Ухвала
від 07.12.2015 по справі 554/8232/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 07.12.2015 Справа № 554/8232/15-к

Справа № 554/8232/15-к

Провадження №1-кс/554/7575/2015

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 грудня 2015 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м. Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

прокурора- ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора відділу прокуратури Полтавської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12015170000000595 від 17 червня 2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.298 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

В провадження суду надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Полтавської області молодший радник юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку. В якому прохали: розглянути клопотання і винести ухвалу про проведення обшуку за фактичним місцем знаходження юридичної особи ТОВ «ФІРМА «АТОЛЛ» (код ЄДРПОУ 21049849) за адресою: м. Полтава, вулиця М. Бірюзова,47-Б, офіс207, з метою відшукання та вилучення оригіналів документів за період часу з 01 січня 2014 року по теперішній час, а саме: документи фінансово-господарських операцій по об`єкту будівництва кафе-пекарні з житловими приміщеннями по вулиці Жовтнева,5а, ТОВ «Фірма «Атолл» з ТОВ «Проектбудінжинірінг» (код ЄДРПОУ 39060231), ПП «Цивільбуд» (код ЄДРПОУ 31316828), в тому числі договори, додаткові угоди, специфікації, додатки до них, документи, що підтверджують проведення робіт на об`єкті будівництва, проектно-кошторисну та виконавчу документацію по об`єкту будівництва кафе-пекарні по вулиця Жовтнева,5а, зведений кошторисний розрахунок вартості будівництва; акти та дозволи щодо початку здійснення виконання робіт документи, документи, що підтверджують виконання проведених робіт як підрядними організаціями так і власними силами на об`єкті будівництва, в тому числі, декларації на початок виконання будівельних робіт, технічний нагляд, накази, сертифікати, договора підряду, спеціальні журнали робіт, списки інженерно-технічного персоналу, зайнятого на об`єкті будівництва, акти на закриття прихованих виконаних робіт, журнали вхідного контролю, паспорти та сертифікати на витрати і матеріали, що надійшли на об`єкт, довідки про вартість виконаних будівельних робіт (форми КБ-3), акти приймання виконаних будівельних робіт (форми №КБ-2в), відомості ресурсів, журнали обліку робіт, прибуткові (видаткові) накладних, акти прийому-передачі, довіреності, податкові накладні, рахунки-фактури, здійснені розрахунки (платіжні доручення), здійснені банківські розрахунки (виписки з перерахування коштів), оборотньо-сальдові відомості по рахункам №361,631,20-28 за період з 01 січня 2014 року по теперішній час по вказаним контрагентам, отримані та видані податкові декларації з ПДВ (додаток №5), отримані та видані податкові накладні, реєстри виданих та отриманих податкових накладних, а також оргтехніка та інші документи, в тому числі на електронних носіях, речі предмети, які можливо використати як докази та які самостійно або в сукупності з іншими доказами можуть мати суттєве значення у кримінальному провадженні і без цих документів неможливо іншим способом встановити обставини, які передбачаються довести за допомогою цих документів.

У судовому засіданні прокурор клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали справи, приходжу до висновку про відмову у задоволенні клопотання.

Встановлено, що ГУ НП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню №12015170000000595 від 17 червня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.298 КК України. Досудовим розслідуванням встановлено, що працівниками УМВС в Полтавській області під час відпрацювання об`єктів будівництва на території м.Полтави встановлено порушення чинного законодавства України у ході будівництва кафе-пекарні з житловими приміщеннями по вул.Жовтневій, 5а, а саме - посадові особи ТОВ «Фірма «Атолл» 08 квітня 2014 року подали до Інспекції ДАК в Полтавській області декларацію про початок виконання підготовчих робіт з будівництва вказаного вище об`єкта. Генеральним підрядником по виконанню робіт замовником визначено ТОВ «Проектбудінжиніринг», та в подальшому 14 жовтня 2014 року комісією Центру охорони та досліджень пам`яток археології управління культури Полтавської облдержадміністрації складено акт про руйнування археологічних культурних нашарувань на території Полтавського поселення (посаду городища літописної Лтави) роменської культури, Києво-руської доби, післямонгольського та козацького часу, на земельній ділянці по вул.Жовтневій, 5а. У відповідності до рішення Полтавської обласної Ради народних депутатів №247 від 23 квітня 1982 року «Про затвердження переліку пам`яток історії та культури області, взятих на державний облік і охорону» ранньоскіфське поселення 7-5 ст. до н.е. та слов`янське городище 8-13 ст. н.е. - Червона площа м.Полтави, визнане пам`яткою археології. Згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна №43074114 від 01 вересня 2015 року : нежитлові приміщення за адресою Полтавська область, м.Полтава, Бірюзова Маршала, 47Б, належать на праві приватної власності : ТОВ «Торговий дім «ЛЕВ» та ЗАТ «Полтавське міжрайонне ремонтно-транспортне підприємство»; земельна ділянка за адресою Полтавська область, м.Полтава, Бірюзова Маршала, 47Б належить на праві комунальної власності територіальній громаді міста Полтави в особі Полтавської міської ради; адміністративно-виробничі будівлі за адресою Полтавська область, м.Полтава, Бірюзова Маршала, 47Б належать на праві приватної власності ТОВ «Алкер»; виробничі будівлі за адресою Полтавська область, м.Полтава, Бірюзова Маршала,47Б належать на праві приватної спільної часткової власності ПП «М Фрост» 3/50 частин; ТОВ «АЛКЕР 17/100 частин; ПП «Техніко-експлуатаційний центр» 17/400 частин; ТОВ «Центр-Інвест»127/500 частин. Вказане підтверджується матеріалами провадження.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Відповідно до ч.5 ст.234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що : було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

На підставі викладеного, приходжу до висновку про відмову в задоволенні клопотання, оскільки клопотання не відповідає вимогам ст.234 КПК України. Так в порушення вказаної норми кримінального процесуального закону не зазначено, яке відношення власник чи користувач нежитлової будівлі, де планується провести обшук має відношення до кримінального провадження (процесуальне положення). В матеріалах відсутні документі на підставі чого договору оренди чи інше ТОВ «ФІРМА «АТОЛЛ» (код ЄДРПОУ 21049849) знаходиться за адресою де планується провести обшук. Крім того не зазначено, яке відношення власники нежитлової будівлі, де планується провести обшук : ТОВ «Торговий дім «ЛЕВ»; ТОВ «Алкер»; ЗАТ «Полтавське міжрайонне ремонтно-транспортне підприємство»; ПП «М Фрост»; ПП «Техніко-експлуатаційний центр»; ТОВ «Центр-Інвест» мають відношення до кримінального провадження (процесуальне положення). Також не надано офіційних документів про існування юридичної особи : ТОВ «ФІРМА «АТОЛЛ» (код ЄДРПОУ 21049849).

Керуючись ст.ст.107, 234, 309 КПК України ,-

У Х В А Л И В :

У клопотанні прокурора відділу прокуратури Полтавської області молодшого радника юстиції ОСОБА_3 про проведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12015170000000595 від 17 червня 2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.298 КК України за адресою м. Полтава, вулиця М. Бірюзова,47-Б, офіс207 відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54495869
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку по матеріалам досудового розслідування, внесеного до ЄРДР за №12015170000000595 від 17 червня 2015 року, за ознаками злочину, передбаченого ч.5 ст.298 КК України

Судовий реєстр по справі —554/8232/15-к

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 30.06.2015

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні