Постанова
від 02.03.2010 по справі 4-108/2010
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №4-108/2010

Провадження №

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

02.03.2010 року Суддя Київського районного суду м. Полтави Шиян ВЛІ розглянувши подання старшого слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській облас підполковника податкової міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на проведені позапланової ревізії в межах кримінальної справи № 09238016, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_1 звернувся до Київського районного суду м. Полтави з поданням про надання дозволу на проведення позапланової ревізії окремих питань фінансово-господарськ діяльності ДГІ Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України в час діяльності Філії Полтавський райавтодор за 2009 рік.

В поданні посилався на те. що 02 жовтня 2009 року СВ ПМ ДПА у Полтавській області порушена кримінальна справа стосовно директора ТОВ ВКФ Віктор ОСОБА_2В за фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ознакам злочину, передбаченого ч. З ст. 212 КК України. 08.02.2010 року ОСОБА_2 пред'явлення обвинувачення у вчиненні злочину, передбаченого ч. З ст. 212, ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 366. ч 2 202, ч. 1 ст. 358, ч. З ст. 358 КК України. Зазначав, що в ході досудового слідства встаноь дк що ОСОБА_2 протягом 2009 року надавав службовим особам Філії Полтавська райавтодор ДП Полтавський облавтодор документи бухгалтерського та податкового облік] оформлені від ТОВ Метакомп , ТОВ Вентгіроект . ТОВ ТПГ Максіма по неіснхь чиї фінансово-господарським операціям, і готівкові кошти через банківські рахунки зазначенії підприємств.

Вказуючи на необхідність встановлення суми завданих державі збитків, просив надати дозвіл на проведення Контрольно-ревізійним управлінням в Полтавській області позапланової документальної перевірки окремих питань фінансово-господарської дія льності Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України в частині діяльності Філії Полтавський райавтодор за 2009 рік.

Розглянувши матеріали подання, суд приходить до наступних висновків.

Відповідно до ст. 11 Закону України Про державну контрольно-ревізійну службу Україні позапланові виїзні ревізії суб'єктів господарської діяльності незалежно від форм власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органам державної контрольно-ревізійної служби за рішенням суду, винесеним на підставі подання прокурора або слідчого для забезпечення розслідування кримінальної справи. Орган державноїконтрольно-ревізійної служби, прокурор або слідчий, який ініціює проведення позапланової виїзної ревізії, подає до суду письмове обґрунтування підстав такої ревізії та дати їїпочатку

закінчення, документи, які відповідно до частин п'ятої і сьомої цієї статті свідчать про виникнення підстав для проведення такої ревізії, а також на вимогу суду - інші відомості.

Тривалість позапланової виїзної ревізії не повинна перевищувати 1 5 робочих днів. Подовження термінів проведення планової або позапланової виїзної ревізії можливе лише за рішенням є І на термін, що не перевищує 15 робочих днів для планової виїзної ревізії та 5 робочих днів позапланової виїзної ревізії.

За таких обставин, враховуючи, що наявні підстави проведення такої ревізії, орган досудового слідства порушено кримінальну справу, подання підлягає задоволенню, повного, всебічного, об'єктивного розслідування органами досудового слідства криміналі справи необхідно надати дозвіл для проведення Контрольно-ревізійним управлінням Полтавській області позапланової документальної перевірки окремих питань фінансові господарської діяльності ДП Полтавський облавтодор ВАТ Д АК Автомобільні дороги

України в частині діяльності Філії Полтавський райавтодор за 2009 рік.

При вирішенні питання щодо термінів проведення ревізії судом враховується, що зі ст. 1 і зазначеного вище Закону тривалість позапланової виїзної ревізії не повнив перевищувати 15 робочих днів. Тому термін її проведення суд вважає за необхідне визначити з 09 березня 2010 року по 23 березня 2010 року включно. В подальнюму, згідно з Законом, подовження термінів проведення планової або позапланової виїзної ревізії можливе лише за рішенням суду на термін, що не перевищує 15 робочих днів для планової виїзної ревізії та 5 робочих днів для позапланової виїзної ревізії

Керуючись ст.11 Закону України „Про Контрольно-ревізійну службу в Україні» , -

П ОСТАНОВИВ:

Подання старшого слідчого з ОВС СВ ПМ ДГ1А у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_1 про надання дозволу на проведення позапланової ревізії задовольнити.

Надати дозвіл на проведення Контрольно-ревізійним управлінням у Полтавській області позапланової документальної перевірки окремих питань фінансово-господарської діяльності ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України в частині діяльност і Філії Полтавський райавтодор за 2009 рік з використанням матеріалів кримінальної справи № 09238016.

При проведенні ревізії надати відповіді на наступні питання:

-Яка загальна сума перерахованих грошових коштів Філією Полтавський райавтодор ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України в адресу ГОВ Метакомп , (ЄДРПОУ 20212997), ТОВ Вентпроект (ЄДРПОУ 36054019), ТОВ ТПГ Максіма (ЄДРПОУ 35447139)?

-Які джерела надходження (походження) перерахованих грошових коштів Філією Полтавський райавтодор ДП Полтавський облавтодор ВАГ ДАК Автомобільні дорог и України в адресу ТОВ Метакомп , ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма ? Яка частка в них саме бюджетних коштів ? Чи є дані кошти у повному обсязі бюджетними ?

-Чи в повній мірі відображені операції по взаємовідносинам Філії Полтавський райавтодор ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України з ТОВ Метакомп , ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма в бухгалтерському обліку Філії Полтавський райавтодор ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України , їх відповідність вимогам діючих нормативних актів ? Які підстави для виділення ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України Філії Полтавський райавтодор об'єму фінансування на придбання товарів та робіт від ТОВ Метакомп , ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма і а законність їх перерахування ?

-Чи економічно доцільні (виправдані) і чи відповідають чинному законодавству підстави надання ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України фінансування Філії Полтавський райавтодор для придбання товарів та робіт саме від ТОВ Метакомп , ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма , зареєстрованими у м. Дніпропетровськ, в порівняні з іншими підприємствами, які поставляють аналогічні товари га виконують подібні роботи, і з урахуванням цін на ринку аналогічних товарів та робіт у відповідний період часу 2009 року, а також місцезнаходження задекларованих підприємств-постачальників та виконавців робіт (м. Дніпропетровськ) в порівняні з підприємствами м. Полтави, Полтавського району та інших областей України, які реалізовували аналогічні товари та виконували подібні роботи, та хто з службових осіб прийняв рішення про перерахування коштів вищезазначеним підприємствам .

-Чи є документи, на підставі яких було здійснено фінансування ДП Полтавський облавтодор ВАТ ДАК Автомобільні дороги України Філії Полтавський райавтодор для придбання товарів та робіт саме від ТОВ Метакомп , ГОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма , обгрунтованими та правомірними, в т. ч. дати оцінку правомірності змісту укладених договорів на виконання робіт і придбання товарів з посиланням на вимоги нормативних документів в разі виявлення порушень ?

-Чи відповідає напрямок використання коштів відповідній інструкції, з посиланням на вимоги нормативних документів в разі виявлення пору шень ?

-Чи дотримувались нормативи авансування в процесі проведення розрахунків Філкю Полтавський райавтодор і ТОВ Метакомп , ГОВ Вентпроект . ТОН 1ІИ Максіма , з посланням на вимоги нормативних документів в разі виявлення порушень? Чи відповідають фактичні обсяги робіт, придбаних товарів від імені ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма актам виконаних робіт, іншим відї доку ментам Філії Полтавський райвавтодор , а також їх відповідність бухгалтерського обліку і фактично виконаним роботам, поставленим/наявним товарно-матеріальним цінностям, з посиланням на вимоги нормативних документів в разі виявлення порушень .

-Який стан розраху нків між Філією Полтавський райавтодор і ТОВ "Метакомп"ТОВ Вентпроект , ТОВ ТПГ Максіма

Контрольно-ревізійному управлінню в Полтавській області при надання відлог ідей на вказані питання попередньо вказувати вимоги нормативних документів з подальшою оцінкою повноти виконання чинного законодавства.

Постанову для організації виконання направити Контрольно-ревізійному управлінню в Полтавській області.

Встановити терміни проведення позапланової виїзної ревізії з 09.03.2010 року по 23.03.2010 року включно.

Контрольно-ревізійному управлінню в Полтавській області надати в ВС ПМ ДПА у Полтавській області примірник акту проведеної ревізії.

Суддя Київського районного

суду м. Полтави В.М.Шиян

Дата ухвалення рішення02.03.2010
Оприлюднено06.01.2016
Номер документу54735182
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-108/2010

Постанова від 02.03.2010

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шиян В. М.

Постанова від 30.03.2010

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Постанова від 16.06.2010

Кримінальне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Піддубний І. А.

Постанова від 28.07.2010

Кримінальне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Піддубний І. А.

Постанова від 09.06.2010

Кримінальне

Ізюмський міськрайонний суд Харківської області

Піддубний І. А.

Постанова від 06.12.2010

Кримінальне

Татарбунарський районний суд Одеської області

Чебан А. П.

Постанова від 16.06.2010

Кримінальне

Літинський районний суд Вінницької області

Желіховський В. М.

Постанова від 26.11.2010

Кримінальне

Пирятинський районний суд Полтавської області

Корсун О. М.

Постанова від 16.06.2010

Кримінальне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Веселов В. М.

Постанова від 24.11.2010

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Постигач Б. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні