Ухвала
від 20.01.2016 по справі 755/18700/15-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 755/18700/15-к

№ 1-кс/755/160/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 січня 2016 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, в рамках кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42015100040000148 від 16 вересня 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 190 КК України,

ВСТАНОВИЛА:

Слідчий Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням про тимчасовий доступ до документів, що знаходяться в оператора стільникового (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого по АДРЕСА_1 , а саме роздруківок телефонних дзвінків щодо дати, часу та тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань абонентського номеру № НОМЕР_1 з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, їх адресу, а також адресу місцеперебування абонентів зазначених телефонних номерів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI) та зміст вхідних та вихідних SMS-повідомлень і інформацію про GPRS-трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру за період часу з 01 січня 2015 року по 18 січня 2016 року, а також надати інформацію яким чином здійснювалась оплата за користування мобільним зв`язком, дати випуску карточок мобільних операторів з вказанням їх серійних номерів та куди вони надійшли на реалізацію, чи обслуговуються вказані номери та яка їх форма обслуговування (передплата та договір), із зазначенням кому належить № НОМЕР_1 та ІМЕІ номери радіоелектронних засобів, в які вставлялись картки мобільних операторів, якщо телекомунікаційні послуги надаються з оформленням договірних відносин, а також ІМЕІ номери радіоелектронних засобів, в які було встановлено вищевказану карту телефонного оператора.

В обґрунтування клопотання, слідчий посилається на те, що до Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві надійшла заява від громадянина ОСОБА_4 про те, що 23 квітня 2015 року між ним та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) в особі директора ОСОБА_5 був укладений договір №02/2015 про спільну пайову участь у будівництві багатоквартирного житлового будинку. Предмет даного договору спільна пайова участь сторін будівництва багатоквартирного житлового будинку за адресою: АДРЕСА_2 . В подальшому ОСОБА_4 було сплачено початковий внесок на будівництво квартири в розмірі 200000 гривень. Однак до теперішнього часу зобов`язання щодо будівництва не виконані, грошові кошти не повернуті.

В ході досудового розслідування було встановлено, що до вчинення вказаного кримінального правопорушення може бути причетна ОСОБА_6 , жителька АДРЕСА_3 , яка користується номером мобільного телефону № НОМЕР_1 .

З метою встановлення причетності ОСОБА_6 до вказаного правопорушення, яка користується номером телефону мобільного оператора ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » № НОМЕР_1 необхідно провести слідчі та негласні слідчі (розшукові) дії щодо отримання тимчасового доступу до документів, а саме інформації про телефонні дзвінки та існує реальна загроза зміни або знищення номера абонента оператора мобільного зв`язку.

В зв`язку з вищевикладеним виникла необхідність в отриманні тимчасового доступу до документів оператора мобільного зв`язку ПрАТ ІНФОРМАЦІЯ_1 , розташованого за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання погоджено прокурором прокуратури Дніпровського району м. Києва ОСОБА_7 .

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання.

Представник ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судове засідання не з`явився, про дату та час судового засідання повідомлявся належним чином.

Відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд розглядає клопотання за участю сторони кримінального провадження, яка подала клопотання, та особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, крім випадків, передбачених частиною другою цієї статті. Неприбуття за судовим викликом особи, у володінні якої знаходяться речі і документи, без поважних причин або неповідомлення нею про причини неприбуття не є перешкодою для розгляду клопотання.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає частковому задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначеного факту, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є потреба встановити інформацію, що знаходиться в оператора телекомунікації, про зв`язок, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначена інформація знаходиться в оператора стільникового (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також така інформація має суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні та з урахуванням можливості використати цю інформацію як доказ відомостей, що містяться у ній, і відсутності можливості іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою зазначеної інформації, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання в частині надання тимчасового доступу до роздруківок телефонних дзвінків щодо дати, часу та тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань абонентського номеру № НОМЕР_1 з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, їх адресу, а також адресу місцеперебування абонентів зазначених телефонних номерів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI) та зміст вхідних та вихідних SMS-повідомлень і інформацію про GPRS-трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру за період часу з 01 січня 2015 року по 18 січня 2016 року, необхідність його задовольнити.

В іншій частині клопотання відмовити у зв`язку з необґрунтованістю.

Враховуючи викладене, з метою досягнення дієвості кримінального провадження, керуючись статями 110, 163165, 309, 369372 та 395 КПК України,

УХВАЛИЛА:

Клопотання слідчого Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м. Києві ОСОБА_3 задовольнити частково.

Надати слідчому Дніпровського управління поліції Головного управління Національної поліції у м.Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів, що знаходяться в оператора стільникового (мобільного) зв`язку ПрАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », розташованого по АДРЕСА_1 , а саме роздруківок телефонних дзвінків щодо дати, часу та тривалості вхідних та вихідних телефонних з`єднань абонентського номеру № НОМЕР_1 з посиланням на ретранслятор та прив`язку до базових станцій, їх адресу, а також адресу місцеперебування абонентів зазначених телефонних номерів в момент кожного вхідного та вихідного телефонного з`єднання із зазначенням типу з`єднання, ідентифікатора (ІМЕІ та IMSI) та зміст вхідних та вихідних SMS-повідомлень і інформацію про GPRS-трафік, з урахуванням нульових дзвінків вказаного номеру за період часу з 01 січня 2015 року по 18 січня 2016 року.

Строк дії ухвали не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

СудДніпровський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення20.01.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56950947
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/18700/15-к

Ухвала від 01.03.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 20.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 26.02.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Сазонова М. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні