Ухвала
від 09.12.2015 по справі 444/2213/15-к
ЖОВКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 444/2213/15-к

Провадження № 1-кп/444/206/2015

УХВАЛА

судового засідання

09 грудня 2015 року Жовківський районний суд Львіської області у складі :

головуючого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника обвинуваченого ОСОБА_5 ,

під час проведення судового засідання по обвинувальному акті у кримінальному провадженні, внесеному до єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015140000000026 від 12.02.2015 року, щодо обвинуваченого ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

До Жовківського районного суду Львівської області 23.09.2015 року надійшов затверджений прокурором обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно ОСОБА_4 , який підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.

ОСОБА_4 обвинувачується в тому, що своїми умисними протиправними діями вчинив одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди для себе за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, повторно, тобто кримінальне правопорушення, передбачене ч.3ст.368 КК України (в редакції Закону від 14.10.2014).

Ухвалою Галицького районного суду Львівської області від 28.08.2015 року ОСОБА_4 відсторонено від посади провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області, строком на два місяці . Строк дії ухвали становить два місяці з моменту її проголошення, тобто до 28.10.2010 року.

В судовому засіданні прокурор заявив клопотання про відсторонення обвинуваченого ОСОБА_4 від посади провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області.

Таке клопотання мотивує тим, що 28.08.2015 слідчим суддею Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_4 відсторонено від займаної ним посади строком на 2 місяці.

22.09.2015 обвинувальний акт стосовно обвинуваченого ОСОБА_4 скеровано для розгляду до суду.

Враховуючи неявки обвинуваченого та його захисника до суду, підготовче судове засідання проведено лише 10.11.2015, внаслідок чого строк дії відсторонення від посади закінчився.

Також вважає , що слід зазначити, що інкриміноване підозрюваному тяжке кримінально-каране діяння з ознаками корупції вчинено ним безпосередньої по займаній посаді, із використанням свого службового становища, що унеможливлює виконання ним своїх обов`язків на час кримінального провадження, оскільки, продовжуючи перебувати на вказаній посаді, підозрюваний зможе знищити чи підробити документи, які мають суттєве значення для кримінального провадження.

Також встановлено, що перебування обвинуваченого ОСОБА_4 на вказаній посаді безпосередньо сприяло вчиненню ним трьох епізодів кримінальних корупційних правопорушень, а його корисливий мотив дає підстави вважати, що перебуваючи на цій посаді, ОСОБА_4 зможе продовжити свою злочинну корисливу діяльність.

За таких обставин, в матеріалах кримінального провадження наявні достатні ризики того, що обвинувачений ОСОБА_4 , перебуваючи у подальшому на посаді провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області, зможе перешкоджати кримінальному провадженню шляхом знищення чи підробки документів, які мають значення для кримінального провадження, та продовжити злочинну діяльність, пов`язану з одержанням неправомірної вигоди. З урахуванням викладених ризиків та особи обвинуваченого, обставин вчинення ним 3 епізодів тяжкого злочинного корупційного діяння, просить суд відсторонити обвинуваченого ОСОБА_4 від займаної посади терміном на 2 місяці.

Захисник обвинуваченого ОСОБА_5 заперечив , щодо клопотання прокурора , оскільки його підзахисний повернувся на роботу після того як закінчився термін відсторонення останього від роботи . Окрім тгоо повідомив що відсутні ризики які зазначив прокурор.

Обвинувачений підтримав думку свого захисника та в клопотанні прокурора просить відмовити .

Суд заслухавши думку учасників судового процесу приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст.350 КПК України, клопотання учасників судового провадження розглядаються судом після того, як буде заслухана думка щодо них інших учасників судового провадження, про що постановляється ухвала. Відмова в задоволенні клопотання не перешкоджає його повторному заявленню з інших підстав.

На розгляді у суді перебуває кримінальному провадженні, внесеному до єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015140000000026 від 12.02.2015 року, щодо обвинуваченого ОСОБА_4 у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.368 КК України .

Відповідно до ч.1 ст.154 КПК України, відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину - щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

Згідно наказу в.о. начальника Державної екологічної інспекції України у Львівській області № 29-к від 31 січня 2012 року, ОСОБА_4 призначено на посаду провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області.

Згідно ч.2 ст.154 КПК України відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження на строк більше двох місяців.

Таким чином, заслухавши думку учасників судового процесу та враховуючи наявність достатніх доказів та ризиків того, що обвинувачений ОСОБА_4 , перебуваючи у подальшому на посаді провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області, зможе перешкоджати кримінальному провадженню шляхом знищення чи підробки документів, які мають значення для кримінального провадження, та продовжити злочинну діяльність, пов`язану з одержанням неправомірної вигоди, незаконного впливу на свідків, які мають значення для судового слідства, а тому суд приходить до висновку , що клопотання прокурора слід задоволиги.

На підставі викладеного, керуючись , ст.ст.131-132, 154-157,370-372,392 ч.2 КПК України суд , -

У Х В А Л И В :

Клопотання прокурора задоволити .

Відсторонити ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Зав`язанці Мостиського району Львівської області, українця, громадянина України, проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , від посади провідного спеціаліста відділу екологічного та радіологічного контролю

на митній території Львівської області - держінспектора з охорони навколишнього середовища

Львівської області Державної екологічної інспекції України у Львівській області, строком на 2 (два) місяці.

Строк дії ухвали становить два місяці з моменту її проголошення, тобто до 09 лютого 2016

року включно.

Вилучити на час відсторонення від посади обвинуваченого ОСОБА_4 документи, які посвідчують обіймання ним посади.

Копію ухвали вручити прокурору, обвинуваченому, захиснику - для відома та виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЖовківський районний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення09.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54162285
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —444/2213/15-к

Ухвала від 08.12.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Вирок від 01.12.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 04.07.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 17.06.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 12.05.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 25.12.2015

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 25.12.2015

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

Ухвала від 09.12.2015

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мартинишин Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні