Ухвала
від 26.03.2009 по справі 2/358-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКО Ї ОБЛАСТІ



УХВАЛА

про відмову у прийнятті поз овної заяви

"26" березня 2009 р. № 2/358-09

Суддя Бахарєв Б.О. розглянув позовну заяву сільськогоспо дарського виробничого коопе ративу «Ракулово», Балтський район Одеської області

до відповідача: арбітражно го керуючого Дарієнко В.Д.

про визнання незаконними д ій та зобов' язання вчинити певні дії

В С Т А Н О В И В :

Сільськогосподарський ви робничий кооператив «Ракуло во»звернувся до господарськ ого суду Одеської області з п озовом до відповідача арбітр ажного керуючого Дарієнко В.Д. про визнання незаконни ми дій відповідача по утрима нню печатки, штампу, бухгалте рських та статутних документ ів позивача та зобов' язання відповідача вчинити певні д ії, а саме зобов' язати в дека дний термін передати голові ліквідаційної комісії позив ача печатку, штамп, бухгалтер ські та статутні документи п озивача.

Відповідно до ст. 21 Господар ського процесуального кодек су України сторонами в судов ому процесі - позивачами і в ідповідачами - можуть бути підприємства та організації , зазначені у статті 1 цього Ко дексу.

Згідно ст. 1 Господарського процесуального кодексу Укра їни підприємства, установи, організації, інші юридичні о соби (у тому числі іноземні), громадяни, які здійснюють п ідприємницьку діяльність бе з створення юридичної особи і в установленому порядку на були статусу суб'єкта підпри ємницької діяльності (далі - п ідприємства та організації), мають право звертатися до го сподарського суду згідно з в становленою підвідомчістю г осподарських справ за захист ом своїх порушених або оспо рюваних прав і охоронюваних законом інтересів, а також дл я вжиття передбачених цим К одексом заходів, спрямовани х на запобігання правопоруш енням.

У випадках, передбачених з аконодавчими актами Україн и, до господарського суду ма ють право також звертатися д ержавні та інші органи, грома дяни, що не є суб'єктами підпри ємницької діяльності.

Вказаним випадком можливо сті приймання участі громадя н, що не є суб'єктами підприємн ицької діяльності, а саме фіз ичних (посадових) осіб, в госпо дарському процесі є підвідом чі господарським судам справ и, що виникають з корпоративн их відносин у спорах між госп одарським товариством та йог о учасником (засновником, акц іонером), у тому числі учасник ом, який вибув, а також між уча сниками (засновниками, акціо нерами) господарських товари ств, що пов' язані із створен ням, діяльністю, управлінням та припиненням діяльності ц ього товариства, крім трудов их спорів.

Згідно п. 1 ст. 62 Господарсько го процесуального кодексу Ук раїни суддя відмовляє у прий нятті позовної заяви, якщо за ява не підлягає розгляду в го сподарських судах України.

Приймаючи до уваги, що Сільс ькогосподарський виробничи й кооператив «Ракулово»звер нувся до відповідача арбітра жного керуючого Дарієнка В .Д. з позовними вимогами сто совно його посадових обов' я зків, а також враховуючи, що вк азаний спір за участю фізичн ої (посадової особи) виник не з корпоративних відносин, спр ава не підлягає розгляду в го сподарських судах України, у зв' язку з чим господарськи й суд відмовляє на підставі п . 1 ст. 62 ГПК України у прийнятті позовної заяви сільськогосп одарського виробничого кооп еративу «Ракулово»до відпов ідача арбітражного керуючог о Дарієнко В.Д. про визнан ня незаконними дій та зобов' язання вчинити певні дії.

Керуючись п. 1 ст. 62, ст. 86 Г ПК України, суддя, -

У Х В А Л И В:

1. Відмовити у при йнятті позовної заяви сільсь когосподарського виробничо го кооперативу «Ракулово»до відповідача арбітражного ке руючого Дарієнко В.Д. про визнання незаконними дій та зобов' язання вчинити певні дії.

2. Матеріали позовної з аяви надіслати позивачу.

Додаток: матеріали заяви з додатком на 10 арк.

Суддя Бахарєв Б.О.

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення26.03.2009
Оприлюднено31.01.2011
Номер документу5444346
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —2/358-09

Ухвала від 26.03.2009

Господарське

Господарський суд Одеської області

Бахарев Б.О.

Постанова від 02.06.2009

Господарське

Одеський апеляційний господарський суд

Єрмілов Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні