Ухвала
від 18.07.2016 по справі 922/1611/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан ОСОБА_1, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"18" липня 2016 р.Справа № 922/1611/14

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Казарцевої В.В.

при секретарі судового засідання Ляшенко О.М.

розглянувши справу

за заявою Основ'янської об'єднаної державної податкової інспекції м. Харкова ГУ Міндоходів у Харківській області, м. Харків до ВАТ "Втормет", м. Харків про визнання банкрутом за участю сторін:

ліквідатора - ОСОБА_2, свідоцтво № 147 від 06.02.2013 р.

представника ХОВ ВФСС ТВП - ОСОБА_1, довіреність № 96 від 01.07.2016 р.

представника УПФУ в Комінтернівському районі м. Харкова - ОСОБА_3, доручення № 3666/07-28 від 14.04.2016 р.

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 11.05.2016 р. розгляд звіту ліквідатора був відкладений на 18.07.2016 р.

Присутній у судовому засіданні ліквідатор заявив клопотання про зобов'язання Головного управління Національної поліції в Харківській області здійснити заходи з розшуку транспортних засобів, зареєстрованих за ВАТ "Втормет".

Розглянувши матеріали справи, суд встановив.

Постановою господарського суду Харківської області від 07.05.2015 р. ВАТ "Втормет" визнано банкрутом та відкрито ліквідаційну процедуру, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ліквідатор, з метою виконання вимог Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та постанови суду від 07.05.2015 р., звернувся до УДАІ ГУМВС в Харківській області із запитом про надання відомостей щодо наявності або вісутності зареєстрованих за банкрутом транспортних засобів.

Згідно з довідкою УДАІ ГУМВС в Харківській області, за ВАТ "Втормет" зареєстровані транспортні засоби у кількості 29 одиниць.

Відповідно до ч. 2 ст. 41 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, зокрема, приймає до свого відання майно боржника, забезпечує його збереження; виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута; проводить інвентаризацію та оцінку майна банкрута; очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу; продає майно банкрута для задоволення вимог, внесених до реєстру вимог кредиторів, у порядку, передбаченому цим Законом; здійснює інші повноваження, передбачені цим Законом.

Згідно з п. п. 4, 10, 11 ч. 1 ст. 65 ГПК України, з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя вчиняє в необхідних випадках такі дії по підготовці справи до розгляду: зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомиться з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження; вирішує питання про вжиття заходів до забезпечення позову; вчиняє інші дії, спрямовані на забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи.

Ухвалою суду від 04.08.2015 р. зобов'язано УДАІ ГУМВС України в Харківській області здійснити заходи з розшуку транспортних засобів, у кількості 29 одиниць, зареєстрованих за ВАТ "Втормет".

Судом встановлено, що до цього часу вимоги ухвали суду від 04.08.2015 р. виконані не були; місцеперебування майна банкрута, яке повинно бути включено до ліквідаційної маси, з метою задоволення вимог кредиторів, на даний час невідомо.

Враховуючи вищевикладене, з метою недопущення надмірного затягування ліквідаційної процедури та порушень прав і законних інтересів банкрута та його кредиторів, суд вважає за необхідне зобов'язати Головне управління Національної поліції в Харківській області здійснити відповідні заходи щодо розшуку транспортних засобів, що належать банкруту.

Керуючись ст.ст. 38-48 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 86 ГПК України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Зобов'язати Головне управління Національної поліції в Харківській області здійснити заходи з розшуку транспортних засобів, зареєстрованих за ВАТ "Втормет" (61035, м. Харків, пров. Вишневий, 3, код ЄДРПОУ код 00191520).

2. Зобов'язати Головне управління Національної поліції в Харківській області повідомити суд про результати вжитих заходів до 12.08.2016 р.

3. Попередити Головне управління Національної поліції в Харківській області, що згідно з п. 5 ч. 1 ст. 83 ГПК України, господарський суд, приймаючи рішення, має право стягувати в доход Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону.

Відповідно до ст. 90 ГПК України, господарський суд, виявивши при вирішенні господарського спору порушення законності або недоліки в діяльності підприємства, установи, організації, державного чи іншого органу, виносить окрему ухвалу.

Окрема ухвала надсилається відповідним підприємствам, установам, організаціям, державним та іншим органам, посадовим особам, які несуть відповідальність за ухилення від виконання вказівок, що містяться в окремій ухвалі, в порядку та розмірі, передбачених частиною першою статті 119 цього Кодексу.

Якщо при вирішенні господарського спору господарський суд виявить у діяльності працівників підприємств та організацій порушення законності, що містять ознаки кримінального правопорушення, господарський суд надсилає про цей факт повідомлення прокурору або органу досудового розслідування.

Також, суд звертає увагу, що згідно зі ст. 382 КК України (невиконання судового рішення) умисне невиконання вироку, рішення, ухвали, постанови суду, що набрали законної сили, або перешкоджання їх виконанню - карається штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років.

Ті самі дії, вчинені службовою особою, - караються штрафом від семисот п'ятдесяти до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Дії, передбачені частиною першою або другою цієї статті, вчинені службовою особою, яка займає відповідальне чи особливо відповідальне становище, або особою, раніше судимою за злочин, передбачений цією статтею, або якщо вони заподіяли істотну шкоду охоронюваним законом правам і свободам громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам юридичних осіб, - караються позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

4. Ухвалу направити ліквідатору, кредиторам, ГУ Національної поліції в Харківській області.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення18.07.2016
Оприлюднено25.07.2016
Номер документу59080175
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —922/1611/14

Постанова від 17.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 19.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Міньковський С.В.

Ухвала від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 18.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Казарцева В.В.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 01.12.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 28.10.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Харківської області

Дзюба О.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні