Ухвала
від 10.03.2016 по справі 640/3650/16-к
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 640/3650/16-к

н/п 1-кс/640/2049/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"10" березня 2016 р. м. Харків

Київський районний суд м. Харкова у складі:

слідчого судді - ОСОБА_1 ,

при секретарі- ОСОБА_2 ,

за участю слідчого- ОСОБА_3 ,

захисника - ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі судових засідань в приміщенні Київського районного суду м. Харкова клопотання старшого слідчого 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області капітана юстиції ОСОБА_3 про арешт майна по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22016220000000065 від 02.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15 ч. 1 ст. 201 КК України, про арешт майна, -

встановив :

Старший слідчий 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області капітан юстиції ОСОБА_3 09.03.2016 звернувся до Київського районного суду м. Харкова з клопотанням, погодженим з прокурором, яки здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, прокурором відділу 04/4 прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , про накладення арешту на вилучені у громадянина України ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , під час проведення огляду місця події в МАПП «Гоптівка» предмети, а саме: друковану церковну книгу «Трипесниц», що містила на першому аркуші з текстом відтиск печатки синього кольору із написом « ОСОБА_7 »; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору із зображенням хреста срібного кольору, сторінки всередині книги синього кольору - «Молитва слов»; друковану церковну книгу в обкладинці синього кольору - «Євангеліє»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору «Правельник»; друковану церковну книгу в обкладинці світло-коричневого кольору із зображенням хреста «Новый Завет Господа Нашего Иисуса Христа», 1909 рік; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Молитва слов. Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-сірого кольору «Лествица», Свято-Троицкая ОСОБА_8 , 1901 рік; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Скоропослушница Матерь Божья»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Животворящая Троица»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Владимерская Божья Матерь»; друковану церковну книгу в обкладинці «Акафист. Святому Ангелу Хранителю»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Достойно есть - милующая»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист Пресвятой и Животворящей Троице»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Акафист Серафиму Саровскому»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста - «Псалтирь», типографія Києво-Печерської Успенської Лаври; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста срібного кольору «Треоть Цветная»; друковану церковну книгу в обкладинці із зошиту коричневого кольору «Служба Великого Поста»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору - «Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору - «Псалтирь крупным шрифтом»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-коричневого кольору «Библія или Книги Священнаго Писанія», 1893 рік; предмет з металу світло-сірого кольору у вигляді столового посуду (піала із кришкою); автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2006 року випуску, сірого кольору, який належить ОСОБА_6 ; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 на автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 .

На обґрунтування клопотання слідчий зазначає, що 01.03. 2016 у громадянина України ОСОБА_6 , який перебував на території м. Краматорськ,Донецької області, виник злочинний умисел, направлений на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних та історичних цінностей.

З метою реалізації зазначеного злочинного умислу, ОСОБА_6 01.03.2016 року приховав у конструктивних порожнинах свого автомобіля марки «Dacia Logan» д.н.з. НОМЕР_3 предмет старовини.

Продовжуючи реалізовувати злочинний намір, 02.03.2016 року ОСОБА_6 на своєму автомобілі марки «Dacia Logan» д.н.з. НОМЕР_4 виїхав з м. Краматорськ, Донецької області до сел.. Набережна, валовського району, Липецької області, РФ.

02.03.2016 ОСОБА_6 слідуючи на особистому автомобілі марки «Dacia Logan» д.н.з. НОМЕР_4 , разом із своєю двоюрідною сестрою ОСОБА_9 , приховавши в конструктивних порожнинах дверей автомобіля та в багажнику серед особистих речей 21 предмет старовини, з метою їх незаконного переміщення через митний кордон України, о 10 годині 00 хвилин прибув до міждержавного пункту пропуску „Гоптівка де за результатом проведення митного декларування та опитування не повідомив про наявність у нього культурно історичних цінностей. Цього ж дня, за результатом поглибленого митного догляду в конструктивних порожнинах дверей автомобіля марки «Dacia Logan» д.н.з. НОМЕР_4 та в багажнику виявлено та вилучено майно, зазначене в клопотанні.

02.03.2016 слідчим проведено огляд місця події в МАПП «Гоптівка», за результатами якого, у громадянина ОСОБА_6 вилучено предмети, що мають значення для розслідування вказаного кримінального провадження, тобто використовувалися для вчинення вищевказаного злочину, а саме: автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2006 року випуску, сірого кольору, який належить ОСОБА_6 ; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 на автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 .

Згідно висновку судово-мистецтвознавчої експертизи №2058/16 від 03.03.2016року, вилучена у громадянина ОСОБА_6 книга в обкладинці чорного кольору із зображенням хреста срібного кольору «Молитва слов», надрукована в першій чверті ХІХ століття, що містить графічні твори в техніці деревориту, належить до культурних цінностей, що мають історичне, наукове та художнє значення.

03.03.2016 громадянину ОСОБА_6 повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення злочину, передбаченого ч.2 ст.15, ч.1 ст. 201 КК України.

Орган досудового розслідування зазначає, що на час досудового розслідування та судового провадження на перелічені вище предмети та документи необхідно накласти арешт з метою недопущення незаконного відчуження вказаного майна та знищення. Незастосування арешту може призвести до наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню, зокрема відчуження, знищення майна, яке підлягає конфіскації.

Слідчий на обґрунтування клопотань зазначає, що невстановленими особами за попередньою змовою, в період 20122015 рр., на території Харківської області вчинене ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах шляхом організації протиправної схеми з використання створених та придбаних суб`єктів підприємницької діяльності з ознаками фіктивності для незаконного формування податкового кредиту з ПДВ та валових витрат з податку на прибуток діючим підприємствам реального сектору економіки за результатами оформлення безтоварних операцій, вексельних схем розрахунків та незаконної конвертації коштів а також оформлення безтоварних операцій з продажу ТМЦ та послуг діючими підприємствами в адресу фіктивних суб`єктів господарювання для формування їм податкового кредиту та створення умов для подальшої протиправної діяльності фіктивних фірм. Встановлено, що в протиправні схемі використовувались фірми з ознаками фіктивності ТОВ «Сеолан», ПП «Селса», ТОВ «Еккоплюс», ТОВ «Агаден», ТОВ «Сіті челендж», ТОВ «Боун-Тор», ТОВ «Інфопромгруп», ТОВ «Медітіріан ЛТД», ТОВ «Агро спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Турбовектор», ТОВ «Девкаліон груп», ТОВ «Вейррон», ТОВ «М-Енерго», ТОВ «Хімстандарт». Встановлено, що основними підприємствами реального сектору економіки залученими до протиправної схеми з ухилення від сплати податків є ТОВ "Брендоборонмаркет", ТОВ «Марморіс», ТОВ "Енергомонтажний поїзд №767", ТОВ Фірма "Харківагроснаб", ТОВ «Завод Енергомаш», ТОВ "Грандбудукраїна", ТОВ «Проф енерго», РПБ "Мостокран-1", ТОВ ТД Оптима", ТОВ "ТЗП Торгсервіс".

21.01.2016 слідчим суддею Київського районного суду м. Харкова винесену ухвалу про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №32015220000000004 від 20.01.2015.

26.01.2016 прокурором відділу прокуратури Харківської області юристом 1 класу ОСОБА_10 з матеріалів кримінального провадження №32015220000000004 від 20.01.2016 виділені матеріали досудового розслідування у тому числі ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова ОСОБА_11 21.01.2016 про надання дозволу на проведення обшуку у кримінальному провадженні №32015220000000004 від 20.01.2015.

Подальшим розслідуванням встановлено, що до протиправної схеми з ухилення від сплати податків залучено ряд підприємств реального сектору економіки, зокрема підприємство ТОВ «Марморіс» (код ЄДР 39146395).

Слідством встановлено, що підприємство ТОВ «Марморіс» займається купівлею та продажом «скретч-карток» поповнення рахунків мобільних телефонів операторів мобільного зв`язку України.

Службові особи ТОВ «Марморіс» використовують злочинну схему, відповідно до якої підприємство у безготівковій формі придбає у операторів мобільного зв`язку скретч-картки поповнення рахунків мобільних телефонів та в подальшому реалізовує через мережу пунктів продажу за готівкові кошти, без відображення в бухгалтерському та податковому обліках підприємства. В подальшому з метою придбання вказаних скретч-карток у операторів мобільного зв`язку, шляхом проведення безтоварних операцій, службові особи ТОВ «Марморіс» передають отримані від продажу необліковані готівкові кошти, а також документи на реалізацію скретч-карток невстановленим особам, організаторам злочинної схеми, які в свою чергу перераховують безготівкові грошові кошти на рахунок ТОВ «Марморіс».

За таких обставин, фінансовим результатом використання даної злочинної схеми є незаконне формування податку на додану вартість по ланцюгу постачання та як наслідок несплата податку на додану вартість та податку на прибуток при здійсненні фінансово-господарської діяльності, що в свою чергу призводить до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів в особливо великих розмірах.

Слідством встановлено, що на формування показників податкової звітності підприємства ТОВ «Марморіс» мали вплив фінансово-господарські операції з постачання товарів проведені з підприємствами, які мають ознаки фіктивності, а саме: ТОВ «Сеолан», ТОВ «Агаден», ТОВ «Сіті челендж», ТОВ «Боун-Тор», ТОВ «ІНФОПРОМГР`УП», ТОВ «Медітіріан ЛТД», ТОВ «Агро спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Турбовектор», ТОВ «Девкаліон груп», ТОВ «Вейррон», ТОВ «М-Енерго», ТОВ «Хімстандарт», ТОВ «Імперіал бренд».

Аналізом податкової звітності та податкових накладних встановлено, що по ланцюгам постачання та руху товару реалізація скретч-карток документально ТОВ «Марморіс» оформлюється в адресу підприємств - контрагентів лише у першому ланцюгу, а в наступних ланцюгах реалізація скретч-карток вже відсутня, тобто відбувається пересортування товару, робіт, послуг.

З дати реєстрації до лютого 2015 р. директором ТОВ «Maрморіс» був громадянин ОСОБА_12 ІНФОРМАЦІЯ_2 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2 та фактично мешкає за адресою: АДРЕСА_3 .

В результаті проведених негласних розшукових дій в рамках кримінального провадження, а саме зняття інформації з транспортних телекомунікаційних мереж абонентського номеру, який належить ОСОБА_12 отримані фактичні дані, які підтверджують функціонування протиправної схеми з ухилення від сплати податків.

Досудовим розслідуванням в ході проведення слідчо-оперативних заходів встановлено, що фактично документи, предмети, комп`ютерна техніка, засоби зв`язку, носії електронної інформації, чорнові записи, схеми (в тому числі в електронному вигляді), не враховані залишки грошових коштів, підтверджуючі факт ухилення від сплати податків та інших обов`язкових платежів перевозяться та зберігаються в автомобілі марки Daewoo Lanos, державний номер НОМЕР_5 , який відповідно до інформаційних баз ДАЇ України належить на праві власності громадянці ОСОБА_13 , ІНФОРМАЦІЯ_3 ..

27.01.2016 на виконання ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 21.01.2016 проведено обшук у вказаному вище автомобілі Daewoo Lanos, державний номер НОМЕР_5 , в приміщеннях третього поверху (нежитлова будівля літ «К-3» загальною площею 4 217,1 кв. м. за адресою: м. Харків, вул. Академіка Павлова, буд. 82, в ході яких виявлені та вилучені речі, предмети та документи, зазначені в клопотаннях.

Орган досудового розслідування зазначає, що відомості які містяться в документах, предметах, засобах зв`язку, носіях електронної інформації, що підтверджуючі факт ухилення від сплати податків та інших обов`язкових платежів мають суттєве та виключне значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, які підлягають обов`язковому доказуванню та прийняття відповідних процесуальних рішень по кримінальному провадженню в розумні строки, в теперішній час виникла необхідність в дослідженні обставин здійснення фінансово-господарських взаємовідносин між ТОВ «Марморіс» та підприємствами ТОВ «Сеолан», ТОВ «Агаден», ТОВ «Сіті челендж», ТОВ «Боун-Тор», ТОВ «Інфопромгруп», ТОВ «Медітіріан ЛТД», ТОВ «Агро спектр», ТОВ «Інфоліхт», ТОВ «Турбовектор», ТОВ «Девкаліон груп», ТОВ «Вейррон», ТОВ «М-Енерго», ТОВ «Хімстандарт», а також іншими підприємствами фактичними покупцями ТМЦ, встановлення кола осіб які діяли від імені керівників зазначених підприємств, та виявлення інших доказів вчинення злочину. Вказані тимчасово вилучені речі і документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

При розгляді клопотання в судовому засіданні слідчий підтримав клопотання про арешт тимчасово вилученого майна.

В судовому засіданні захисник ОСОБА_4 при розгляді клопотання покладався на розсуд суду.

На виконання вимог ч. 1 ст. 172 КПК України, слідчим суддею здійснено виклик особи - власника тимчасово вилученого майна підозрюваного ОСОБА_6 , на яке слідчий просить в зазначеному клопотанні накласти арешт.

В судове засідання власник майна підозрюваний ОСОБА_6 , в судове засідання не з`явився, повідомлений належним чином про день, час, місце розгляду клопотання, слідчим надано рапорт, згідно якого, під час повідомлення підозрюваного ОСОБА_6 про дату, час та місце розгляду клопотання про арешт майна останній висловив бажання щоб в судовому засіданні прийняв участь його захисник ОСОБА_4 .

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 172 КПК України, неприбуття вказаної особи у судове засідання не перешкоджає розгляду клопотання про арешт майна.

Слідчий суддя, вислухавши думку учасників процесу та дослідивши надані докази, встановив наступне.

Слідчий суддя, вислухавши думку сторони кримінального провадження та дослідивши надані докази, встановив, що слідчим відділом УСБУ в Харківській області проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні № 22016220000000065 від 02.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України.

Згідно протоколу огляду місця події від 02.03.2016, під час огляду місця події на МАПП «Гоптівка» виявлено та вилучено друковану церковну книгу «Трипесниц», що містила на першому аркуші з текстом відтиск печатки синього кольору із написом « ОСОБА_7 »; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору із зображенням хреста срібного кольору, сторінки всередині книги синього кольору - «Молитва слов»; друковану церковну книгу в обкладинці синього кольору - «Євангеліє»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору «Правельник»; друковану церковну книгу в обкладинці світло-коричневого кольору із зображенням хреста «Новый Завет Господа Нашего Иисуса Христа», 1909 рік; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Молитва слов. Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-сірого кольору «Лествица», Свято-Троицкая ОСОБА_8 , 1901 рік; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Скоропослушница Матерь Божья»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Животворящая Троица»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Владимерская Божья Матерь»; друковану церковну книгу в обкладинці «Акафист. Святому Ангелу Хранителю»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Достойно есть - милующая»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист Пресвятой и Животворящей Троице»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Акафист Серафиму Саровскому»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста - «Псалтирь», типографія Києво-Печерської Успенської Лаври; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста срібного кольору «Треоть Цветная»; друковану церковну книгу в обкладинці із зошиту коричневого кольору «Служба Великого Поста»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору - «Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору - «Псалтирь крупным шрифтом»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-коричневого кольору «Библія или Книги Священнаго Писанія», 1893 рік; предмет з металу світло-сірого кольору у вигляді столового посуду (піала із кришкою); автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2006 року випуску, сірого кольору, який належить ОСОБА_6 ; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 на автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 (а.с. 6-10).

Після проведення зазначеного огляду 02.03.2016, в ході яких слідчим були виявлені і вилучені документи, речі та автомобіль, старший слідчий 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області капітан юстиції ОСОБА_3 , відповідно до вимог ч. 5 ст. 171 КПК України, не пізніше наступного робочого дня після вилучення майна, а саме, 03.03.2016, звернувся до слідчого судді з клопотаннями про арешт майна, погодженим з прокурором, яки здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, прокурором відділу 04/4 прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , яке ухвалою слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 03.03.2016 повернуто прокурору та встановлено строк в сімдесят дві години з моменту отримання ухвали для усунення недоліків.

Згідно розписки, копію ухвали слідчого судді Київського районного суду м. Харкова від 03.03.2016 отримано прокурором відділу 04/4 прокуратури Харківської області ОСОБА_5 , який згідно Витягу з кримінального провадження здійснює процесуальне керівництво у даному кримінальному провадженні, 09.03.2016 (а.с. 33, 29).

09.03.2016 до Київського районного суду м. Харкова надійшло вказане клопотання про арешт майна. Таким чином, згідно зі ч. 3 ст. 172 КПК України, передбачений законом строк в сімдесят дві години для усунення недоліків прокурором, слідчим не порушено.

Згідно п. 7 ч. 2 ст. 131 КПК України, заходом забезпечення кримінального провадження є арешт майна. Відповідно до ч. 5 ст. 132 КПК України, під час розгляду питання про застосування заходів забезпечення кримінального провадження сторони кримінального провадження повинні подати слідчому судді докази обставин, на які вони посилаються.

Згідно положень ч.2 ст. 170 КПК України метою арешту майна є забезпечення кримінального провадження.

При тому ч.3 ст. 170 КПК України передбачає, що підставою арешту майна є наявність ухвали слідчого судді чи суду за наявності сукупності підстав чи розумних підозр вважати, що майно є предметом, доказом злочину, засобом чи знаряддям його вчинення, набуте злочинним шляхом, є доходом від вчиненого злочину або отримано за рахунок доходів від вчиненого злочину. Арешт майна можливий також у випадках, коли санкцією статті Кримінального кодексу України, що інкримінується підозрюваному, обвинуваченому, передбачається застосування конфіскації, до підозрюваної, обвинуваченої особи заявлено цивільний позов у кримінальному провадженні. Арешт також може бути застосовано до майна третіх осіб з урахуванням ч. 2 ст. 170 КПК України (тобто особи, які отримали при придбали у підозрюваної, обвинуваченої чи засудженої особи майно безоплатно або в обмін на суму, значно нижчу ринкової вартості, або знали чи повинні були знати, що мета такої передачі отримання доходу від майна, здобутого внаслідок вчинення злочину, приховування злочину та/або уникнення конфіскації. Вищезазначені відомості щодо третьої особи повинні бути встановлені в судовому порядку на підставі достатності доказів).

Відповідно ч.2 ст.173 КПК України, при вирішенні питання про арешт майна слідчий суддя повинен врахувати: правову підставу для арешту майна; можливість використання майна як доказу у кримінальному провадженні або застосування до нього спеціальної конфіскації; наявність обґрунтованої підозри у вчиненні особою кримінального правопорушення або суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого законом України про кримінальну відповідальність; розмір шкоди, завданої кримінальним правопорушенням, неправомірної вигоди, яка отримана юридичною особою; розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження.

Згідно ч. 7 ст. 170 КПК України, заборона на використання майна, а також заборона розпоряджатися таким майном можуть бути застосовані лише у випадках, коли їх незастосування може призвести до зникнення, втрати або пошкодження відповідного майна або настання інших наслідків, які можуть перешкодити кримінальному провадженню.

Відповідно до вимог ч. 2 ст. 171 КПК України, у клопотанні слідчого, прокурора про арешт майна повинно бути зазначено, зокрема, підстави і мету відповідно до положень ст. 170 КПК України та відповідне обґрунтування необхідності арешту майна.

У абзацу 2 ч. 2 ст. 171 КПК України зазначено, що до клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими слідчий, прокурор обґрунтовує доводи клопотання.

Відповідно до ч. 1 ст. 173 КПК України, слідчий суддя, суд відмовляють у задоволенні клопотання про арешт майна, якщо особа, що його подала, не доведе необхідність такого арешту, а також наявність ризиків, передбачених абзацом другим частини першої статті 170 цього Кодексу.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що вищевказане майно, вилучене під час огляду місця події, має значення для забезпечення кримінального провадження, за існування розумних підозр вважати, що це майно є предметом вчинення злочину та існує можливість його використання, як доказу у кримінальному провадженні.

Так, згідно висновку судово-мистецтвознавчої експертизи №2058/16 від 03.03.2016, вилучена у громадянина ОСОБА_6 книга в обкладинці чорного кольору із зображенням хреста срібного кольору «Молитва слов», надрукована в першій чверті ХІХ століття, що містить графічні твори в техніці деревориту, належить до культурних цінностей, що мають історичне, наукове та художнє значення.

Більш того, 03.03.2016 ОСОБА_6 повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 ч. 1 ст. 201 КК України, тобто закінчений замах на переміщення через митний кордон України з прихованням від митного контролю (контрабанду) культурних цінностей.

Таким чином, на виконання вимог ч.1 ст.173 КПК України слідчий довів слідчому судді необхідність арешту майна, а також наявність ризиків, передбачених абз. 2 ч.1 ст.170 КПК України, а тому клопотання про накладення арешту на вилучені транспортний засіб, речі та документи підлягає задоволенню. Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку про наявність правових підстав до арешту майна, враховує можливість використання його як доказу у даному кримінальному провадженні, наслідки арешту майна, розумність та співрозмірність обмеження права власності завданням кримінального провадження, а тому клопотання про арешт майна підлягає задоволенню.

Застосування заходу забезпечення у вигляді арешту майна у вказаний спосіб відповідає належній правовій процедурі та завданням кримінального провадження.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 132, 170-173, 309, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання старшого слідчого 3-го відділення слідчого відділу УСБУ в Харківській області капітана юстиції ОСОБА_3 про арешт майна по кримінальному провадженню, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 22016220000000065 від 02.03.2016, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.15 ч. 1 ст. 201 КК України, про арешт майна задовольнити.

Накласти арешт на вилучені у ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який мешкає за адресою: АДРЕСА_1 , під час проведення огляду місця події в МАПП «Гоптівка» предмети, а саме: друковану церковну книгу «Трипесниц», що містила на першому аркуші з текстом відтиск печатки синього кольору із написом « ОСОБА_7 »; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору із зображенням хреста срібного кольору, сторінки всередині книги синього кольору - «Молитва слов»; друковану церковну книгу в обкладинці синього кольору - «Євангеліє»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору «Правельник»; друковану церковну книгу в обкладинці світло-коричневого кольору із зображенням хреста «Новый Завет Господа Нашего Иисуса Христа», 1909 рік; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Молитва слов. Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-сірого кольору «Лествица», Свято-Троицкая ОСОБА_8 , 1901 рік; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Скоропослушница Матерь Божья»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист. Животворящая Троица»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Владимерская Божья Матерь»; друковану церковну книгу в обкладинці «Акафист. Святому Ангелу Хранителю»; друковану церковну книгу в паперовій обкладинці «Акафист. Достойно есть - милующая»; друковану церковну книгу в обкладинці сірого кольору «Акафист Пресвятой и Животворящей Троице»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору «Акафист Серафиму Саровскому»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста - «Псалтирь», типографія Києво-Печерської Успенської Лаври; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору із зображенням хреста срібного кольору «Треоть Цветная»; друковану церковну книгу в обкладинці із зошиту коричневого кольору «Служба Великого Поста»; друковану церковну книгу в обкладинці чорного кольору - «Псалтирь»; друковану церковну книгу в обкладинці коричневого кольору - «Псалтирь крупным шрифтом»; друковану церковну книгу в обкладинці темно-коричневого кольору «Библія или Книги Священнаго Писанія», 1893 рік; предмет з металу світло-сірого кольору у вигляді столового посуду (піала із кришкою); автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 , 2006 року випуску, сірого кольору, який належить ОСОБА_6 ; свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу НОМЕР_2 на автомобіль «Dacia Logan», реєстраційний номер НОМЕР_1 до скасування арешту майна у встановленому нормами КПК України порядку.

Місцем зберігання арештованого майна визначити слідчий відділ УСБУ в Харківській області в порядку, визначеному Порядком зберігання речових доказів стороною обвинувачення, їх реалізації, технологічної переробки, знищення, здійснення витрат, пов`язаних з їх зберіганням і пересиланням, схоронності тимчасово вилученого майна під час кримінального провадження, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 19.11.2012 №1104.

Ухвала може бути оскаржена безпосередньо до Апеляційного суду Харківської області протягом п`яти днів з дня її проголошення.

Ухвала виготовлена в нарадчій кімнаті, є оригіналом.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення10.03.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу56364013
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —640/3650/16-к

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 10.03.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

Ухвала від 03.03.2016

Кримінальне

Київський районний суд м.Харкова

Муратова С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні