Постанова
від 21.08.2008 по справі 4-1094/08
БОГУНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЖИТОМИРА

Справа № 4-1094/08 ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 серпня 2008 року м.. Жито мир

Суддя Богунського район ного суду м. Житомира Полонец ь CM. розглянув подання ст. слід чого СВ ПМ ДПА в Житомирській області по кримінальній спр аві № 019003/08 про проведення обшук у, -

ВСТАНОВИВ:

Старший слідчий СВ ПМ ДП А в Житомирській області зве рнувся з поданням про наданн я дозволу на проведення обшу ку.

В поданні старший слідчи й вказує, що СВ ПМ ДПА в Житоми рській області проводиться д осудове слідство по кримінал ьній справі № 08/019003 порушеній ві дносно ОСОБА_1, за фактом п особництва в ухиленні від сп лати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо ве ликих розмірах за ознаками з лочину передбаченого ч.5 ст.27, ч .3 ст.212 КК України.

Проведеним досудовим слі дством встановлено, що ОСОБ А_1, яка діючи за попередньою змовою з рядом приватних під приємців та керівниками підп риємств різних регіонів Укра їни, організувала злочинну с хему направлену на сприяння підприємствам - фактичним пл атникам податку на додану ва ртість в ухиленні від сплати даного податку до державног о бюджету.

Суть злочинної схеми поля гає в незаконному формуванні податкового кредиту по пода тку на додану вартість у підп риємств-платників ПДВ, а саме : ПП «Тетіїв» (код ЄДР 34232332), ТОВ «Г раніт» (код ЄДР 13712742), ТОВ «Беріз ка-Київ» (код ЄДР 32776107) - шляхом до кументального оформлення пр идбання товарно-матеріальни х цінностей (проведення безт оварних операцій) через ряд п риватних підприємців. За так их обставин, податкові зобов 'язання по сплаті до державно го бюджету податку на додану вартість від діяльності під приємств-платників ПДВ різни х регіонів України, незаконн о перекладались на приватних підприємців і до бюджету не с плачувались.

Так встановлено, що ОС ОБА_1 вступивши в злочинну з мову з ОСОБА_2, яка не мала н амірів здійснювати підприєм ницьку діяльність, 18.04.2006 року в ДШ Андрушівському районі про вела реєстрацію останньої як суб'єкта підприємницької ді яльності.

Крім того, ОСОБА_1 вступ ивши в злочинну змову з ОСО БА_3, яка не мала намірів здій снювати підприємницьку діял ьність, 27.10.2006 року в ДШ Олевсько му районі провела реєстрацію останньої як суб'єкта підпри ємницької діяльності.

У подальшому, в період з мом енту реєстрації ОСОБА_2, т а ОСОБА_3, як суб'єктів підп риємницької діяльності та ві дкриття рахунків в установах банків, від підприємств, що в ході здійснення фінансово-го сподарської діяльності, були зацікавлені в отриманні гот івкових коштів та в отриманн і документів, що надають прав о на незаконне формування кр едиту з податку на додану вар тість, на банківські рахунки приватних підприємців задія них в схемі незаконного форм ування податкового кредиту п о податку на додану вартість , надходили грошові кошти в як ості плати за фактично не над ані товари, роботи, послуги, в тому числі 20% податку на додан у вартість, які в свою чергу зн імалися готівкою.

Внаслідок організації п роведення ОСОБА_1 протяго м 2006-2008 років вказаних безтовар них операцій, для підприємст в - фактичних платників ПДВ до бюджету, було незаконно сфор мовано кредит з податку на до дану вартість в сумі понад 1,5 м лн.грн.

Крім того в матеріалах спра ви є повідомлення оперативно го співробітника УПМ ДПА в Жи томирській області про те, що проведеними оперативно-розш уковими міроприємствами вст ановлено, що знаряддя злочин у, речі й цінності здобуті зло чинним шляхом, готівкові кош ти отримані злочинним шляхом , а також інші предмети та доку менти, які мають значення для встановлення істини по спра ві чи забезпечення цивільног о позову, можуть знаходиться в автомобілі ОСОБА_4 НОМ ЕР_1, яким користується ОС ОБА_1. Дослідивши матеріали справи, суд вважає, що є підст ави для проведення обшуку в а втомобілі ОСОБА_4 НОМЕР _1, яким користується ОСОБ А_1 Керуючись ст. 177 КПК Україн и, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Провести обшук в автомо білі Шеврове Авео держномер НОМЕР_1, яким користується ОСОБА_1.

Постанова оскарженню не підлягає.

СудБогунський районний суд м. Житомира
Дата ухвалення рішення21.08.2008
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу5596049
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1094/08

Постанова від 21.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С.М.

Постанова від 21.08.2008

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Полонець С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні