Постанова
від 10.12.2015 по справі 914/3756/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10.12.2015 р. Справа № 914/3756/15

Господарський суд Львівської області розглянув у відкритому судовому засіданні матеріали справи:

за заявою:Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» про банкрутство:Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (вул. Промислова, буд. 1, м. Червоноград, Львівська область, 80100; код ЄДРПОУ 31242657)

Суддя: Цікало А. І.

При секретарі: Корчинському О. І.

Представники:

Заявника (боржника):Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» - ОСОБА_1А.Є. - представник (довіреність від 16.10.2015 р.)

ВСТАНОВИВ:

30.10.2015 р. на розгляд господарського суду Львівської області за вхідним № 3872 від Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» поступила заява про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (вул. Промислова, буд. 1, м. Червоноград, Львівська область, 80100; код ЄДРПОУ 31242657).

02.11.2015 р. суддею вчинено електронний запит на автоматичне визначення кандидатури арбітражного керуючого.

02.11.2015 р. до суду в електронному вигляді надійшла довідка щодо автоматизованого відбору арбітражного керуючого, згідно якої автоматизованою системою визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_2

Ухвалою суду від 03.11.2015 р. прийнято заяву ТзОВ «Техноконсалтінг» про порушення справи про банкрутство ТзОВ «Техноконсалтінг» до розгляду, зобов'язано арбітражного керуючого ОСОБА_2 подати заяву на участь у даній справі та підготовче засідання суду призначено на 17.11.2015 р.

04.11.2015 р. до суду за вх. №47615/15 від боржника надійшло клопотання про покладення обов'язків ліквідатора на голову ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг» ОСОБА_3

13.11.2015 р. до суду за вх. № 5304/15 від арбітражного керуючого ОСОБА_2 поступила заява про згоду стати розпорядником майна в цій справі та клопотання про встановлення грошової винагороди за виконання повноважень арбітражного керуючого у даній справі.

Ухвалою суду від 17.11.2015 р. підготовче засідання суду відкладено на 30.11.2015 р.

30.11.2015 р. до суду за вх. № 51646/15 від арбітражного керуючого ОСОБА_2 поступила заява, в якій він просить суд не призначати його у даній справі.

Ухвалою суду від 30.11.2015 р. порушено провадження у справі № 914/3756/15 про банкрутство ТзОВ «Техноконсалтінг» та судове засідання призначено на 10.12.2015 р.

Представник заявника (боржника) вимоги про банкрутство підтримав, просив суд визнати боржника банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру, обов'язки ліквідатора покласти на голову ліквідаційної комісії.

З матеріалів справи вбачається, що 02.12.2013 р. загальними зборами учасників ТзОВ «Техноконсалтінг» прийнято рішення припинити ТзОВ «Техноконсалтінг» шляхом його ліквідації у добровільному порядку. Зазначене рішення оформлено протоколом загальних зборів учасників ТзОВ «Техноконсалтінг» від 02.12.2013 р. № 01/02 (копію протоколу долучено до матеріалів справи).

Відповідно до ч. 1 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», якщо вартості майна боржника - юридичної особи, щодо якого прийнято рішення про ліквідацію, недостатньо для задоволення вимог кредиторів, така юридична особа ліквідується в порядку, передбаченому цим Законом. У разі виявлення зазначених обставин ліквідатор (ліквідаційна комісія) зобов'язаний звернутися до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство такої юридичної особи. Обов'язковою умовою звернення до господарського суду із заявою про порушення справи про банкрутство є дотримання боржником порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України.

Спрощена процедура банкрутства, яка передбачена ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» (банкрутство боржника, що ліквідується власником), випливає з процедури добровільної ліквідації юридичної особи, тобто ліквідації юридичної особи за рішенням її учасників (власників) або органу, уповноваженого на це установчими документами.

Згідно ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України, учасники юридичної особи, суд або орган, що прийняв рішення про припинення юридичної особи, зобов'язані протягом трьох робочих днів з дати прийняття рішення письмово повідомити орган, що здійснює державну реєстрацію.

Відповідно до абз. 3 ст. 1 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», державний реєстратор - посадова особа, яка відповідно до цього Закону від імені держави здійснює державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців.

До матеріалів справи долучено копію опису документів, що надаються юридичною особою державному реєстратору для проведення реєстраційної дії «Внесення рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи в разі ліквідації» підписаного державним реєстратором ОСОБА_4, згідно якого ТзОВ «Техноконсалтінг» передало державному реєстратору рішення засновників (учасників) або уповноваженого ними органу щодо припинення юридичної особи (примірник оригіналу).

Також у матеріалах справи міститься копія витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців від 07.08.2015 р. № 20994570 з якого вбачається, що 09.12.2013 р. до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців внесено відомості про перебування ТзОВ «Техноконсалтінг» в стані припинення за рішенням засновників.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що боржник належно, відповідно до ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України, письмово повідомив орган, що здійснює державну реєстрацію, про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи.

До матеріалів справи долучено копію Бюлетеня державної реєстрації від 10.12.2013 р. № 268 (33), в якому опубліковано відомості про дату внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запису про перебування ТзОВ «Техноконсалтінг» в стані припинення підприємницької діяльності, про ліквідатора, а також про строк заявлення кредиторами вимог.

Ліквідаційною комісією Товариства ТзОВ «Техноконсалтінг» проведено інвентаризацію основних засобів, грошових коштів, товарно-матеріальних цінностей ТзОВ «Техноконсалтінг» про що складено відповідний акт контрольної перевірки інвентаризації цінностей.

Ліквідаційною комісією ТзОВ «Техноконсалтінг» встановлено, що загальна сума зобов'язань ТзОВ «Техноконсалтінг» перед кредиторами становить 1875,80 тис. грн., активи Товариства обліковуються на суму 208,00 тис. грн.

Кредиторська заборгованість ТзОВ «Техноконсалтінг» підтверджується, зокрема, рішеннями господарського суду Львівської області від 16.08.2010 р. у справі № 5/60, від 15.03.2011 р. у справі № 5015/726/11, від 06.07.2011 р. у справі № 5015/2515/11 (копії зазначених рішень долучено до матеріалів справи).

За наслідками роботи ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг» складено проміжний ліквідаційний баланс ТзОВ «Техноконсалтінг» станом на 30.06.2015 р. (копію долучено до матеріалів справи), який затверджений рішенням загальних зборів учасників ТзОВ «Техноконсалтінг», що оформлено протоколом від 28.08.2015р. № 28/08 (копію протоколу долучено до матеріалів справи). Згідно зазначеного проміжного ліквідаційного балансу, розмір активу Товариства становить 208,0 тис. грн., а розмір пасиву - 1875,8 тис. грн. Розмір пасиву ТзОВ «Техноконсалтінг» значно перевищує його активи.

Враховуючи наведене, суд дійшов висновку, що боржником дотримано порядку ліквідації юридичної особи відповідно до законодавства України щодо добровільної ліквідації юридичної особи.

Неможливість боржника задовольнити вимоги кредиторів у повному обсязі під час ліквідації боржника не у зв'язку з процедурою банкрутства є ознакою неоплатності боржника та підставою для ініціювання процедури банкрутства боржника, що ліквідується власником.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора в порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна. Обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Згідно з ч. 1 ст. 40 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», у постанові про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури господарський суд призначає ліквідатора банкрута з урахуванням вимог, установлених цим Законом, з числа арбітражних керуючих, якщо інше не передбачено цим Законом.

Заявник (боржник) звернувся до суду з клопотанням, в якому просить суд покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг» ОСОБА_3

ОСОБА_3 призначений головою ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг» рішенням загальних зборів учасників ТзОВ «Техноконсалтінг», котре оформлено протоколом загальних зборів учасників від 02.12.2013 р. № 01/02 (копію протоколу долучено до матеріалів справи).

Оскільки ч. 2 ст. 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» передбачено, що обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора), заявник (боржник) просить суд покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг», від арбітражного керуючого ОСОБА_2, визначеного автоматизованою системою, поступила заява про відмову від участі у даній справі, суд вважає за можливе покласти обов'язки ліквідатора у даній справі на голову ліквідаційної комісії ТзОВ «Техноконсалтінг» ОСОБА_3

Відповідно до ч. 1 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури: господарська діяльність банкрута завершується закінченням технологічного циклу з виготовлення продукції у разі можливості її продажу за виключенням укладення та виконання договорів, що мають на меті захист майна банкрута або забезпечення його збереження (підтримання) у належному стані, договорів оренди майна, яке тимчасово не використовується, на період до його продажу в процедурі ліквідації тощо; строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута вважається таким, що настав; у банкрута не виникає жодних додаткових зобов'язань (у тому числі зі сплати податків і зборів (обов'язкових платежів)), крім витрат, безпосередньо пов'язаних із здійсненням ліквідаційної процедури; припиняється нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута; відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю; продаж майна банкрута допускається в порядку, передбаченому цим Законом; скасовується арешт, накладений на майно боржника, визнаного банкрутом, чи інші обмеження щодо розпорядження майном такого боржника. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається; вимоги за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, можуть пред'являтися тільки в межах ліквідаційної процедури протягом двох місяців з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Згідно з ч. 2 ст. 38 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та, розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута.

Враховуючи наведене, керуючись ст.ст. 2, 4, 9, 7, 37-48, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», суд -

ПОСТАНОВИВ:

1. Товариство з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (вул. Промислова, буд. 1, м. Червоноград, Львівська область, 80100; код ЄДРПОУ 31242657) визнати банкрутом і відкрити ліквідаційну процедуру.

2. Скасувати всі арешти, накладені на майно Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (код ЄДРПОУ 31242657) чи інші обмеження щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг». Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» не допускається.

3. Обов'язки ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» (вул. Промислова, буд. 1, м. Червоноград, Львівська область, 80100; код ЄДРПОУ 31242657) покласти на голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» ОСОБА_3 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1; адреса: АДРЕСА_1, 80103).

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю «Техноконсалтінг» банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

5. Зобов'язати ліквідатора:

5.1. Відповідно до ст. ст. 37-48, 95 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» здійснити ліквідаційну процедуру та подати звіт про виконану роботу і ліквідаційний баланс банкрута на затвердження суду у строк, встановлений ст. 37 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом».

5.2. Скласти і надати суду реєстр вимог кредиторів.

5.3. Надати суду документально підтвердженні відомості про фінансове становище боржника.

5.4. Повідомити усіх кредиторів про місце, дату та час розгляду справи.

5.5. Представити суду докази повідомлення всіх кредитів про місце, дату та час розгляду справи.

6. Судове засідання призначити на 26.01.16 р. о 11:40 год., яке відбудеться в приміщенні господарського суду Львівської області (м. Львів, вул. Личаківська, 128, 2-й поверх).

7. Участь у судовому засіданні ліквідатора визнати обов'язковою.

8. Копію постанови надіслати ліквідатору, ВДВС Червоноградського МУЮ, ДПІ у м. Червонограді ГУ ДФС у Львівській області та державному реєстратору.

Відповідно до ч. 4 ст. 8 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом», постанова про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури набирає законної сили з моменту її прийняття.

Клопотання, пояснення та інші документи подавати за 3 дні до початку судового засідання. Посилання на номер справи - обов'язкове.

Суддя Цікало А.І.

Дата ухвалення рішення10.12.2015
Оприлюднено17.12.2015
Номер документу54295273
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —914/3756/15

Ухвала від 20.04.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 06.04.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 14.03.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 22.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 08.12.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 15.11.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Ухвала від 28.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

Постанова від 10.12.2015

Господарське

Господарський суд Львівської області

Цікало А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні