Ухвала
від 22.12.2015 по справі 640/18461/15-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/18461/15-к

н/п 1-кс/640/8982/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"22" грудня 2015 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

за участю прокурора - ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання прокурора відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , по кримінальному провадженню № 12015220000000849 про проведення обшуку,

в с т а н о в и в :

22.12.2015 року до Київського районного суду м. Харкова надійшло клопотання прокурора відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , про проведення обшуку в автомобілі CHEVROLET AVEO державний номер НОМЕР_1 , що відповідно до автоматизованої бази даних МРЕВ ГУНП МВС України в Харківській області належить на праві власності ОСОБА_4 , свідоцтво НОМЕР_2 , з метою відшукання печаток, штампів, чорнових записів, комп`ютерних та електронних носіїв інформації, бухгалтерської та фінансової документації, не облікованих грошових коштів, що здобуті в результаті незаконної діяльності, а також інших предметів та документів, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та які в подальшому можуть мати доказове значення по кримінальному провадженню.

На обґрунтування клопотання прокурор вказує, що група осіб, діючи умисно, з метою прикриття своєї незаконної діяльності по складанню фіктивних документів, що містять у собі недостовірні дані, що дозволяють підприємствам-контрагентам зменшити суму обов`язкових податкових платежів, використовуючи підставних та матеріально залежних осіб, створили ряд юридичних осіб, серед яких ТОВ "Кепіталс Груп" (код ЄДРПОУ 39621694), ТОВ "Серпантин-Плюс" (код ЄДРПОУ 39633359), ТОВ «Рейзел ЮА» (код ЄДРПОУ 39787961), ТОВ «Укрпромбуд-15», ТОВ «Оптима капітал». В подальшому дані особи, усвідомлюючи протиправний характер скоєних ними дій, з метою створення видимості здійснення ними легальної господарської діяльності підробляли та оформляли фіктивну господарську документацію про здійснення господарських операцій від імені вище вказаних підприємств з низкою контрагентів, а фактично вели діяльність, пов`язану із конвертацією безготівкових коштів в готівкові та навпаки, в результаті чого підприємствами-контрагентами було здійснено внесення до фінансової документації підприємства завідомо неправдивих відомостей про товар, який фактично придбаний не був та роботи, які фактично не виконувалися.

Під час досудового розслідування отримано інформацію, що невстановлені особи, діючи від імені працівників ТОВ "Кепіталс Груп", ТОВ "Серпантин-Плюс", ТОВ "Оптіма Капітал", ТОВ "Укрпромбуд-15" та ТОВ "Рейзел ЮА" під час реалізації злочинної схеми з формування незаконної податкової вигоди третім особам, взаємодіють з ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , яка, всупереч вимогам чинного законодавства України, не маючи відповідних дозвільних та реєстраційних документів, здійснює конвертацію готівкових грошових коштів, здобутих внаслідок діяльності фіктивних підприємств, в валюту інших держав за заздалегідь обумовлену грошову винагороду.

Під час здійснення оперативного супроводження досудового розслідування за кримінальним провадженням оперативними співробітниками ОУ СДПІ ОВП у м. Харкові МГУ ДФС встановлено, що ОСОБА_5 ІНФОРМАЦІЯ_1 , здійснює конвертацію готівкових грошових коштів, здобутих внаслідок незаконної діяльності ТОВ "Кепіталс Груп", ТОВ "Серпантин-Плюс", ТОВ "Оптіма Капітал", ТОВ "Укрпромбуд-15" та ТОВ "Рейзел ЮА" в валюту інших держав та в подальшому перевозить вказані кошти, здобуті з порушенням чинного законодавства за допомогою автомобіля CHEVROLET AVEO державний номер НОМЕР_1 , що відповідно до автоматизованої бази даних МРЕВ № 1 ГУМВС України в Харківській області належить на праві власності ОСОБА_4 , свідоцтво НОМЕР_2 .

З метою документування злочинної схеми господарської діяльності вказаних вище суб`єктів господарювання виникала необхідність у відшуканні та приєднанні до матеріалів кримінального провадження предметів, що мають доказове значення для проведення досудового розслідування.

На підставі вищевикладеного орган досудового розслідування зазначає про наявність достатніх підстав для проведення обшуку в автомобілі CHEVROLET AVEO державний номер НОМЕР_1 , що підтверджується результатами проведених гласних та негласних слідчих (розшукових) дій.

Слідчий суддя, заслухавши пояснення прокурора, вивчивши документи та матеріали, якими прокурор обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 12015220000000849, в рамках якого подається клопотання, приходить до висновку про наявність підстав для задоволення клопотання, оскільки на виконання вимог ч. 5 ст. 234 КПК України прокурор довів наявність достатніх підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення; відшукуванні речі та документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах та документах, можуть бути доказами під час судового розгляду.

Згідно інформації автоматизованої бази даних МРЕВ ГУНП МВС України в Харківській області автомобіль CHEVROLET AVEO державний номерний знак НОМЕР_1 зареєстрований за ОСОБА_4 , свідоцтво НОМЕР_2 .

В наданих матеріалах міститься достатньо підстав вважати, що в автомобілі CHEVROLET AVEO державний номерний знак НОМЕР_1 , можуть знаходитися зазначені прокурором речі та документи, які можуть бути доказами в кримінальному провадженні.

Клопотання про фіксування процесуальної дії за допомогою технічного засобу під час розгляду клопотання слідчому судді не надходило і за ініціативою суду не здійснювалося, що відповідає вимогам ст. 107 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 107, 234, 235, 236, 309, 372 КПК України,-

у х в а л и в:

клопотання прокурора відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_3 , по кримінальному провадженню №12015220000000849 про проведення обшуку задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку в автомобілі CHEVROLET AVEO державний номерний знак НОМЕР_1 , що відповідно до автоматизованої бази даних МРЕВ ГУНП МВС України в Харківській області належить на праві власності ОСОБА_4 , свідоцтво НОМЕР_2 , з метою відшукання печаток, штампів, чорнових записів, комп`ютерних та електронних носіїв інформації, бухгалтерської та фінансової документації, не облікованих грошових коштів, що здобуті в результаті незаконної діяльності, а також інших предметів та документів, що мають суттєве значення для проведення досудового розслідування та які в подальшому можуть мати доказове значення по кримінальному провадженню.

Ухвала надає право прокурору проникнути до автомобілю лише один раз.

Ухвала може бути виконана прокурором до 22.01.2016 року.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення22.12.2015
Оприлюднено22.03.2023
Номер документу54530370
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/18461/15-к

Ухвала від 28.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Харківської області

Колтунова А. І.

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 03.10.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 29.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 21.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 21.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 21.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 21.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 20.09.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 14.06.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні