Ухвала
від 25.02.2016 по справі 760/430/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 760/430/16-к

№1-кс/760/2237/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25. 02. 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 , погоджене прокурором Київської місцевої прокуратури № 9 м. Києва ОСОБА_3 - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування за №32015100090000184 від 14.12.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України,

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до документів, яке обґрунтовується тим, що у провадженні Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Солом`янському районі Головного управління ДФС у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015100090000184 від 14.12.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України.

Встановлено, що гр. ОСОБА_4 вніс в документи які відповідно до закону подаються для проведення державної реєстрації юридичної особи завідомо неправдиві відомості стосовно ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_1 ).

Також встановлено, що згідно показів гр. ОСОБА_4 він не має відношення до реєстрації та ведення господарської діяльності ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) на якому, згідно реєстраційних даних він значиться посадовою особою (засновником, директором, головним бухгалтером).

Встановлено, що у ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) відкрито рахунки в АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 , АДРЕСА_1 ) за № НОМЕР_4 (980, 840, 978), № НОМЕР_5 , на які можливо здійснювалось перерахування грошових коштів від підприємств реального сектору економіки, з метою ухилененя від сплати податків, зборів та обов`язкових платежів, мінімізації податкових зобов`язань та незаконного формування податкового кредиту з ПДВ, а також переведення безготівкових грошових коштів у готівку.

З метою встановлення реального руху грошових коштів по рахункам № НОМЕР_6 , 978), № НОМЕР_5 , джерела їх походження та подальшого використання, а також осіб, причетних до його відкриття та обслуговування, виникла необхідність в отримані тимчасового доступу до документів, що містять інформацію по вказаному рахунку, які мають значення речових доказів по кримінальному провадженні, з можливістю вилучення їх оригіналів для забезпечення проведення почеркознавчої експертизи, що дасть можливість відповідно до ч. 2 ст. 9 КПК України всебічно, повно і неупереджено дослідити обставини кримінального провадження, виявити як ті обставини, що викривають, так і ті, що виправдовують причетних до злочину осіб, обставини, що пом`якшують чи обтяжують покарання, надати їм належну правову оцінку та забезпечити прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, а також з метою притягнення до відповідальності винних осіб в міру своєї вини.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив про його задоволення.

Вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, зважаючи на те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для можливості встановлення дійсних обставин справи, а тому вважаю за можливе клопотання задовольнити.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст. 159, 160, 162-164 КПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому 1-го ВКР Слідчого управління фінансо вих розслідувань ДПІ у Солом`янському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_2 на тимчасовий доступ до документів, з можливістю вилучення оригіналів документів, що перебувають у володінні АТ " ІНФОРМАЦІЯ_3 " (МФО НОМЕР_3 , адреса реєстрації: АДРЕСА_1 ), та які стосуються відкриття й обслуговування рахунків № НОМЕР_4 (980, НОМЕР_7 , НОМЕР_8 ), № НОМЕР_5 , що належить ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (код за ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за період з 24.09.2015 по день оголошення ухвали, а саме:

?роздруківок руху коштів на рахунку з зазначенням усіх наявних в банка реквізитів контрагентів, призначення платежу, суми, дати та часу платежу;

?заяв на відкриття (закриття) рахунку та інших документів, що подавалися для відкриття (закриття) даного рахунку;

?картка із зразками підписів та відбитка печатки;

?договору на здійснення розрахунково-касового обслуговування за рахунками;

?договору про надання банком інформаційно-розрахункових послуг та послуг електронної пошти в системі «Клієнт-Банк»;

?платіжних доручень, меморіальних ордерів, чеків, інших розрахункових документів використаних для здійснення розрахунково-касових операцій за рахунками;

?заявок на видачу готівкових коштів;

?документів, які були підставою для ідентифікації особи (осіб), уповноважених діяти від імені власника рахунку при відкритті (закритті) рахунків і здійсненні розрахункових касових операцій.

При відсутності вище перелічених документів, зазначити письмово про причину ненадання документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.02.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу56199008
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування за №32015100090000184 від 14.12.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205-1 КК України

Судовий реєстр по справі —760/430/16-к

Ухвала від 14.07.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 20.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 07.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.02.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні