріальна, 34, м. Івано-Франківськ, 76014, інд. код 00131564) на поточний рахунок із спеціальним режимом використання № 26005300433, МФО 336503, код 25683336 філія Івано-Франківське ОУ ПАТ "Ощадбанк" ТВБВ №10008/079 м. Городенка, вул. Шевченка 42 - судові витрати в сумі 1378(одна тисяча триста сімдесят вісім) грн. 00 коп.

Накази видати позивачу після набрання рішенням законної сили.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним господарським судом.

Повне рішення складено 04.12.15

Суддя Шкіндер П. А.

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.12.2015
Оприлюднено09.12.2015
Номер документу54018912
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/1249/15

Ухвала від 14.03.2019

Господарське

Велика палата Верховного Суду

Кібенко Олена Рувімівна

Рішення від 03.12.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 26.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

Ухвала від 09.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Шкіндер П. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні