Ухвала
від 16.02.2016 по справі 752/3173/15-ц
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/3173/15-ц

Провадження по справі № 2-р/752/1/16

У Х В А Л А

16.02.2016 року Голосіївський районний суд м. Києва в складі головуючого судді Мирошниченко О.В., при секретарі Мархотко А.С., розглянувши заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт - Осмолик І.А. про роз'яснення рішення суду постановленого 29 травня 2015 року Голосіївським районним судом міста Києва у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт до ОСОБА_3, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Познякова Світлана Василівна, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна , про визнання недійсним договору купівлі-продажу,-

в с т а н о в и в :

до Голосіївського районного суду міста Києва надійшла заява представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт - Осмолик І.А. про роз'яснення рішення суду постановленого 29 травня 2015 року Голосіївським районним судом міста Києва у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт до ОСОБА_3, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Познякова Світлана Василівна, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна , про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

Заявник просить суд з метою виконання рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 29.05.2015 року у резолютивній частині рішення зазначити саме:

1)повну назву товариства та ідентифікаційний код юридичної особи щодо якої приймається рішення згідно наданого витягу з Єдиного державного реєстру;

2)зазначити, що за ТОВ РОЦ Зелений Порт визнано право власності на нежитлову будівлю літ. Ж за адресою: АДРЕСА_1;

3) пояснити, що нежитлова будівля літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 є складовою частиною майнового комплексу(літ. Ж, З, И), що належить ТОВ Рекрааційно-оздоровчий центр Зелений Порт ;

4)пояснити, що визнання договору купівлі-продажу нежитлової будівлі недійсним, повернення товариству нежитлової будівлі та визнання за ТОВ РОЦ Зелений Порт права власності на нежитлову будівлю літ. Ж і є припинення права часткової власності на майновий комплекс, розташований за адресою: АДРЕСА_1;

5)пояснити, що припинення часткової власності на майновий комплекс (громадян ОСОБА_3 55100 та ТОВ РОЦ Зелений Порт 45/100) означає визнання права власності (100%) за ТОВ РОЦ Зелений Порт на майновий комплекс, розташований за адресою: АДРЕСА_1;

6)узагальнити та визнати за ТОВ РОЦ Зелений Порт , код юридичної особи 30635473, право власності на майновий комплекс розташований за адресою: АДРЕСА_1, у тому числі, у складі:

7)нежитлової будівлі літ. Ж (загальною площею 251,80 кв.м. до реконструкції та 265,90 кв.м. після конструкції);

8)нежитлової будівлі літ. З (загальною площею 110,30 кв.м. до реконструкції та 186,60 кв.м. після реконструкції);

9)нежитлової будівлі літ. И (загальною площею 98,50 кв.м. до конструкції та 98,50 кв.м. після реконструкції);

10)пояснити, що скасування державної реєстрації права власності на нежитлову будівлю літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_3 означає відображення у відповідному розділі Державного реєстру речових прав на нерухоме майно/ Реєстр прав власності на нерухоме майно скасування державної реєстрації за ОСОБА_3 у відповідності до вимог чинного законодавства.

В подальшому представником подано додаткову заяву про роз'яснення рішення суду,в якій остання просила роз'яснити, що рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 29.05.2015 року у справі №752/3173/15 -ц недійсним визнано правочин - договір купівлі-продажу нежитлової будівлі літ. Ж, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, тобто сам факт відчуження нерухомості, а не документ, на підставі якого здійснено державну реєстрацію прав, а також в 4 абзаці резолютивної частини рішення після слів Скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю літ. Ж за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_3, проведену 12 червня 2012 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно доповнити словами проведену на підставі дублікату договору купівлі-продажу від 18 травня 2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Позняковою С.В., зареєстрованого в реєстрі за № 930 .

В обґрунтування вимог представник зазначає про те, що при звернені до Департаменту державної реєстрації Міністерства юстиції України з метою проведення державної реєстрації права власності на майновий комплекс як єдиний об'єкт нерухомості, в тому числі на нежитлову будівлю літ. Ж, що була предметом судового спору, у державній реєстрації права власності відмовлено.

Сторони в судове засідання не з'явилися. Про день, час та місце слухання заяви судом повідомлялися. Однак їх неявка не перешкоджає розгляду заяви про роз'яснення рішення суду.

Суд дослідивши матеріали заяви, матеріали цивільної справи вважає, що заява підлягає частковому задоволенню, виходячи з наступного.

Судом встановлено, рішенням Голосіївського районного суду м. Києва від 29 травня 2015 року позовні вимоги Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт до ОСОБА_3, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Познякова Світлана Василівна, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна , про визнання недійсним договору купівлі-продажу, задоволено.

Визнано недійсним договір купівлі-продажу від 29.02.2012 року, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт та ОСОБА_3, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Позняковою С.В. за реєстровим номером 354.

Зобов'язано ОСОБА_3 повернути Товариству з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт майно - нежитлову будівлю літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1, переданого за недійсним правочином, ТОВ Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт .

Скасовано державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю літ. Ж за адресою: АДРЕСА_1 за ОСОБА_3, проведену 12 червня 2012 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

Відповідно до ст. 221 ЦПК України, якщо рішення суду є незрозумілим для осіб, які брали участь у справі, або для державного виконавця, суд за їхньою заявою постановляє ухвалу, в якій роз'яснює своє рішення, не змінюючи при цьому його зміст.

Як вбачається тексту рішення Голосіївського районного суду м. Києва від 29 травня 2015 року не зазначено повну назву товариства та ідентифікаційний код юридичної особи, а тому суд приходить до висновку про необхідність роз'яснити, що повна назва товариства - ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473 та роз'яснити, що нежитлова будівля літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 є складовою частиною майнового комплексу (літ. Ж, З, И),що належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473.

Суд роз'яснює,що недійсним визнано правочин - договір купівлі-продажу нежитлової будівлі літ. Ж, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1, тобто сам факт відчуження нерухомості, а не документ, на підставі якого здійснено державну реєстрацію права.

А також судом встановлено про доповнити 4 абзацу резолютивної частини рішення словами проведену на підставі дублікату договору купівлі-продажу від 18 травня 2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Позняковою С.В., зареєстрованого в реєстрі за № 930 , оскільки дані уточнення позбавляють позивача зареєструвати право власності.

В іншій частині вимог щодо роз'яснення, суд вважає, що вказане рішення суду прийнято в межах позовних вимог заявлених позивачем та на підставі наданих нею доказів, відповідно до ст. 11 ЦПК України.

Керуючись ст.ст. 221, 210, 293-296 ЦПК України, суд,-

у х в а л и в :

заяву представника позивача Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт - Осмолик І.А. про роз'яснення рішення суду постановленого 29 травня 2015 року Голосіївським районним судом міста Києва у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт до ОСОБА_3, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Познякова Світлана Василівна, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна , про визнання недійсним договору купівлі-продажу- задовольнити частково.

Роз'яснити, що відповідно до рішення Голосіївського районного суду міста Києва від 29 травня 2015 року у цивільній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Рекреаційно-оздоровчий центр Зелений Порт до ОСОБА_3, треті особи: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Познякова Світлана Василівна, Комунальне підприємство Київське міське бюро технічної інвентаризації та реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна , про визнання недійсним договору купівлі-продажу.

Визнати недійсним договір купівлі-продажу від 29.02.2012 року, укладений між ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473 та ОСОБА_3, посвідчений приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Позняковою С.В. за реєстровим номером 354.

Зобов'язати ОСОБА_3 повернути ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473 майно - нежитлову будівлю літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 (нежитлова будівля літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 є складовою частиною майнового комплексу (літ. Ж, З, И) належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473), переданого за недійсним правочином, ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473.

Скасувати державну реєстрацію права власності на нежитлову будівлю літ. Ж за адресою: АДРЕСА_1 (нежитлова будівля літ. Ж, що розташована за адресою: АДРЕСА_1 є складовою частиною майнового комплексу (літ. Ж, З, И) належить ТОВАРИСТВУ З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ РЕКРАЦІЙНО-ОЗДОРОВЧИЙ ЦЕНТР ЗЕЛЕНИЙ ПОРТ , ідентифікаційний код юридичної особи 30635473) за ОСОБА_3, проведену 12 червня 2012 року у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, проведену на підставі дублікату договору купівлі-продажу від 18 травня 2012 року, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Позняковою Світланою Василівною, зареєстрованого в реєстрі за № 930.

В іншій частині - відмовити.

Ухвала може бути оскаржена протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали, а ухвалу яку було постановлено без участі особи, яка її оскаржує протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Апеляційна скарга подається до Апеляційного суду м. Києва через Голосіївський районний суд м. Києва.

Суддя

Дата ухвалення рішення16.02.2016
Оприлюднено06.04.2016
Номер документу56897100
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання недійсним договору купівлі-продажу

Судовий реєстр по справі —752/3173/15-ц

Ухвала від 16.02.2016

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Рішення від 29.05.2015

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 29.04.2015

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

Ухвала від 25.02.2015

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Мирошниченко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні