Ухвала
від 21.12.2015 по справі 804/7284/15
ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Суддя-доповідач - ОСОБА_1

Головуючий у 1 інстанції - Олійник К.С.

ДНІПРОПЕТРОВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

21 грудня 2015 рокусправа № 804/7284/15 приміщення суду за адресою:49083, м. Дніпропетровськ, пр.імені Газети «Правда», 29

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів: головуючого судді: Білак С.В., суддів: Юрко І.В. Гімона М.М. , розглянувши в порядку письмового провадження клопотання Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про закриття апеляційного провадження у зв'язку з відмовою від апеляційної скарги на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2015 р. у справі №804/7284/15 за позовом Приватного підприємства "Павлоградська зернова Компанія" до Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення,-

ВСТАНОВИВ:

Позивач - Приватне підприємство "Павлоградська зернова Компанія", звернувся до Дніпропетровського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Постановою Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2015 р. адміністративний позов задоволено повністю.

Відповідач з постановою суду першої інстанції не погодився, подав апеляційну скаргу, в якій просив скасувати постанову суду першої інстанції та постановити нове рішення, яким у задоволенні адміністративного суду відмовити в повному обсязі.

До суду надійшло клопотання Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області про відкликання апеляційної скарги, у зв'язку з чим апелянт просив закрити апеляційне провадження у справі.

Всі особи, які беруть участь у справі, у судове засідання не прибули, хоча вони були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового засідання, тому відповідно до п.2 ч.1 ст.197 КАС України суд апеляційної інстанції розглянув клопотання про закриття апеляційного провадження в порядку письмового провадження за наявними у справі матеріалами.

Згідно з ч.4 ст.193 КАС України особа, яка подала апеляційну скаргу, має право протягом усього часу розгляду справи відмовитися від неї повністю або частково. Питання про прийняття відмови від апеляційної скарги і закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження вирішується судом апеляційної інстанції, що розглядає справу, в судовому засіданні за участі сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Про прийняття відмови від скарги та закриття у зв'язку з цим апеляційного провадження суд постановляє ухвалу. Повторне апеляційне оскарження рішення, ухвали суду першої інстанції з тих самих підстав не допускається.

Перевіривши надане до суду клопотання та переглянувши матеріали справи, колегія суддів прийшла до висновку, що відмова апелянта від апеляційної скарги не суперечить закону та не порушує права третіх осіб, а тому клопотання про відмову від апеляційної скарги необхідно задовольнити, а апеляційне провадження у справі - закрити.

Ухвалою Дніпропетровського апеляційного адміністративного суду від 04.12.2015 року було відстрочено сплату судового збору до ухвалення рішення у справі.

Згідно з ч.5 ст.7 Закону України «Про судовий збір» сплачена сума судового збору повертається за клопотанням особи, яка його сплатила за ухвалою суду в разі закриття (припинення) провадження у справі, у тому числі в апеляційній та касаційній інстанціях.

Враховуючи те, що провадження по справі підлягає закриттю, колегія суддів прийшла до висновку, що відпали обставини для стягнення з апелянта судових витрат.

Керуючись статтями 193, 197, 206, 211, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, апеляційний суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову Західно-Донбаської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Дніпропетровській області від апеляційної скарги на постанову Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 15 вересня 2015 р. у справі №804/7284/15 та закрити апеляційне провадження.

Ухвала набирає законної сили через п'ять днів після направлення її копії особам, які беруть участь в справі, та може бути оскаржена безпосередньо до Вищого адміністративного суду України протягом двадцяти днів після набрання законної сили судовим рішенням суду апеляційної інстанції.

Головуючий суддя С.В. Білак

Судді М.М.Гімон

ОСОБА_2

СудДніпропетровський апеляційний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення21.12.2015
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54509465
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —804/7284/15

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 04.12.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 04.12.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Ухвала від 11.11.2015

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Білак С.В.

Постанова від 15.09.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 14.07.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

Ухвала від 10.06.2015

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Олійник Віктор Миколайович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні