Ухвала
від 25.12.2015 по справі 821/3524/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

25 грудня 2015 р. м. ХерсонСправа № 821/3524/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бездрабка О.І., розглянувши в порядку письмового провадження заяву ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області про видачу дубліката виконавчого листа по адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області до Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення капіталізованих видатків,

встановив:

ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області звернулося до суду із заявою про видачу дублікату виконавчого листа, яка мотивована тим, що ДВС Дніпровського РУЮ у м.Херсоні для виконання на адресу Управління ДКСУ в Херсонській області було направлено виконавчий лист № 821/3524/13-а, виданий 20.11.2013 р. Однак при здійсненні пересилки поштовим відділенням було втвачено вказаний виконавчий документ.

Від представника заявника до суду надійшла заява про розгляд заяви про видачу дубліката виконавчого листа в порядку письмового провадження.

Державна установа "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" (правонаступник Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції за ухвалою Херсонського окружного адміністративного суду від 14.12.2015 р.) явку свого представника у судове засідання не забезпечила, про причини неприбуття суд не повідомила.

Від державного виконавця ВДВС Дніпровського РУЮ у м.Херсоні ОСОБА_2 до суду надійшов лист, відповідно до якого просить задовольнити заяву про видачу дубліката виконавчого листа, оскільки оригінал документа було втрачено при пересилці.

Враховуючи наведене, а також положення ст.ст.128, 260 КАС України, суд розглядає питання про видачу дублікату виконавчого листа за відсутності боржника.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до висновку про наявність підстав для видачі дублікату виконавчого листа.

Судом встановлено, що 18.09.2013 р. у справі № 821/3524/13-а винесено постанову, якою позов ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області задоволено; стягнуто з Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції на користь ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області капіталізовані платежі у сумі 14972,65 грн.

Судове рішення набрало законної сили 08.10.2013 р.

06.11.2013 р. на адресу суду від ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області надійшла заява про видачу виконавчого листа.

Супровідним листом від 20.11.2013 р. за вих.№ 821/3524/13-а/21080 (Р) заявнику було направлено виконавчий лист про стягнення з Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції капіталізовані платежі у сумі 14972,65 грн.

Як вбачається із листа державного виконавця ВДВС Дніпровського РУЮ у м.Херсоні ОСОБА_2 від 24.12.2015 р. вих.№ 25410 виконавчий лист № 821/3524/13-а, виданий 20.11.2013 р. було втрачено під час пересилання його засобами поштового зв"язку від ВДВС Дніпровського РУЮ у м.Херсоні до Головного управління ДКС України в Херсонській області та в матеріалах виконавчого провадження міститься лише копія вказаного виконавчого документа.

За таких обставин суд вважає доведеним зібраними доказами факт втрати оригіналу виконавчого документу.

Відповідно до ст.260 КАС України замість втраченого оригіналу виконавчого листа адміністративний суд, який видав виконавчий лист, за заявою стягувача або поданням державного виконавця може видати його дублікат.

Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що заява про видачу дубліката виконавчого листа підлягає задоволенню.

Керуючись ст.260 КАС України, суд -

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області про видачу дублікату виконавчого листа - задовольнити.

ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області дублікат виконавчого листа у справі № 821/3524/13-а за позовом ОСОБА_1 виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області до Бериславської районної санітарно-епідеміологічної станції про стягнення капіталізованих видатків.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Бездрабко О.І.

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення25.12.2015
Оприлюднено31.12.2015
Номер документу54601782
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/3524/13-а

Ухвала від 25.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 14.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Постанова від 18.09.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

Ухвала від 11.09.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні