Ухвала
від 11.11.2015 по справі 755/6785/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

755/6785/15-к

1-кс/755/4205/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 листопада 2015 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесено до ЄРДР за № 32015100040000019 від 20 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

09 листопада 2015 року слідчий другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м.Києві ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням про надання йому та оперуповноваженому ОУ ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 , тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення (виїмки) у службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) оригіналів реєстраційних та статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- рішення про створення підприємства,

- статут підприємства та зміни до статуту,

- реєстраційні картки,

- накази про призначення службових осіб,

- протоколи зборів учасників товариства,

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах.

В обґрунтування клопотання слідчий посилається на те, що службові особи TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), протягом 2014 року, під час здійснення фінансово-господарських взаємовідносин з підприємствами, що мають ознаки фіктивності ПП « ОСОБА_5 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код за ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), ухилились від сплати податків на суму 632633 грн.

Підставою внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань став акт документальної позапланової невиїзної перевірки TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » № 9/26-53-22-01-21/38995074 від 06 січня 2015 року.

В ході розслідування встановлено, що службові особи TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » з метою ухилення від сплати податків, а також проведення транзитних операцій для надання податкової вигоди підприємствам реального сектору економіки використовують в своїй діяльності інші підприємства з ознаками фіктивності: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_5 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_6 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_7 », ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 ».

Будучи допитаною по обставинах кримінального провадження директор TOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » ОСОБА_6 , повідомила, що не має жодного відношення до здійснення фінансово-господарської діяльності підприємства.

Разом з тим, встановлено ще ряд підприємств, які мають ознаки «фіктивності», а саме: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_5 ), які за допомогою проведення будівельно-монтажних робіт сприяють в наданні податкової вигоди підприємствам реального сектору економіки, серед яких є ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_6 ).

В подальшому, допитано засновника та директора ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_7 , який показав, що зареєстрував вказане підприємство за грошову винагороду та не має жодних відносин до ведення фінансово-господарської діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Відповідно до бази даних «АІС-податки», ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) зареєстровано в

ІНФОРМАЦІЯ_11 , зберігаються наступні документи: рішення про створення підприємства, статут підприємства та зміни до статуту, реєстраційні картки, накази про призначення службових осіб, протоколи зборів учасників товариства, довіреності на право представлення інтересів підприємства в державних органах.

В зазначених документах, наявна інформація, яка не містить охоронюваної законом таємниці, є предметом доказування та має значення для встановлення обставин у кримінальному провадженню, а саме: щодо осіб, якими прийнято рішення про створення суб`єкта підприємницької діяльності, щодо видів діяльності підприємства згідно до статуту, періодів та ПІБ осіб, що перебували на посадах службових осіб та відповідали за здійснення фінансово-господарської діяльності, щодо осіб, які мали право представлення інтересів підприємства в державних органах, тобто містять відомості про відповідальних осіб і період часу їх діяльності, що впливають на кваліфікацію дій службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Вилучення оригіналів зазначених у клопотанні документів, необхідне для використання при проведенні слідчих дій в ході досудового розслідування по кримінальному провадженню, а також для ідентифікації осіб, діями яких державному бюджету завдано збитків.

Клопотання погоджено з старшим прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_8 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання просив задовольнити, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є необхідність надати тимчасовий дозвіл слідчому другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 та оперуповноваженому ОУ ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_4 на доступ до документів, з можливістю їх вилучення, що знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ).

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходиться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) та те, що за допомогою доступу до вказаних документів, може бути підтверджений або спростований факт вчинення кримінального правопорушення, а іншими способами довести ці обставини не є можливим, крім того доступ до вищевказаних документів необхідний для проведення почеркознавчої експертизи, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його часткового задоволення.

Враховуючи викладене, керуючись статями 159, 163164, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до речей і документів задовольнити частково.

Надати слідчому другого ВКР СУ ФР ДПІ у Дніпровському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до речей і документів з можливістю їх вилучення (виїмки) у службових осіб ІНФОРМАЦІЯ_1 ( АДРЕСА_1 ) оригіналів реєстраційних та статутних документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), а саме:

- рішення про створення підприємства,

- статут підприємства та зміни до статуту,

- реєстраційні картки,

- накази про призначення службових осіб,

- протоколи зборів учасників товариства,

- довіреність на право представлення інтересів підприємства в державних органах.

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення11.11.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54198059
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, в рамках кримінального провадження, внесено до ЄРДР за № 32015100040000019 від 20 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України

Судовий реєстр по справі —755/6785/15-к

Ухвала від 11.11.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Іваніна Ю. В.

Ухвала від 11.11.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Іваніна Ю. В.

Ухвала від 17.11.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 17.11.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Курило А. В.

Ухвала від 11.11.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 26.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Марченко М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні