Ухвала
від 13.01.2016 по справі 917/1869/15
ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ХАРКІВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

УХВАЛА

"13" січня 2016 р. Справа № 917/1869/15

Колегія суддів у складі:

головуючий суддя Россолов В.В., суддя Терещенко О.І., суддя Тихий П.В.

розглянувши клопотання позивача ( вх. № 5600 П/1-42) у справі № 917/1869/15

за позовом ТОВ "Циммер Медізин Систем Україна"

до 1) Третьої міської клінічної поліклініки м. Полтави

2)Управління Державної казначейської служби України у м. Полтаві

треті особи:1)Виконавчий комітет Полтавської міської ради в особі Бюджетно-фінансового управління,

2)Виконавчий комітет Полтавської міської ради,

про внесення змін у договір та стягнення грошових коштів

ВСТАНОВИЛА:

Рішенням господарського суду Полтавської області (суддя Кльопов І.Г.) позовні вимоги ТОВ "Циммер Медізин Систем Україна" до першого відповідача було задоволено повністю. Відмовлено в задоволенні вимог стосовно Управління Державної казначейської служби України у м. Полтаві.

Третя міська клінічна поліклініка м. Полтави, звертаючись з апеляційною скаргою, не погоджується з рішенням суду першої інстанції в частині стягнення 408242,20грн. - інфляційних нарахувань, 40555,77грн. - 3% річних, 37666,30грн. ПДВ у розмірі 7% та внесення змін в договір про збільшення ціни на суму податку на додану вартість в розмірі 37666,30 грн., та просить в цій частині скасувати рішення суду.

11 січня 2016 року від ТОВ "Циммер Медізин Систем Україна" на адресу суду апеляційної інстанції надійшло клопотання про участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції, проведення якої останній просить доручити Господарському суду Київської області.

Відповідно до частини 5 статті 11 Закону України "Про судоустрій і статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.

Обов'язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

У пункті 2 "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо участі у судовому засіданні в режимі відеоконференції" до повного забезпечення функціонування системи відеоконференцзв'язку в усіх судах України учасники судового процесу можуть брати участь у судових засіданнях в режимі відеоконференції лише за наявності технічної можливості для її проведення у відповідних судах.

Державна судова адміністрація України висвітлює на своєму офіційному веб-сайті інформацію про суди, які забезпечені технічними засобами для участі особи у засіданні суду в режимі відеоконференції. Така інформація має враховуватися судами при постановленні ухвал щодо проведення відеоконференцій.

На Офіційному веб-порталі "Судова влада України" (count.gov.ua) визначено перелік апеляційних та місцевих загальних судів, в яких впроваджено систему відеоконференцзв'язку до якого входить, зокрема, господарський суд міста Києва.

Згідно з вимогами статті 74-1 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони, третьої особи, прокурора, іншого учасника судового процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції. У клопотанні про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в обов'язковому порядку зазначається суд, в якому необхідно забезпечити її проведення. Таке клопотання може бути подано не пізніш як за сім днів до дня проведення судового засідання, в якому відбуватиметься така участь. Питання про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції вирішується господарським судом за наявності відповідного клопотання або за власною ініціативою не пізніш як за п'ять днів до дня проведення такого судового засідання.

Однак, колегія суддів зазначає про неможливість забезпечення судом апеляційної інстанції проведення судового засідання в режимі відеоконференції 18 січня 2016 року об 10:30 год., оскільки з наданої статистично-інформаційним відділом Харківського апеляційного господарського суду інформації, 18 січня 2016 року у Господарському суду Київської області з 09:00 год. по 18:00 год. у зв'язку з проведенням судових засідань заброньовано зал №1. Вказана обставини унеможливлює проведення судового засідання в режимі відеоконференції 18 січня 2016 року об 10:30 год.

На підставі викладено та керуючись статтями 74-1, 86 Господарського процесуального кодексу України, колегія суддів Харківського апеляційного господарського суду,-

УХВАЛИЛА:

Відмовити ТОВ "Циммер Медізин Систем Україна" в задоволенні клопотання про участь в судовому засіданні, яке відбудеться 18 січня 2016 року в режимі відеоконференції, проведення якої останній просить доручити Господарському суду Київської області.

Головуючий суддя Россолов В.В.

Суддя Терещенко О.І.

Суддя Тихий П.В.

СудХарківський апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення13.01.2016
Оприлюднено19.01.2016
Номер документу54983793
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —917/1869/15

Ухвала від 13.01.2016

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Ухвала від 07.12.2015

Господарське

Харківський апеляційний господарський суд

Россолов В.В.

Рішення від 16.11.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

Ухвала від 29.10.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

Ухвала від 15.10.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

Ухвала від 01.09.2015

Господарське

Господарський суд Полтавської області

Кльопов І.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні