Ухвала
від 06.01.2016 по справі 801/4944/13-а
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 01133, м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, тел. +380 (044) 207 80 91

У Х В А Л А

про відкриття провадження з відновлення втраченого

судового провадження

06 січня 2016 року           Справа № 801/4944/13-а

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого – судді Волкова А.С., розглянувши ухвалу Вищого адміністративного суду України, що постановлена у зв'язку з розглядом матеріалів касаційної скарги Державної податкової інспекції у м. Сімферополі Головного управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим на постанову Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим від 12 грудня 2013 р. та ухвалу Севастопольського апеляційного адміністративного суду від 05 лютого 2014 р. в адміністративній справі № 801/4944/13-а за позовом Приватного підприємства "Фірма "АТОМ-В" до Державної податкової інспекції у м. Сімферополі Головного управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду надійшла ухвала Вищого адміністративного суду України від 16 грудня 2015 р. № К/800/10892/14, що постановлена у зв'язку з розглядом матеріалів касаційної скарги Державної податкової інспекції у м. Сімферополі Головного управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим в адміністративній справі 801/4944/13-а за позовом Приватного підприємства "Фірма "АТОМ-В" до Державної податкової інспекції у м. Сімферополі Головного управління Міндоходів в Автономній Республіці Крим про визнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень.

Вказаною ухвалою Вищий адміністративний суд України, керуючись статтями 273-279 Кодексу адміністративного судочинства України, ухвалив витребувати з Київського окружного адміністративного суду адміністративну справу № 801/4944/13-а , а в разі ненадходження справи – відновити втрачене судове провадження.

На виконання вимог Вищого адміністративного суду України Київським окружним адміністративним судом розглянуто додані до ухвали матеріали, а також здійснено моніторинг автоматизованої системи документообігу суду "Діловодство спеціалізованого суду", в результаті чого встановлено, що адміністративна справа перебувала у провадженні Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим, рішення у справі переглядалось Севастопольським апеляційним адміністративним судом. До Київського окружного адміністративного суду не надходила, в діловодстві суду не обліковується.

Таким чином, виконання вимог про витребування справи з Київського окружного адміністративного суду є неможливим.

З приводу відновлення втраченого судового провадження суд зазначає наступне.

У зв'язку з окупацією території Автономної Республіки Крим у лютому - березні 2014 року діяльність органів державної влади України, у тому числі й Окружного адміністративного суду Автономної Республіки Крим, здійснення ними владних повноважень та відправлення правосуддя та виконання інших процесуальних функцій є неможливими, судові справи на материкову частину України передані не були.

Таким чином, суд вважає, що судове провадження в адміністративній справі № 801/4944/13-а є фактично втраченим, а касаційний суд позбавлений можливості завершити касаційний перегляд даної справи.

Відповідно до статті 273 Кодексу адміністративного судочинства України відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

В силу положень статті 274 Кодексу адміністративного судочинства України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Статтею 275 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі.

Відповідно до статті 12 Закону України від 15.04.2014 № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України" заява про відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі, що підсудна Окружному адміністративному суду Автономної Республіки Крим, має розглядатися Київським окружним адміністративним судом.

Суд визнав повідомлені Вищим адміністративним судом України обставини достатніми для відкриття провадження з приводу відновлення втраченого судового провадження.

Керуючись статтею 12 Закону України від 15.04.2014 № 1207-VII "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", статтями 23, 160, 165, 273, 277 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

1. Відкрити провадження з приводу відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі № 801/4944/13-а . Справа розглядатиметься суддею Волковим А.С. одноособово.

2. Витребувати від сторін наявні у них копії матеріалів справи, зокрема, позовної заяви з доданими до неї матеріалами, ухвалених судами рішень, апеляційних та касаційних скарг, виконавчих документів тощо.

3. Призначити судове засідання з розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження на 21 січня 2016 року об 11:45 год.

Судове засідання відбуватиметься в приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 1-й під'їзд, 6-й поверх).

4. Викликати для участі в судовому засіданні сторони (їх представників) шляхом розміщення тексту повісток у мережі Інтернет на офіційному веб-порталі "Судова влада України" в розділі оголошень Київського окружного адміністративного суду за адресою (http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/).

5. Копію ухвали суду надіслати особам, які беруть участь у справі, засобами електронної пошти (за наявності), а також шляхом її розміщення в Єдиному державному реєстрі судових рішень (http://reyestr.court.gov.ua).

6. Ухвала набирає законної сили з моменту її постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 Волков А.С.

Дата ухвалення рішення06.01.2016
Оприлюднено14.01.2016
Номер документу54858930
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкових повідомлень-рішень

Судовий реєстр по справі —801/4944/13-а

Ухвала від 06.01.2016

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Волков А.С.

Ухвала від 16.12.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Сірош М.В.

Ухвала від 05.02.2014

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Санакоєва Майя Анзорівна

Ухвала від 17.01.2014

Адміністративне

Севастопольський апеляційний адміністративний суд

Санакоєва Майя Анзорівна

Постанова від 12.12.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кудряшова А.М.

Ухвала від 08.05.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кудряшова А.М.

Ухвала від 28.05.2013

Адміністративне

Окружний адміністративний суд Автономної Республіки Крим

Кудряшова А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні