Ухвала
від 09.12.2015 по справі 916/3303/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

65119, м. Одеса, пр. Шевченка, 29


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

і відкриття ліквідаційної процедури

"09" грудня 2015 р. Справа № 916/3303/15

За заявою Білгород-Дністровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області (67700, м. Білгород-Дністровський, вул. Московська, 18а, код ЄДРПОУ 39638048);

до боржника: ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» ( 67780, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, пров. Курортний, буд. 2, код ЄДРПОУ 35657486 );

про визнання банкрутом.

Господарський суд Одеської області у складі:

судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю.

при секретарі судового засідання - Чітаковій В.О.

за участю представників сторін:

від Кредитора : не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

від Боржника : не з'явився, не зважаючи на те, що був повідомлений належним чином;

розпорядник майна : арбітражний керуючий ОСОБА_2 на підставі ухвали суду від 18.11.2015 р., особа підтверджена паспортом;

СУТЬ СПОРУ: 07.08.2015 р. Білгород-Дністровської ОДПІ Головного управління ДФС в Одеській області звернулась до господарського суду Одеської області з заявою про визнання банкрутом ПП „Центурион ОйлВ» , оскільки останній неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати заборгованості на загальну суму у розмірі 2 576 461 грн. 84 коп. після настання встановленого строку їх сплати.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 11.08.2015 р. заяву Білгород-Дністровської ОДПІ Головного управління ДФС в Одеській області про порушення справи про банкрутство ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» прийнято до розгляду, матеріалам заяви присвоєно № 916/3303/15.

Ухвалою господарського суду Одеської області від 09.09.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» , визнано грошові вимоги Білгород-Дністровської ОДПІ Головного управління ДФС в Одеській області у розмірі 2 576 461 грн. 84 коп., (з яких : 1 603 130 грн. 92 коп. - основного боргу; 612 912 грн. 50 коп. - штрафні санкції; 360 418 грн.), введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, введено процедуру розпорядження майном боржника ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» , розпорядником майна призначено арбітражного керуючого ОСОБА_2, діючого на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здіснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) від 04.07.2013 р. за № 1212 (Наказ Міністерства юстиції України від 07.06.2013 р. за № 1115/15).

10.09.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України опубліковано повідомлення про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» призначення розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_2 та встановлення тридцятиденного граничного строку на заявлення грошових вимог кредиторів з дня опублікування оголошення.

Статтею 23 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» встановлено, що конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов'язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

У встановлений законом тридцятиденний термін з дня опублікування оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство ПП „Центурион ОйлВ» заяв про визнання кредиторських вимог, в порядку ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" не надходило.

Ухвалою попереднього засідання господарського суду Одеської області від 18.11.2015 р. затверджено поданий розпорядником майна боржника реєстр визнаних судом грошових вимог конкурсних кредиторів до ПП „Центурион ОйлВ» на загальну суму 2 576 461 грн. 84 коп., вимоги кредиторів, які заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі, зобов'язано розпорядника майна організувати проведення зборів кредиторів та засідання комітету кредиторів у відповідності зі ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , вирішити питання відносно подальшого розгляду справи (ліквідація, санація, мирова угода) та відповідні протоколи надати суду.

09.12.2015 р. до господарського суду Одеської області від розпорядника майна ПП „Центурион ОйлВ» - арбітражного керуючого ОСОБА_2 на виконання вимог ухвали господарського суду Одеської області від 18.11.2015 р. надійшов звіт (вх. № 3-2121/15) про хід процедури розпорядження майном боржника з доданим до нього протоколом зборів кредиторів № 1 від 08.12.2015 р. відповідно до якого, комітетом кредиторів прийнято рішення про визнання боржника банкрутом та відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором Банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_2

Розглянувши у відкритому судовому засіданні звіт про хід процедури розпорядження майном Боржника та інші наявні матеріали справи, заслухавши доводи та пояснення розпорядника майна, господарський суд встановив:

Відповідно до ч. 1 ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Згідно з ч. 2 ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» перші збори кредиторів вважаються повноважними, якщо на них присутні кредитори, що мають не менше ніж дві треті голосів. Кількість голосів кредиторів на зборах визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Частинами 5, 6, 7, 8 ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено, що до компетенції зборів кредиторів належить прийняття рішення про: вибори членів комітету кредиторів; визначення кількісного складу та обрання членів комітету кредиторів; дострокове припинення повноважень комітету кредиторів або окремих його членів; схвалення плану санації боржника в процедурі розпорядження майном; інші питання, передбачені цим Законом. На час дії процедур банкрутства збори кредиторів обирають комітет кредиторів у складі не більше ніж сім осіб. Вибори комітету кредиторів проводяться відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених відповідно до частини четвертої цієї статті. Кредитор, що має двадцять п'ять і більше відсотків голосів, автоматично включається до складу комітету кредиторів. Під час проведення процедур банкрутства інтереси всіх кредиторів представляє комітет кредиторів, утворений відповідно до цього Закону. Вибори комітету кредиторів проводяться відкритим голосуванням більшістю голосів присутніх на зборах кредиторів, визначених відповідно до частини четвертої цієї статті. Протокольне рішення зборів кредиторів про утворення та склад комітету кредиторів подається до господарського суду.

З наданого до суду протоколу загальних зборів кредиторів ПП „Центурион ОйлВ» вбачається, що збори кредиторів відбулись 08.12.2015 р. у присутності представника кредитора - Білгород-Дністровської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області ОСОБА_3 та розпорядника майна з правом дорадчого голосу, на якому визначена загальна кількість голосів - 1603 голоси, що складають 100 % від загальної кількості вимог кредиторів; обрано голову комітету кредиторів та комітет кредиторів - Білгород-Дністровська об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС в Одеській області.

З огляду на вищевикладене збори кредиторів ПП „Центурион ОйлВ» є повноважними, оскільки на них присутні кредитори, що мають не менше ніж дві треті голосів; порушень ч.ч. 1, 2, 5, 6, 7 ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» відсутні.

З матеріалів справи також вбачається, що 08.12.2015 р. проведено збори комітету кредиторів ПП „Центурион ОйлВ» за участю представника Білгород-Дністровської ОДПІ ГУ ДФС в Одеській області та розпорядника майна ПП „Центурион ОйлВ» з правом дорадчого голосу. Розпорядник майна ПП „Центурион ОйлВ» доповів комітету кредиторів звіт про хід процедури розпорядження майном, а також надав висновок результатів аналізу фінансово-господарського стану Боржника із висновком щодо наявності ознак фіктивного банкрутства, доведення до банкрутства, приховування стійкої фінансової неспроможності, незаконних дій у разі банкрутства, які свідчать про наявність всіх ознак банкрутства та самостійно не взмозі відновити свою платоспроможність, у зв'язку з чим розпорядник майна звернувся до комітету кредиторів з пропозицією обговорення питання щодо подальшого ходу процедури банкрутства ПП „Центурион ОйлВ» .

Заслухавши звіт розпорядника майна, комітетом кредиторів запропоновано завершити процедуру розпорядження майном боржника, та клопотати перед господарським судом про визнання боржника банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, а також призначення ліквідатором Банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_2

Окрім того, комітетом кредиторів, за результатами розгляду питання порядку денного, щодо погодження (схвалення, затвердження) звіту про нарахування та виплату основної грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2, одностайною кількістю голосів вирішено погодити (схвалити, затвердити) поданий розпорядником майна Боржника звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_2 загалом на суму 8 409 грн. 07 коп., а також затверджено розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого ОСОБА_2 за виконання повноважень ліквідатора ПП „Центурион ОйлВ» в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень ліквідатора банкрута за рахунок ініціюючого кредитора - Білгород-Дністровської ОДПІ Головного управління ДФС в Одеській області.

З наданого до суду звіту про хід процедури розпорядження майном ПП „Центурион ОйлВ» вбачається, що з метою виявлення майнових активів Боржника, проведення інвентаризації майна та його захисту, розпорядником майна направлені запити до Капітану порту Білгород-Дністровський, Державної авіаційної служби України, Головного управління статистики в Одеській області, Центру надання послуг, Державної інспекції сільського господарства в Одеській області, Білгород-Дністровської ОДПІ ГУ Міндоходів Одеської області, Головного управління Держпраці в Одеській області, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Головного міжрегіонального управління статистики у м. Києві, Державної фіскальної служби України, Департаменту державної архітектурно-будівельної інспекції в Одеській області, з інформаційних довідок яких, вбачається відсутність активів боржника у формі наявного рухомого та нерухомого майна, а також грошових коштів на рахунках боржника у банках та фінансових установах.

На підставі наданого аналізу фінансово-господарського стану, проведеного розпорядником майна у відповідності до наказу Міністерства економіки України від 19.01.2006 р. № 14 „Про затвердження Методичних рекомендацій щодо виявлення ознак неспроможності підприємства та ознак дій приховування банкрутства, фіктивного банкрутства чи доведення до банкрутства із змінамиВ» , затвердженими наказом Міністерства економіки України від 26.10.2010 р. № 1361 розпорядником майна не виявлено будь яких активів Боржника, на підставі чого встановлено стан надкритичної неплатоспроможності, що має об'єктивний та доведений характер. Поточний фінансовий стан підприємства не дозволяє своєчасне покриття кредиторських зобов'язань, та відновлення платоспроможності боржника, у зв'язку з чим до боржника слід застосувати ліквідаційну процедуру в рамках справи про банкрутство.

Статтею 26 Закону (№2343-ХІІ), встановлено, що до компетенції комітету кредиторів належить, зокрема звернення до господарського суду з клопотанням про відкриття процедури санації, визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури у випадках, передбачених цим Законом; звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора), припинення повноважень арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора) та про призначення іншого арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора). Рішення зборів (комітету) кредиторів вважається прийнятим більшістю голосів кредиторів, якщо за нього проголосували присутні на зборах (комітеті) кредитори, кількість голосів яких визначається відповідно до частини четвертої цієї статті.

Відповідно до ст. 1 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» неплатоспроможність - неспроможність суб'єкта підприємницької діяльності виконати після настання встановленого строку їх сплати грошові зобов'язання перед кредиторами, в тому числі по заробітній платі, а також виконати зобов'язання щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) не інакше як через відновлення платоспроможності.

Згідно ч. 4 ст. 205 Господарського кодексу України у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів, він може бути оголошений за рішенням суду банкрутом.

За положеннями ч.1 ст. 209 Господарського кодексу України у разі нездатності суб'єкта підприємництва після настання встановленого строку виконати свої грошові зобов'язання перед іншими особами, територіальною громадою або державою інакше як через відновлення його платоспроможності цей суб'єкт (боржник) відповідно до частини четвертої статті 205 цього Кодексу визнається неспроможним.

Частиною 1 ст. 38 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» встановлено, що з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного опублікування оголошення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі; виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснюється у випадках і порядку, передбачених цим розділом.

Відповідно до ч. 2 ст. 38 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Згідно ч.1 ст. 39 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника у будь-який час до закінчення ліквідаційної процедури має право одночасно задовольнити усі вимоги конкурсних кредиторів відповідно до реєстру вимог кредиторів або надати боржнику грошові кошти, достатні для задоволення всіх вимог кредиторів, у порядку та на умовах, передбачених статтею 31 цього Закону. Власник майна (орган, уповноважений управляти майном) боржника може брати участь в обговоренні звіту ліквідатора та мирової угоди, а також може заявляти клопотання про погашення заборгованості або перехід до процедури санації.

Частинами 3, 4, 5, 6, 9 ст. 41 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» передбачено, що з дня призначення ліквідатора до нього переходять права керівника (органів управління) юридичної особи - банкрута. Ліквідатор (арбітражний керуючий) має право замовити виготовлення дублікатів печатки та штампів у разі їх втрати. Під час здійснення своїх повноважень ліквідатор має право заявити вимоги до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність за зобов'язаннями боржника у зв'язку з доведенням його до банкрутства. Розмір зазначених вимог визначається з різниці між сумою вимог кредиторів і ліквідаційною масою. У разі банкрутства боржника з вини його засновників (учасників, акціонерів) або інших осіб, у тому числі з вини керівника боржника, які мають право давати обов'язкові для боржника вказівки чи мають можливість іншим чином визначати його дії, на засновників (учасників, акціонерів) боржника - юридичної особи або інших осіб у разі недостатності майна боржника може бути покладена субсидіарна відповідальність за його зобов'язаннями.

Стягнені суми включаються до складу ліквідаційної маси і можуть бути використані тільки для задоволення вимог кредиторів у порядку черговості, встановленому цим Законом. Протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора відповідні посадові особи банкрута зобов'язані передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України. Ліквідатор не рідше ніж один раз на місяць надає комітету кредиторів звіт про свою діяльність, інформацію про фінансове становище і майно боржника на день відкриття ліквідаційної процедури та при проведенні ліквідаційної процедури, використання коштів боржника, а також іншу інформацію на вимогу комітету кредиторів.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Закону (№2343-ХІІ), кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

Враховуючи рішення комітету кредиторів, щодо визнання боржника банкрутом, відкриття відносно нього ліквідаційної процедури, а також те, що комітетом кредиторів визначено кандидатуру ліквідатора ПП „Центурион ОйлВ» , суд дійшов висновку про здатність арбітражного керуючого ОСОБА_2 належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки ліквідатора, а також те, що боржник неспроможний відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані господарським судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури, господарський суд вважає за необхідне припинити процедуру розпорядження майном боржника та повноваження розпорядника майна, визнати ПП „Центурион ОйлВ» банкрутом, відкрити відносно нього ліквідаційну процедуру призначити ліквідатором банкрута - арбітражного керуючого ОСОБА_2

На підставі викладеного, керуючись ст. 1, ст. 26, ст. ст. 37 - 46, ст. 114, 115 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , п. 4 ст. 205, ст.ст. 209, 210, 212, 213 Господарського кодексу України, ст. ст. 82, 85 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

П О С Т А Н О В И В :

1. Визнати банкрутом - Приватне підприємство „Центурион ОйлВ» ( 67780, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, пров. Курортний, буд. 2, код ЄДРПОУ 35657486 ).

2. Відкрити ліквідаційну процедуру ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» ( 67780, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, пров. Курортний, буд. 2, код ЄДРПОУ 35657486 ), передбачену ст. ст. 37- 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

3. Припинити процедуру розпорядження майном боржника та припинити повноваження розпорядника майна боржника - арбітражного керуючого ОСОБА_2.

4. Ліквідатором ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» ( 67780, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, пров. Курортний, буд. 2, код ЄДРПОУ 35657486 ) призначити - арбітражного керуючого ОСОБА_2, діючого на підставі свідоцтва Міністерства юстиції України про право на здіснення діяльності арбітражного керуючого ( розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора ) від 04.07.2013 р. за № 1212 ( Наказ Міністерства юстиції України від 07.06.2013 р. № 1115/15 ); адреса для листування : 68003, Одеська область, м. Іллічівськ, вул. 1 Травня, буд. 1-П; додаткова адреса: а/с 226, 68004 Одеська область, м. Іллічівськ, електронна пошта: arb-ypr@yandex.ua ; тел./факс (04868) 34406.

5. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном.

6. Зобов'язати посадових осіб боржника протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору. У разі ухилення від виконання зазначених обов'язків відповідні посадові особи банкрута несуть відповідальність відповідно до законів України.

7. Відповідно до п. 3,4 ст. 38 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання боржника - ОСОБА_1 підприємства „Центурион ОйлВ» ( 67780, Одеська область, м. Білгород-Дністровський, смт. Сергіївка, пров. Курортний, буд. 2, код ЄДРПОУ 35657486 ) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб - сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет, текст якого додається.

8. Ліквідатору надати суду персональний склад членів ліквідаційної комісії для затвердження.

9. Ліквідатору не рідше одного разу на місяць надавати до суду та кредиторам письмову інформацію щодо проведення ліквідаційної процедури та після завершення всіх розрахунків із кредиторами подати до господарського суду Одеської області звіт та ліквідаційний баланс в порядку ст. 46 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

10. Зобов'язати ліквідатора на вимогу господарського суду або державного органу з питань банкрутства надавати необхідні відомості щодо проведення ліквідаційної процедури.

11. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав. У банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури.

12. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута.

13. Скасувати арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладання нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

14. Продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом.

15. Вимоги за зобов'язаннями боржника можуть пред'являтися у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом у офіційних друкованих органах. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

16. Кредитори, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними, а їх вимоги погашаються в шосту чергу ліквідаційній процедурі.

17. Виконання зобов'язань боржника, визнаного банкрутом, здійснювати у випадках і порядку, передбаченому Розділом ІІІ - (Ліквідаційна процедура) Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

18. Призначити засідання суду на 20.01.2016 р. о 14:05 год.

Засідання суду відбудеться у приміщенні господарського суду (м. Одеса, проспект Шевченка,29), зал судового засідання № 2 (перший поверх), тел. 307-961.

19. Зобов'язати ліквідатора надати: відомості щодо виконання повноважень відповідно до ст. 41 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

20. Визнати явку ліквідатора банкрута, кредитора у засідання суду обов'язковою.

21. Копію постанови надіслати: банкруту, ліквідатору - а.к. ОСОБА_2, кредитору, відділу з питань банкрутства Головного територіального управління юстиції в Одеській області, Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Одеського міського управління юстиції ( для внесення до Єдиного державного реєстру запису про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором - арбітражного керуючого ОСОБА_2С.).

Постанова набирає законної сили з дня її прийняття, відповідно до з ч. 4 ст. 8 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Постанову може бути оскаржено у встановленому згідно ст. 91 ГПК України та ст. 8 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" порядку.

Суддя О.Ю. Ровинський

Дата ухвалення рішення09.12.2015
Оприлюднено16.12.2015
Номер документу54267747
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом. Господарський суд Одеської області у складі: судді - РОВИНСЬКОГО О.Ю. при секретарі судового засідання - Чітаковій В.О.

Судовий реєстр по справі —916/3303/15

Ухвала від 16.08.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Одеської області

Зеленов Г.М.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 09.12.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 09.09.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 26.08.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

Ухвала від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд Одеської області

Ровинський О.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні