Ухвала
від 16.12.2015 по справі 2-н-58/2007
ОСТРОЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-н-58/2007

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2015 рокум. Острог

Острозький районний суд Рівненської області у складі:

головуючий суддя - Гуц Ф.Л.

секретар - Самолюк А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Острозі заяву Кредитної спілки "Аккорд" про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документу до виконання по справі № 2-н-58/2007, за заявою Кредитної спілки "Аккорд" до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором,

встановив:

КС "Аккорд" звернулась до суду із заявою про поновлення строку пред'явлення виконавчого документа до виконання, мотивуючи її тим, що строк пропущений з поважних причин. Вказує на те, що 12.04.2007 року Острозьким районним судом Рівненської області винесений судовий наказ про стягнення з ОСОБА_1Є на користь КС "Аккорд" боргу в розмірі 1730 грн. 65 коп., 15 грн. за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, 25 грн. 50 коп. судового збору. 11.06.2015 року Острозьким районним судом була постановлена ухвала № 2-н-58/2007 року, якою задоволено заяву КС "Аккорд" про видачу дублікату виконавчого документу про стягнення заборгованості з ОСОБА_1, визнавши поважними причини втрати виконавчого документу на підставі припинення документообігу з Центрально-Міським ВДВС Горлівського МУЮ, у зв'язку з проведенням АТО на території Донецької області, оскільки отримати інформацію та/або вжити заходи забезпечення примусового виконання не виявляється можливим, через відсутність паперових проваджень ( в тому числі оригіналів виконавчих документів), які перебували у відділі. Відповідно до відповіді УДВС ГТУЮ в Донецькій області на підставі виконавчого документу у Центрально-Міському ВДВС Горлівського МУЮ відкрите виконавче провадження № 42092590, однак через припинення документообігу у зв'язку з проведенням АТО на території Донецької області, отримати інформацію, або вжити заходів забезпечення примусового виконання не виявляється можливим через відсутність паперових проваджень, які перебували у відділі. 11.06.2015 року Острозьким районним судом було задоволено заяву КС "Аккорд" про видачу дублікату виконавчого документу, яка була 28.07.2015 року отримана заявником. Однак у виконавчому документі вказано, що рішення набрало законної сили 26.04.2007 року. Строк пред'явлення виконавчого документа до виконання становить три роки. Так як виконавчий документ отримано заявником 28.07.2015 року з пропуском строку пред'явлення виконавчого документа до виконання, просить його поновити. Причиною пропуску строку пред'явлення виконавчого документа до виконання є припинення документообігу з Центрально-Міським ВДВС Горлівського МУЮ у зв'язку з проведенням АТО на території Донецької області та відсутність паперових проваджень, які перебували у відділі.

В судове засідання стягувач та боржник не з'явилися, про причини неявки суд не повідомили, та згідно ч.2 ст.371 ЦПК України їх неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає заяву обґрунтованою і такою, що підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Згідно ст.371 ЦПК України стягувачам, які пропустили строк для пред'явлення виконавчого документа до виконання з причин, визнаних судом поважними, пропущений строк може бути поновлено. Заява про поновлення пропущеного строку подається до суду, який видав виконавчий лист, або до суду за місцем виконання і розглядається в судовому засіданні з повідомленням сторін, які беруть участь у справі. Їхня неявка не є перешкодою для вирішення питання про поновлення пропущеного строку. Суд розглядає таку заяву в 10-денний строк.

Відповідно до п.2 ст.24 Закону України "Про виконавче провадження" стягувач, який пропустив строк пред'явлення виконавчого документа до виконання, має право звернутися із заявою про поновлення строку пред'явлення до суду, який видав виконавчий документ, або до суду за місцем виконання.

З матеріалів справи судом встановлено, що 12.04.2007 року Острозьким районним судом Рівненської області для КС "Аккорд" задоволено заяву про видачу судового наказу про стягнення з ОСОБА_1 на користь КС "Аккорд" заборгованості в розмірі 1730 грн.65 коп. 15 грн. за інформаційно-технічне забезпечення розгляду справи, 25 грн. 50 коп. судового збору, строк пред'явлення якого до виконання закінчився.

11 червня 2015 року ухвалою Острозького районного суду було задоволено заяву про видачу дублікату виконавчого документа по даній справі, який був отриманий заявником 28.07.2015 року, строк пред'явлення якого закінчився.

В обґрунтування поважності причин пропуску для пред'явлення виконавчого листа до примусового виконання КС «Аккорд» вказує на те, що основною пичиною пропуску є припинення документообігу з Центрально-Міським ВДВС Горлівського МУЮ у зв'язку з проведенням АТО на території Донецької області та відсутність паперових проваджень, які перебували у відділі.

Суд визнає наведені стягувачем причини пропуску строку для пред'явлення виконавчого документа до виконання поважними, тому заява стягувача підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. 371 ЦПК України, ст.24 Закону України "Про виконавче провадження",

ухвалив:

заяву Кредитної спілки "Аккорд" про поновлення пропущеного строку для пред'явлення виконавчого документу до виконання у справі за заявою КС «Аккорд» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором задовольнити.

Поновити для Кредитної спілки "Аккорд" строк для пред'явлення до виконання виконавчого документа № 2-н-58/07, від 12.04.2007 року у справі за позовом КС «Аккорд» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за кредитним договором.

Ухвала може бути оскаржена до Апеляційного суду Рівненської області через Острозький районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п’ятиденний строк з дня проголошення ухвали.

Сторони, які не були присутніми під час проголошення ухвали можуть подати апеляційну скаргу в цей же строк з дня отримання копії ухвали.

Ухвала набуває законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя Острозького районного судуОСОБА_2

Дата ухвалення рішення16.12.2015
Оприлюднено22.12.2015
Номер документу54349679
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заборгованості за кредитним договором

Судовий реєстр по справі —2-н-58/2007

Ухвала від 16.12.2015

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Гуц Ф.Л.

Ухвала від 18.11.2015

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Гуц Ф.Л.

Ухвала від 11.06.2015

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Гуц Ф.Л.

Ухвала від 05.06.2015

Цивільне

Острозький районний суд Рівненської області

Гуц Ф.Л.

Судовий наказ від 25.10.2007

Цивільне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Кругляк В.Г.

Ухвала від 25.06.2007

Цивільне

Семенівський районний суд Чернігівської області

Гнип Олександр Іванович

Судовий наказ від 16.08.2007

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Янішевська Л.С.

Судовий наказ від 21.09.2007

Цивільне

Бершадський районний суд Вінницької області

Полотнянко Ю.П.

Судовий наказ від 14.06.2007

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Терентьєв Г.В.

Судовий наказ від 19.07.2007

Цивільне

Лохвицький районний суд Полтавської області

Савинський Г.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні