Рішення
від 12.05.2008 по справі 49/64
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД мі ста КИЄВА

01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницьк ого,44-Б тел. 284-18-98

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 49/64 12.05.08

За позовом Держа вної податкової інспекції у Дарницькому районі м. Києва

До Товариства з об меженою відповідальністю «К иївавтодім»

третя особа, яка не за являє самостійних вимог на п редмет спору

Дарницька районна у м. Києві державна адміністр ація

про припинення юр идичної особи

Суддя Митрохіна А.В.

За участю представни ків сторін:

від позивача - Кириленко М.Є. - за дов. № 7 від 22.01.2008

від відповідача - не з' явились

від третьої особи - не з' явились

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Позивач, Державна пода ткова інспекція у Дарницьком у районі м. Києва (надалі ДПІ у Дарницькому районі м. Києва) з вернувся з позовом про припи нення юридичної особи Товари ства з обмеженою відповідаль ністю «Київавтодім».

Обґрунтовуючи позовні вим оги, позивач посилається на т ой факт, що відповідачем не ви конуються обов'язки передбач ені п. 2 ст. 9 Закону України "Про систему оподаткування" щодо подання до державних податк ових органів та інших держав них органів відповідно до за конів декларацій, бухгалтерс ької звітності та інших доку ментів і відомостей, пов'язан их з обчисленням і сплатою по датків і зборів (обов'язкових платежів). Зазначених звітів відповідач не подає з 13.04.2006 рок у.

Частина 2 ст. 38 Закону України "Про державну реєстрацію юри дичних осіб та фізичних осіб - підприємців" від 15.05.03 року № 7 55-ІУ передбачає, що однією з пі дстав для постановлення судо вого рішення про припинення юридичної особи є неподання протягом року органам держав ної податкової служби податк ових декларацій, документів фінансової звітності відпов ідно до закону.

Своє право на звернення з ві дповідним позовом позивач об ґрунтовує п. 17 ст. 11 Закону Укра їни "Про державну податкову с лужбу в Україні", в якому зазна чено, що органам державної по даткової служби надано право звертатися до господарськог о суду з заявою ( позовною заяв ою) про скасування державної реєстрації суб'єкта підприє мницької діяльності, так як о станній не звітує та не сплач ує обов'язкові платежі до бюд жету.

Ухвалою господарського су ду м. Києва від 02.04.2008 року було по рушення провадження в справі № 49/64 та призначено справу до р озгляду на 12.05.2008 року.

12.05.2008 року представники відпо відача та третьої особи у суд ове засідання не з'явилися, пр ичини своєї неявки не повідо мили, клопотання про відклад ення розгляду справи не заяв ляли.

Заслухавши пояснення пред ставника позивача, дослідивш и наявні в матеріалах справи документи, суд, -

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмежено ю відповідальністю «Київавт одім»зареєстроване 13.11.2003 року Дарницькою районною у місті Києві державною адміністрац ією як суб' єкт підприємниць кої діяльності - юридична ос оба, місцезнаходження: 02121, м. Ки їв, вул Вербицького, 1/А іденти фікаційний код 32704543.

Відповідач, як платник пода тків перебуває на обліку в ДП І у Дарницькому районі м. Києв а.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 Консти туції України кожен має прав о на підприємницьку діяльніс ть, яка не заборонена законом . При цьому статті 67, 68 Конститу ції України встановлюють, що кожен зобов'язаний сплачува ти податки і збори в порядку і розмірах встановлених закон ом (ст. 67), кожен зобов' язаний н еухильно додержуватися Конс титуції України та законів У країни, не посягати на права і свободи, честь і гідність інш их людей. Незнання законів не звільняє від юридичної відп овідальності (ст. 68).

Статтею 9 Закону України “Пр о систему оподаткування” пер едбачено обов'язок платників податків і зборів (обов'язков их платежів) вести бухгалтер ський облік, складати звітні сть про фінансово-господарсь ку діяльність і забезпечуват и її зберігання у терміни, вст ановлені законами; подавати до державних податкових орга нів та інших державних орган ів відповідно до законів дек ларації, бухгалтерську звітн ість та інші документи і відо мості, пов'язані з обчислення м і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів); сплач увати належні суми податків і зборів (обов'язкових платеж ів) у встановлені законами те рміни.

В ході судового розгляду вс тановлено, що відповідач не в иконує покладені на нього об ов'язки і не подає до органів д ержавної податкової служби з віти про фінансово-господарс ьку діяльність з 13.04.2006 року. Від повідно до відомостей подани х позивачем відповідач забор гованостей перед бюджетом не має.

Пункт 2 ст. 38 зазначеного Зако ну встановлює підстави для п остановлення судового рішен ня про припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкру тством юридичної особи, а сам е визнання недійсним запису про проведення державної реє страції через порушення зако ну, допущені при створенні юр идичної особи, які не можна ус унути; провадження нею діяль ності, що суперечить установ чим документам, або такої, що з аборонена законом; невідпові дність мінімального розміру статутного фонду юридичної особи вимогам закону; непода ння протягом року органам де ржавної податкової служби по даткових декларацій, докумен тів фінансової звітності від повідно до закону; наявність в Єдиному державному реєстр і запису про відсутність юри дичної особи за вказаним її м ісцезнаходженням.

Відповідно до ст. 33 Господар ського процесуального кодек су України кожна сторона пов инна довести обставини, на як і вона посилається як на підс таву своїх вимог чи заперече нь. Відповідач доказів на спр остування обставин, повідомл ених позивачем, не надав.

Враховуючи викладені обст авини господарський суд вваж ає позовні вимоги обґрунтова ними та такими, що підлягають задоволенню.

Державне мито і судові витрати на інформаційно-тех нічне забезпечення судового процесу відповідно до ст. 49 Го сподарського процесуальног о кодексу України підлягають стягненню з відповідача.

Керуючись ст.ст. 46, 49 За кону України “Про державну р еєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців”, ст. 9 Закону України “Про систе му оподаткування”, ст.ст. 33, 49, 75, 82 -85 Господарського процесуаль ного кодексу України, суд -

В И Р І Ш И В:

Позов задовольнити по вністю.

Припинити юридичну осо бу - Товариство з обмеженою відповідальністю «Київавто дім»зареєстроване 13.11.2003 року Д арницькою районною у місті К иєві державною адміністраці єю, місцезнаходження: 02121, м. Киї в, вул Вербицького, 1/А ідентиф ікаційний код 32704543.

Стягнути з Товариства з обм еженою відповідальністю «Ки ївавтодім»(02121, м. Київ, вул Верб ицького, 1/А ідентифікаційний код 32704543) з будь-якого рахунку, в иявленого державним виконав цем під час виконання судово го рішення, в доход державног о бюджету України 85 (вісімдеся т п' ять) гривень державного мита. Видати наказ.

Стягнути з Товариства з об меженою відповідальністю «К иївавтодім»(02121, м. Київ, вул Вер бицького, 1/А ідентифікаційни й код 32704543) з будь-якого рахунку, виявленого державним викона вцем під час виконання судов ого рішення, в доход державно го бюджету України 118 (сто вісі мнадцять) грн. 00 коп. витрат на і нформаційно-технічне забезп ечення судового процесу. Вид ати наказ.

Зобов' язати державного р еєстратора внести до Єдиного державного реєстру запис пр о судове рішення, провести де ржавну реєстрацію припиненн я підприємницької діяльност і суб' єкта підприємницької діяльності - юридичної особ и відповідно до чинного зако нодавства та повідомити орга ни статистики, державної под аткової служби, Пенсійного ф онду України, фондів соціаль ного страхування та суб' єкт а підприємницької діяльност і - юридичної особи щодо яко ї постановлено судове рішенн я, про внесення до Єдиного дер жавного реєстру такого запис у.

Рішення набирає законно ї сили після закінчення деся тиденного строку з дня його п рийняття.

Після набрання рішенням законної сили надіслати йог о державному реєстратору Дар ницького району міста Києва для внесення до Єдиного держ авного реєстру запису про су дове рішення та для здійснен ня заходів по припиненню під приємницької діяльності - фі зичної особи у встановленому законом порядку.

Суддя А.В.Митрохі на

Дата ухвалення рішення12.05.2008
Оприлюднено23.11.2010
Номер документу5529381
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —49/64

Ухвала від 13.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Кононова О.В.

Ухвала від 25.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 16.11.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 25.10.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 30.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 10.05.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Рішення від 28.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 14.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

Ухвала від 02.03.2011

Господарське

Господарський суд міста Києва

Митрохіна А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні