Ухвала
від 12.01.2016 по справі 640/18895/15-ц
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/18895/15-ц

н/п 2/640/395/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"12" січня 2016 р. Київський районний суд м. Харкова у складі:

головуючого - судді Лях М.Ю.,

при секретарі - Остріченко М.М.,

представника позивача, по зустрічному позову представника відповідача - ОСОБА_1,

представника відповідача, по зустрічному позову представника позивач - ОСОБА_2,

розглянувши у судовому засіданні клопотання представника відповідача, по зустрічному позову представника позивача про витребування доказів по цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_3 до ОСОБА_4 про поділ майна подружжя та за зустрічною позовною заявою ОСОБА_4 до ОСОБА_3, третя особа - служба у справах дітей Київського району Управління служб у справах дітей Департаменту праці та соціальної політики Харківської міської ради про визначення місця проживання дитини та поділ майна подружжя, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Київського районного суду м. Харкова перебуває вищезазначена цивільна справа № 640/18895/15-ц.

В судовому засіданні представник відповідача, по зустрічному позову позивача звернувся до суду з заявою про витребування в порядку статті 137 ЦПК України доказів, а саме: інформацію про реєстрацію за ОСОБА_5 житлового будинку в с. Революційне Вовчанського району Харківської області, підставі отримання ОСОБА_5 рахунків - фактур на оплату обслуговування, вивозу сміття, компенсації за спожиту електроенергію по освітлення вулиць, послуг охорони та інше в с. Революційне Вовчанського району Харківської області, а також наявність чи відсутність договірних правовідносин у ОСОБА_3 з ОК ЖБК Екопарк Сосновий бор .

В судовому засіданні представник позивача, по зустрічному позову відповідача заперечувала проти задоволення клопотання, просила відмовити в задоволенні за необгрунтованістю та безпідставністю.

Суд, заслухавши пояснення присутніх осіб, перевіривши доводи, на яких ґрунтується клопотання позивача, дослідивши матеріали справи приходить до наступного.

Відповідно до ч.1, ч.2 статті 137 ЦПК України у випадках, коли щодо отримання доказів у сторін та інших осіб, які беруть участь у справі, є складнощі, суд за їх клопотанням зобов'язаний витребувати такі докази. У заяві про витребування доказів має бути зазначено, який доказ вимагається, підстави, за яких особа вважає, що доказ знаходиться в іншої особи, обставини, які може підтвердити цей доказ.

Відповідно до п. 23 постанови Пленум у Верховного Суду України № 11 від 21.12.2007 Про практику застосування судами законодавства при розгляді справ про право на шлюб, розірвання шлюбу, визнання його недійсним та поділ спільного майна подружжя вирішуючи спори між подружжям про майно, необхідно встановлювати обсяг спільно нажитого майна, наявного на час припинення спільного ведення господарства, з'ясовувати джерело і час його придбання. Згідно з ч.3 ст.213 ЦПК України обґрунтованим є рішення, ухвалене на основі повно і всебічно з'ясованих обставин, на які сторони посилаються як на підставу своїх вимог і заперечень, підтверджених тими доказами, які були досліджені в судовому засіданні.

З урахуванням наведеного, з метою всебічного, повного та неупередженого розгляду цивільної справи, реалізації права громадян на доступ до справедливого правосуддя, враховуючи що предметом спору є майна поділ майна подружжя у зв'язку з чим суд повинен сприяти в з'ясуванні сторонами по справі у визначенні всього обсягу майна, яке було набуто ними під час перебування у шлюбі, у зв'язку з чим суд приходить до висновку про можливість задоволення клопотання представника відповідача, по зустрічному позову представника позивач про витребування доказів.

На підставі наведеного, керуючись статтями 35 , 137 ЦПК України ,-

УХВАЛИВ:

Клопотання представника відповідача, по зустрічному позову представника позивача про витребування доказів по цивільній справі - задовольнити.

Витребувати у ОК ЖБК Екопарк Сосновий бор , ЄДРПОУ 38277728, місцезнаходження: м. Харків, вул. Космічна, буд. 22, офіс 210 інформацію про наявність реєстрації за ОСОБА_5 житлового будинку в с. Революційне Вовчанського району Харківської області, підставі отримання ОСОБА_5 рахунків - фактур на оплату обслуговування, вивозу сміття, компенсації за спожиту електроенергію по освітлення вулиць, послуг охорони та інше в с. Революційне Вовчанського району Харківської області, а також наявність чи відсутність договірних правовідносин у ОСОБА_3 з СК ЖБК Екопарк Сосновий бор .

Належним чином оформлені відомості надіслати до Київського районного суду м. Харкова за адресою: м. Харків, вул. Валентинівська, 7-Б в найкоротший строк.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Київського районного суду

м. Харкова М.Ю. Лях

Дата ухвалення рішення12.01.2016
Оприлюднено08.02.2016
Номер документу55409353
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —640/18895/15-ц

Ухвала від 07.11.2022

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Ухвала від 01.12.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Шаренко С. Л.

Ухвала від 25.08.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Лисиченко С. М.

Ухвала від 04.02.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Лисиченко С. М.

Ухвала від 01.02.2021

Цивільне

Київський районний суд м.Харкова

Садовський К. С.

Постанова від 03.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Постанова від 03.12.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 23.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 13.04.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 12.02.2020

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні