Ухвала
від 01.12.2015 по справі 922/1611/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про затвердження реєстру

"01" грудня 2015 р.Справа № 922/1611/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Дзюби О.А.

при секретарі судового засідання Шаповалові О.В.

розглянувши матеріали справи

за заявою Основ'янська об'єднана державна податкова інспекція м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківської області, про визнання банкрутом ВАТ "Втормет" м. Харків за участю :

Ліквідатора - ОСОБА_1

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 28 жовтня 2015 року заяву ВВД ФСС НВВПЗ України у м. Харкові з грошовими вимогами до банкрута задоволено в повному обсязі в загальній сумі 2 073 962,76 грн. Відкладено розгляд справи на 01 грудня 2015 року; зобов'язано учасників процесу виконати в повному обсязі вимоги попередніх ухвал суду.

До канцелярії суду від ліквідатора надійшло клопотання (вх№ 34090) про затвердження реєстру вимог кредиторів, а також клопотання (вх№ 46270) про призначення судового засідання із розгляду ліквідаційного звіту ліквідатора.

В судовому засіданні ліквідатор просив затвердити реєстр вимог кредиторів.

Також, ліквідатор пояснив, що ліквідаційна процедура завершена, у зв'язку з чим просив суд призначити засідання суду із розгляду ліквідаційного звіту та ліквідаційного балансу.

Розглянувши матеріали справи, реєстр вимог кредиторів, суд зазначає наступне.

Постановою господарського суду Харківської області від 07 травня 2015 року ВАТ "Втормет" м. Харків визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, ліквідатором по справі призначено голову ліквідаційної комісії ОСОБА_1, якого зобов'язано виконати всі дії по ліквідації банкрута, докази надати суду.

Згідно п.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п. 3 ст. 38 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", з метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, здійснюється офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури.

Інформаційним листом від 26 жовтня 2011року про внесення змін і доповнень до Інформаційного листа ВГСУ від 28.03.2013р., Вищий господарський суд України звернув увагу на наступне:

Після оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом поточні вимоги (грошові вимоги, що виникли під час проведення процедур банкрутства), стають конкурсними вимогами та можуть бути заявлені згідно з частиною першою статті 38 Закону.

Заяви з такими грошовими вимогами надсилаються кредиторами безпосередньо до господарського суду, який призначає їх до розгляду в судовому засіданні.

Розгляд грошових вимог кредиторів у ліквідаційній процедурі здійснюється господарським судом в тому ж порядку, що і грошових вимог, заявлених на підставі ст. 23 Закону. За результатами розгляду грошових вимог кредиторів господарський суд заново затверджує реєстр вимог кредиторів (з урахуванням визнаних конкурсних вимог) та зобов’язує ліквідатора сформувати представницькі органи кредиторів (збори кредиторів та комітет кредиторів) у порядку, передбаченому статтею 26 Закону. Подальший рух справи в ліквідаційній процедурі має відбуватися тільки за участю новостворених представницьких органів кредиторів. Зокрема, це стосується переходу з ліквідаційної процедур на процедури санації або затвердження мирової угоди, прийняття рішення щодо реалізації активів банкрута, надання оцінки діяльності ліквідатора, затвердження звіту ліквідатора.

Відповідно до ч.1 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються:

- розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів;

- розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів;

- дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів;

- дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

У реєстрі вимог кредиторів повинні міститися відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов'язаннями, черговість задоволення кожної вимоги.

Неустойка (штраф, пеня) враховується в реєстрі вимог кредиторів окремо від основних зобов'язань у шосту чергу та може бути предметом мирової угоди.

Погашення неустойки (штрафу, пені) у справі про банкрутство можливе лише в ліквідаційній процедурі при спрощеному порядку розгляду справи про банкрутство.

Ухвала є підставою для визначення кількості голосів, які належать кожному конкурсному кредитору під час прийняття рішення на зборах (комітеті) кредиторів. Для визначення кількості голосів для участі у представницьких органах кредиторів зі складу вимог конкурсних кредиторів виключається неустойка (штраф, пеня).

Як вбачається з матеріалів справи, після визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури до суду надійшли заяви від кредиторів із поточними вимогами до боржника, а саме:

Управління Пенсійного Фонду України в Комінтернівському районі м. Харкова у сумі 8914,79 грн.;

Харківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у сумі 228,07грн;

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України у м. Харкові у сумі 2 073 962,76 грн.

Вказані заяви судом прийняті та у встановленому порядку розглянуті, про що винесено відповідні ухвали суду.

Після завершення встановленого Законом строку на пред'явлення до боржника кредиторських вимог, до ліквідатора надійшла заява (вх№ 32890) про кредиторські вимоги від Основ'янської ОДПІ ГУ Міндоходів в Харківській області у сумі 249 789,15 грн.

Згідно п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Враховуючи те, що Основ'янською ОДПІ ГУ Міндоходів в Харківській області пропощено строк на подачу заяви з вимогами до банкрута, вказана заява не підлягає задоволенню, а вимоги податкового органа є такими, що підлягають погашенню в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Будь - які інші кредитори з грошовими вимогами щодо банкрута до суду не звертались, граничний строк, встановлений Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" на подачу заяви з кредиторськими вимогами до боржника сплинув.

Відповідно до абз. 1, 2, 3 ч. 8 ст. 23 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Судом встановлена відповідність складеного ліквідатором реєстру вимог кредиторів, який відповідає приписам Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Згідно до вимог п. 4 ст. 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» вимоги конкурсних кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, судом не розглядаються і вважаються погашеними.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів та зобов'язати ліквідатора скликати і провести загальні збори кредиторів на яких сформувати представницькі органи кредиторів - комітет кредиторів, у порядку, передбаченому статтею 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Враховуючи, що ліквідатором подано суду клопотання про призначення судового засідання із розгляду ліквідаційного звіту, у зв'язку із завершенням ліквідаційної процедури, суд дійшов висновку призначити звіт до розгляду у відкритому засіданні суду.

Керуючись ст. ст. 23, 24, 26, 37-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

1. Затвердити реєстр вимог конкурсних кредиторів ВАТ "Втормет", з яких:

- УПФУ в Комінтернівському районі м. Харкова в сумі 114 099,25 грн. - друга черга;

- КП "Харківводоканал" в сумі 33 326,28 грн. - четверта черга;

- Основ'янської ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області в сумі 566 257,66 грн. - третя черга.

- Харківське обласне відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, у сумі 228,07грн. - друга черга;

- Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України у м. Харкові у сумі 2 073 962,76 грн. - друга черга.

2. Вимоги кредиторів, що заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, які підлягають погашенню в шосту чергу в ліквідаційній процедурі:

- Основ’янської ОДПІ м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області в загальній сумі 249 789,15 грн.;

3. Зобов'язати ліквідатора скликати і провести загальні збори кредиторів на яких сформувати представницькі органи кредиторів - комітет кредиторів, у порядку, передбаченому статтею 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4. Призначити до розгляду звіт ліквідатора у засіданні суду на "13" січня 2016 р. о(об) 10:00 м. Харків, пл. Свободи 5 Держпром 8-й під'їзд, к. 106.

5. Дану ухвалу направити ліквідатору, кредиторам.

Суддя ОСОБА_2

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення01.12.2015
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54167277
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/1611/14

Постанова від 17.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні