Ухвала
від 16.03.2016 по справі 156/1107/15-к
ІВАНИЧІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Cправа № 156/1107/15-к

№ провадження 1-кс/156/11/16

У Х В А Л А

16 березня 2016 року смт.Іваничі

Слідчий суддя Іваничівського районного суду Волинської області ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , прокурора ОСОБА_3 , старшого слідчого СВ Іваничівського ВП Нововолинського ВП ГУ НП у Волинській області ОСОБА_4 , розглянув клопотання про надання згоди на проведення позапланової перевірки додержання відділом освіти Іваничівської районної державної адміністрації, законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування, щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині виплати заробітної плати працівникам шкіл Іваничівського району

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СВ Іваничівського відділення поліції Нововолинського відділу поліції Головного управління Національної поліції у Волинській області ОСОБА_4 , за погодженням прокурора звернувся з поданням про надання згоди на проведення позапланової перевірки, мотивуючи тим, що Що 02.11.2015 року в слідче відділення Іваничівського відділення поліції надійшли матеріали з прокуратури району про те, що посадові особи відділу освіти Іваничівської РДА безпідставно не виплачують заробітну плату вчителю автосправи НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі ОСОБА_5 , майстрам виробничого навчання НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі ОСОБА_6 та ОСОБА_7 . Вказані вчителі здійснюють навчання водіїв транспортних засобів категорій «В» та «С» у НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі.

Вказане кримінальне правопорушення 03.11.2015 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань №12015030080000312 за ознаками ч. 1 ст.175 КК України.

В ході проведення досудового розслідування з метою перевірки заяв ОСОБА_5 , ОСОБА_7 та ОСОБА_6 , було призначено та проведено перевірку додержання законодавства про працю відділом освіти Іваничівської РДА Управлінням Держпраці у Волинській області. Згідно акту перевірки Управління Держпраці у Волинській області виявлено порушення у сфері виплат заробітної плати заявникам ОСОБА_5 , ОСОБА_6 та ОСОБА_7 станом на 22.01.2016 року вказані порушення було усунуто і заявникам було виплачено заборгованість за вересень-грудень 2015 року.

11.03.2016 в Іваничівське ВП Нововолинського ВП ГУНП у Волинській області з письмовою заявою звернулись ОСОБА_5 та ОСОБА_6 з приводу того що їм знову відділом освіти Іваничівської РДА не виплачено заробітної плати за січень та лютий 2016 року. Дані заяви приєднані до матеріалів провадження № 120150300800000312.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування і судового розгляду з тим, щоб кожний, хто вчинив кримінальне правопорушення, був притягнутий до відповідальності в міру своєї вини, жоден невинуватий не був обвинувачений або засуджений, жодна особа не була піддана необґрунтованому процесуальному примусу і щоб до кожного учасника кримінального провадження була застосована належна правова процедура, виникла необхідність у проведенні позапланової перевірки додержання працівниками відділу освіти Іваничівської районної державної адміністрації, ЄРДПОУ 02141756, розташованого за адресою: Волинська область, смт. Іваничі, вул. Банківська, 2, законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування, щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства по відношенню до працівників НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі в частині нарахування та виплати заробітної плати за період з 01.01.2016 по 14.03.2016 в тому числі і до ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_1 проживаючого в АДРЕСА_1 , що працює на посаді вчителя автосправи НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі та ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_2 жителя АДРЕСА_2 , що працює майстром виробничого навчання автосправи НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі.

Беручи до уваги вищенаведене, а також з метою забезпечення кримінального провадження, керуючись ч.2 Постанови Кабінету Міністрів України «Питання запровадження обмежень на проведення перевірок державними інспекціями та іншими контролюючими органами» № 408 від 13.08.2014, просить надати дозвіл Управлінню Держпраці у Волинській області, на проведення позапланової перевірки додержання відділом освіти Іваничівської районної державної адміністрації законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування, щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства по відношенню до працівників НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі в частині нарахування та виплати заробітної плати за період з 01.01.2016 по 14.03.2016 р.

Дослідивши подання слідчого , підстави проведення позапланової ревізії та наданні до нього матеріали, заслухавши слідчого, прокурора, вважаю клопотання підставним і таким, що підлягає до задоволення.

Керуючись ст.99,110 КПК України, -

У Х В А Л И В :

1. Надати дозвіл Управлінню Держпраці у Волинській області, розташованому в м. Луцьку по вул. Кравчука, 22 В, на проведення позапланової перевірки додержання відділом освіти Іваничівської районної державної адміністрації (ЄРДПОУ 02141756), розташованого за адресою: Волинська область, смт. Іваничі, вул. Банківська, 2, законодавства України про працю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування, щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства по відношенню до працівників НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі в частині нарахування та виплати заробітної плати за період з 01.01.2016 по 14.03.2016 в тому числі і до ОСОБА_5 , що працює на посаді вчителя автосправи НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі, та ОСОБА_6 , що працював майстром виробничого навчання автосправи НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі.

Час початку проведення перевірки встановити з 21 березня 2016 року, яка не повинна перевищувати 15 робочих днів.

2.На вирішення поставити наступні питання:

-чи є наявна заборгованість відділом освіти Іваничівської РДА вчителям шкіл району по заробітній платі за період з 01.01.2016 року по 14.03.2016 року;

- яким чином обліковувалась заборгованість по заробітній платі перед вчителями шкіл району за вказаний період;

-яким чином оформлені трудові відносини з працівниками НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .? Чи відповідають дані трудові відносини чинному законодавству?

-чи у відповідності до норм чинного законодавства в НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі була встановлена тривалість робочого часу для ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та чи належним чином проводився його облік?

-чи у відповідності до вимог чинного законодавства НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі, проводився облік виконаної роботи, нарахування та виплати заробітної плати, надбавки, премії, тощо, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .?

-на підставі яких документів здійснювалось нарахування заробітної плати ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .? Чи були встановлені факти порушення трудової дисципліни з боку даних працівників, які впливали на нарахування та виплату їм заробітної плати?

-Чи вбачаються в діях посадових осіб відділу освіти ІНФОРМАЦІЯ_3 "ЗОШ І-ІІІ ступеня № 1 - гімназія" смт. Іваничі відповідальних за ненарахування та невиплату заробітної плати ОСОБА_5 та ОСОБА_6 порушення законодавства про працю? Якщо так, то хто саме та які нормативно-правові акти порушив?

Надати обґрунтовану та повну відповідь на кожне питання окремо.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї може бути включено до апеляційної скарги на судове рішення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення16.03.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56457338
СудочинствоКримінальне
Сутьпрацю та загальнообов`язкове державне соціальне страхування, щодо встановлення можливих порушень трудового законодавства в частині виплати заробітної плати працівникам шкіл Іваничівського району

Судовий реєстр по справі —156/1107/15-к

Ухвала від 16.03.2016

Кримінальне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

Ухвала від 17.11.2015

Кримінальне

Іваничівський районний суд Волинської області

Нєвєров І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні