Ухвала
від 30.11.2015 по справі 801/8242/13-а
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

30 листопада 2015 року 801/8242/13-а

Суддя Київського окружного адміністративного суду Лиска І.Г., розглянувши в порядку письмового провадження в м. Києві питання про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №801/8242/13-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Октябрський коньячний завод" до Джанкойської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в АР Крим про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень ,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 17 лютого 2014р. відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Джанкойської ОДПІ ГУ Міндоходів у Автономній Республіці Крим ДПС на постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 21 жовтня 2013 року та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 15 січня 2014 року у справі №801/8242/13-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Октябрський коньячний завод" до Джанкойської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в АР Крим про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Ухвалою Вищого адміністративного суду України від 21 жовтня 2015 року витребувано справу №801/8242/13-а з Київського окружного адміністративного суду та за відсутності вказаної справи вирішити питання про можливість відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі.

11.11.2015 року вказана ухвала Вищого адміністративного суду України від 21 жовтня 2015 року надійшла до Київського окружного адміністративного суду та відповідно до вимог статті 15-1 Кодексу адміністративного судочинства України передана на розгляд судді Лиска І.Г.

Щодо вимоги Вищого адміністративного суду України про витребування справи №801/8242/13-а, судом досліджено додані до направленої Київському окружному адміністративному суду ухвали документи, а також здійснено моніторинг автоматизованої системи документообігу суду В«Діловодство спеціалізованого судуВ» , за результатами чого з’ясовано, що названа адміністративна справа перебувала у провадженні Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим і Севастопольського апеляційного адміністративного суду, до Київського окружного адміністративного суду така справа не надходила і в суді не обліковується.

У зв’язку із цим, виконання вимог про витребування справи з Київського окружного адміністративного суду не є можливим.

За правилами статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Ухвалою суду від 12 листопада 2015 року призначено судове засідання з розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження у справі №801/8242/13-а на 30.11.2015 р.

Крім того, вказаною ухвалою суду зобов’язано сторін надати у строк до 30.11.2015р. усі наявні у них оригінали та копії матеріалів справи, ухвалених судами рішень, апеляційних скарг тощо.

Зміст ухвали був розміщений на офіційному веб-порталі В«Судова влада УкраїниВ» в розділі В«Інформація про розгляд справ, сторони у яких знаходяться в АР КримВ» Київського окружного адміністративного суду (http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/spravu/), в Єдиному державному реєстрі судових рішень у мережі Інтернет (http://reyestr.court.gov.ua) та направлено до Генічеської об'єднано державної податкової інспекції ГУ ДФС у Херсонській області.

За приписами частини першої статті 278 Кодексу адміністративного судочинства України під час розгляду справи щодо відновлення втраченого провадження суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані із справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження.

За змістом частин першої та другої статті 279 Кодексу адміністративного судочинства України на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити. У рішенні суду про відновлення втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю всіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

При цьому, суд зазначає, що матеріали справи у Київському окружному адміністративному суді містять лише примірник касаційної скарги Джанкойської об'єднаної Державної податкової інспекції АРК ДПС та копії рішень, які є недостатніми для відновлення втраченого провадження.

У зв’язку із цим, суд констатує, що додані до адміністративної справи з відновлення втраченого судового провадження документи є недостатніми для відновлення втраченого провадження.

Таким чином, вчинені судом дії не дають змоги відновити провадження у справі №801/8242/13-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Октябрський коньячний завод" до Джанкойської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в АР Крим про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Разом з цим, суд підкреслює, що жодних доказів втрати судового провадження в адміністративній справі №801/8242/13-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Октябрський коньячний завод" до Джанкойської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в АР Крим про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень до Київського окружного адміністративного суду не подано.

За нормами частини третьої статті 279 Кодексу адміністративного судочинства України у разі недостатності зібраних матеріалів для точного відновлення втраченого судового провадження суд ухвалою закриває розгляд заяви про відновлення провадження і роз'яснює особам, які беруть участь у справі, право на повторне звернення з такою самою заявою за наявності необхідних документів.

З огляду на викладене, суд приходить до висновку, що розгляд питання про відновлення втраченого судового провадження підлягає закриттю.

Суд також звертає увагу сторін у справі на те, що вони мають право у подальшому звернутися із заявою про відновлення втраченого провадження за наявності необхідних документів.

Керуючись статтями 160, 165, 273-277 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Закрити провадження з розгляду питання про відновлення втраченого провадження в адміністративній справі №801/8242/13-а за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Октябрський коньячний завод" до Джанкойської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Міндоходів в АР Крим про визнання протиправними та скасування податкових повідомлень-рішень.

Про зміст ухвали повідомити сторін шляхом розміщення інформації на офіційному сайті Київського окружного адміністративного суду на веб-порталі "Судова влада" (http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070).

Особам, які беруть участь у справі, роз’яснити, що ознайомитись з текстом ухвали можна у Єдиному державному реєстрі судових рішень у мережі Інтернет (http://reyestr.court.gov.ua), або звернувшись за копією ухвали безпосередньо до канцелярії Київського окружного адміністративного суду, який розташований за адресою: м. Київ, бул. ОСОБА_1, буд. 26, 11 поверх.

Копію ухвали надіслати Вищому адміністративному суду України.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту постановлення.

Суддя Лиска І.Г.

СудКиївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення30.11.2015
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54083076
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —801/8242/13-а

Ухвала від 30.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 12.11.2015

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Лиска І.Г.

Ухвала від 21.10.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Бившева Л.І.

Постанова від 15.01.2014

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Омельченко В'ячеслав Анатолійович

Ухвала від 02.12.2013

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Омельченко В'ячеслав Анатолійович

Постанова від 21.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Ухвала від 10.10.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Ухвала від 12.09.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

Ухвала від 27.08.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Дудін С.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні