Постанова
від 19.08.2008 по справі 4-1194/2008
ЛУЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №4-1194/2008

ПОСТАНОВА

м. Луцьк 19 серпня 2008 року

Луцький міськрайонний суд Волинської області під голо вуванням:

головуючого - за ст. голови с уду, судді Квятковського М. С.

за участю секретаря Бабули О.О.

прокурора Ариванюка П.І.

адвоката ОСОБА_1

розглянувши у відкритому с удовому засіданні в м. Луцьку справу за скаргою ОСОБА_2 на постанову про порушення к римінальної справи від 28 липн я 2008 року,

встановив:

В Луцький міськрайонний су д надійшла скарга ОСОБА_2 на постанову старшого слідчо го з ОВС слідчого відділу под аткової міліції ДПА у Волинс ькій області підполковника п одаткової міліції Бляшука В.Й. від 28 липня 2008 року про пор ушення кримінальної справи в ідносно нього за фактом ухил ення від сплати податку на до дану вартість, акцизного збо ру і мита за наслідком ввезен ня ТОВ «КС Трейдінг» протяго м січня-квітня 2008 року на митну територію України легкових автомобілів, що призвело до ф актичного ненадходження до б юджету коштів у великих розм ірах та підроблення документ а, який видається і посвідчує ться підприємством і який на дає права, з метою використан ня його іншою особою - за ознак ами злочинів, передбачених с т. ст. 212 ч.2, 358 ч.1 КК України.

У поданій скарзі Гал айда С. І. не погоджуючись із постано вою про порушення кримінальн ої справи зазначає, що постан ова про порушення кримінальн ої справи винесена без закон них на те підстав. Просить пос танову про порушення криміна льної справи скасувати та ві дмовити в порушенні кримінал ьної справи.

Дослідивши матеріали, на пі дставі яких було порушено кр имінальну справу, заслухавши пояснення адвоката ОСОБА_1 , який скаргу підтримав, мір кування прокурора Ариванюка П.І., який вважає, що постанова була винесена без достатніх на те приводів і підстав, думк у слідчого Бляшука В.Й. та нача льника слідчого відділу ОС ОБА_4, які вважають, що постан ова була винесена відповідно до чинного законодавства, су д вважає, що скарга обґрунтов ана та підлягає до задоволен ня.

Відповідно до ст. 98 КПК Украї ни при наявності приводів і п ідстав, зазначених у статті 94 цього Кодексу, слідчий зобов 'язаний винести постанову пр о порушення кримінальної спр ави, вказавши приводи і підст ави до порушення кримінально ї справи, статтю кримінально го закону, за ознаками якої по рушується справа, а також дал ьше її спрямування.

Як вбачається із постанови від 28 липня 2008 року приводами і підставою для порушення кри мінальної справи відносно ОСОБА_2 за ст. ст. 212 ч.1, 358 ч.1 КК Ук раїни стало подання ним для м итного оформлення імпортних автомобілів недостовірних д аних до Ягодинської митниці в результаті чого до державн ого бюджету не було сплачено податку на додану вартість, а кцизного збору та мита на заг альну суму 796 790 грн. 23 коп.

Разом з тим, як вбачається і з постанови Луцького міськра йонного суду Волинської обла сті від 14 липня 2008 року, та ухвал и судової палати в криміналь них справах Апеляційного суд у Волинської області від 28 лип ня 2008 року предметом судових р озглядів уже була постанова про порушення кримінальної с прави від 07 травня 2008 року по фа кту контрабанди цих же автом обілів шляхом подання митном у органу підроблених докумен тів.

Рішеннями судів встановле но відсутність приводів і пі дстав для порушення кримінал ьної справи за ознаками злоч инів, передбачених ст. ст. 201 ч.1, 3 58 ч.2 КК України, оскільки відсу тні будь-які дані, що документ и підроблені.

Відповідно до ст. 6 п.П КПК Укр аїни кримінальна справа не м оже бути порушена, а порушена підлягає закриттю якщо про в ідмову в порушенні справи по тому ж факту є не скасована по станова.

Оскільки постанова про пор ушення кримінальної справи в ід 28 липня 2008 р. фактично ґрунту валася на тих же матеріалах, ф актах і даних, що були предмет ом судового розгляду вона пі длягає до скасування.

Керуючись ст. ст. 6, 236 -8 КПК Укра їни, суд -

ПОСТАНОВИВ:

Скаргу ОСОБА_2 задоволь нити.

Постанову старшого слідчо го з ОВС слідчого відділу под аткової міліції ДПА у Волинс ькій області підполковника п одаткової міліції Бляшука В.Й. від 28 липня 2008 року про пор ушення кримінальної справи в ідносно ОСОБА_2 за ознакам и злочинів, передбачених ст. с т. 212 ч.2, 358 ч.1 КК України скасувати , в порушенні кримінальної сп рави відносно нього за цими с таттями відмовити за відсутн істю в діянні складу злочину .

Подані до суду документи за лишити в матеріалах справи.

Набрання законної сили пос тановою судді про скасування постанови про порушення кри мінальної справи тягне за со бою скасування запобіжних за ходів, повернення вилучених речей та поновлення прав, щод о яких на час досудового слід ства встановлювались обмеже ння.

На постанову протягом семи діб з дня її винесення може бу ти подана апеляція до Апеляц ійного суду Волинської облас ті.

Дата ухвалення рішення19.08.2008
Оприлюднено13.07.2010
Номер документу5645151
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-1194/2008

Постанова від 19.08.2008

Кримінальне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Квятковський М.С.

Постанова від 17.05.2008

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Мосьондз І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні