Постанова
від 29.11.2007 по справі 14/5614
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

"29" листопада 2007 р. Справа № 14/5614

Господарський суд у складі головуючого судді Хабазні Ю.А., при секретарі судового засідання Соколишиній І.А., за участю представника ініціюючого кредитора ОСОБА_1, за довіреністю, не з'явились представники від боржника, розглядає у відкритому судовому засіданні у м. Черкаси у приміщенні суду справу за заявою ініціюючого кредиторауправління Пенсійного фонду України в Уманському районі до боржника товариства з обмеженою відповідальністю «Імені Кутузова» про визнання банкрутом відсутнього боржника, - УСТАНОВИВ:

Ініціюючий кредитор звернувся до суду із заявою про визнання відсутнього боржника банкрутом у зв'язку з наявністю ознак, передбачених ст.52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , вказавши, що боржник заборгував до Пенсійного фонду України 15687,62 грн. і неспроможний виконати свої грошові зобов'язання щодо сплати страхових внесків, протягом більш як трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати.

У судовому засіданні представник ініціюючого кредитора вимоги підтримав.

Боржник належним чином повідомлявся про час і місце розгляду справи, однак надіслані на його адресу ухвали повернені поштою з відміткою про відсутність за вказаною адресою..

Заслухавши представника ініціюючого кредитора та дослідивши наявні у справі докази суд встановив наступне.

Боржник зареєстрований як юридична особа, перебуває в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб -підприємців і має борг (недоїмку) у розмірі 15687,62 грн., який підтверджується постановами господарського суду Черкаської області від 02.11.2006 у справі №07/4981а, від 30.01.2007 у справі №05/259а, від 20.06.2007 у справі №16/2719а.

Згідно з актом державного виконавця від 17.10.2007, ухвалою суду про порушення справи про банкрутство, направленою боржнику і повернутою поштою у зв'язку з відсутністю адресата, керівні органи боржника за адресою, вказаною в установчих документах, відсутні.

Згідно з довідкою податкового органу, боржник з 21.08.2006 не подавав до органів державної податкової служби передбачених чинним законодавством документів фінансової звітності та податкових декларацій.

Філія «Відділення Промінвестбанку в м.Умань Черкаської області» та філія у м.Умані банку «Київська Русь»своїми довідками від 28.11.2007 та від 28.11.2007 вказують на відсутність коштів на рахунках боржника на час видачі довідки.

Таким чином, поданими суду доказами підтверджена неспроможність боржника погасити заборгованість протягом трьох місяців після настання встановленого строку їх сплати, керівні органи боржника - юридичної особи відсутні за її місцезнаходженням, боржник не надає більше року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, і наявні інші ознаки, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника. Вказані обставини є правовою підставою визнання боржника банкрутом.

Ініціюючий кредитор надав згоду на призначення його ліквідатором боржника.

Оскільки обставини відсутності боржника не виключають можливість виявлення належного йому майна, зловживання наявністю майна та фінансово-господарської документації до передачі їх ліквідатору, суд вважає, що вжиті заходи до забезпечення вимог кредиторів у вигляді арешту на все майно боржника скасуванню не підлягають.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , суд -

ПОСТАНОВИВ:

1.Визнати товариство з обмеженою відповідальністю «Імені Кутузова»(Черкаська область, Уманський район, с.Старі Бабани, вул.Леніна,17, ідентифікаційний код 03794489) банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців.

2.Призначити ліквідатором банкрута управління Пенсійного фонду України у Уманському районі. Ліквідатору:

вжити заходів до виявлення документації, майна і кредиторів банкрута та не пізніш як через 2 місяці після прийняття цієї постанови направити суду інформацію про виконану роботу. До повного прийняття фінансово-господарської документації, печаток і штампів банкрута від керівника про хід їх витребування інформувати кожні два місяці;

здійснити процедуру ліквідації, скласти і подати суду ліквідаційний баланс, а також звіт про свою діяльність в процесі ліквідації банкрута.

3.Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, а також повноваження власника (власників) майна банкрута. Зобов'язати посадових осіб банкрута (керівника), протягом п'ятнадцяти днів з дня призначення ліквідатора, передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута ліквідатору.

Копію постанови направити сторонам, Черкаському обласному сектору з питань банкрутства, державному реєстратору (Уманській райдержадміністрації).

Постанова може бути оскаржена до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

Суддя Хабазня Ю.А.

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення29.11.2007
Оприлюднено17.12.2015
Номер документу54294238
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —14/5614

Ухвала від 04.02.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 01.08.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 17.02.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 21.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 15.05.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 30.07.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 11.01.2012

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.01.2013

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 11.01.2011

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

Ухвала від 08.06.2010

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Хабазня Ю.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні