Ухвала
від 08.12.2015 по справі 914/4018/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08.12.2015 р. Справа№ 914/4018/15

Суддя Запотічняк О.Д. при секретарі М.Зубрицькій

розглянула справу

за позовом: Департаменту містобудування ОСОБА_1 міської ради, м.Львів,

до відповідача: ОСОБА_1 міської ради, м.Львів,

про: визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування

В судове засідання з'явились:

Від позивача : ОСОБА_2- представник;

Від відповідача: ОСОБА_3 - представник;

На розгляд Господарського суду Львівської області подано позов Департаменту містобудування ОСОБА_1 міської ради до відповідача ОСОБА_1 міської ради про визнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування

Представники позивача та відповідача в судове засідання з'явилися.

У позовній заяві позивач зазначив як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Приватне підприємство «КП Сихів 2».

Через канцелярію на адресу суду надійшла заява від Приватного підприємства «КП Сихів 2» про вступ у справу третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору. Своє клопотання заявник обгрунтовує посилаючись на наступне. У позовній заяві позивач просить суд визнати протиправним та скасувати ухвалу ОСОБА_1 міської ради від 14.07.2015р. №4983 «Про затвердження ПП «КП Сихів 2» проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. К. Трильовського, 4-а, вул. К. Трильовського, 4-б». Зазначені вимоги стосуються прав та інтересів ПП «КП Сихів 2», оскільки саме за зверненням приватного підприємства ОСОБА_1 міською радою було затверджено проект землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в оренду ПП «КП Сихів 2» і ця ухвала є підставою для укладення договору оренди земельної ділянки.

Відповідач не заперечив щодо залучення третьої особи.

Відповідно до статті 27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справі на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. У заявах про залучення третіх осіб і у заявах про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити або допустити до участі у справі.

Враховуючи, що оскаржуваною у даній справі ухвалою було затверджено проект землеустрою щодо відведення ПП «КП Сихів 2» земельної ділянки і дана ухвала є правовою підставою для укладення договору оренди земельної ділянки між ОСОБА_1 міською радою та ПП «КП Сихів 2», рішення суду у даній справі може вплинути на права та обов'язки підприємства. З огляду на викладені обставини, суд вважає за необхідне заяву про вступ у справу третьої особи задоволити.

Враховуючи заяву про вступ третьої особи, з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду справи, суд вважає за необхідне оголосити перерву в судовому засіданні та залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору ПП «КП Сихів 2».

Керуючись ст.ст. 27,77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

У х в а л и в :

1. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору Приватне підприємство «КП Сихів 2» (79049, м. Львів, вул. Трильовського, б. 4б, Ідентифікаційний код: 39534324).

2. Оголосити перерву в судовому засіданні до : 16.12.15 на 15:20

3. Судове засідання відбудеться у приміщенні Господарського суду Львівської області, зал судових засідань №10 поверх 2.

4. Докази, витребувані ухвалою суду, подавати з супровідним листом на адресу суду за три дні до дати судового засідання. Письмові докази, які представляються суду, оформляти відповідно до вимог статті 36 ГПК України;

Сторонам: - Подати суду підтвердження статусу юридичної особи і повного найменування, оригінал і належно завірену копію статуту (положення), свідоцтва про державну реєстрацію (перереєстрацію) суб'єкта підприємницької діяльності -юридичної особи і довідку статистики про їх знаходження в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців на дату прийняття даної ухвали; надати письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України, або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, нема справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та нема рішення цих органів з такого спору.

Позивачу: - Представити в судове засідання оригінали документів, доданих до позовної

заяви для огляду.

- Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Відповідачу: - Обґрунтований Відзив на позовну заяву у порядку, передбаченому

статтею 59 ГПК України.

- Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

Третій особі : - Письмові пояснення по суті спору;

- Забезпечити в судове засідання явку уповноваженого представника.

У випадку непредставлення відповідних документів спір буде розглянутий у відповідності до ст.75 ГПК України.

Суддя Запотічняк О.Д.

Дата ухвалення рішення08.12.2015
Оприлюднено15.12.2015
Номер документу54205503
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення органу місцевого самоврядування

Судовий реєстр по справі —914/4018/15

Ухвала від 20.01.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Постанова від 22.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Божок В.С.

Ухвала від 01.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Божок В.С.

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

Ухвала від 23.11.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Запотічняк О.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні