Постанова
від 06.04.2016 по справі 821/416/16
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 квітня 2016 р.м. ХерсонСправа № 821/416/16

Херсонський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Бездрабка О.І.,

при секретарі - Вітічак О.Р.,

за участю:

представника позивача - Моцака Д.Г.,

представника відповідача - Галкіної Є.Ю.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Дочірнього підприємства "Таврія" Товариства з обмеженою відповідальністю "Імперіал Агро ЛТД" до Херсонської митниці Державної фіскальної служби України про визнання протиправним рішення № КТ-508050001-0004-2016 від 12.03.2016 р. про визначення коду товару,

встановив:

Дочірнє підприємство "Таврія" Товариства з обмеженою відповідальністю "Імперіал Агро ЛТД" (далі - позивач, ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД") звернулося з позовом до Херсонської митниці Державної фіскальної служби України (далі - відповідач, Херсонська митниця ДФС), в якому з урахуванням заяви про уточнення позовних вимог від 06.04.2016 р. просить визнати нечинним рішення про визначення коду товару від 12.03.2016 р. № КТ-508050001-0004-2016.

Свої вимоги мотивує тим, що ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" згідно укладеного із Компанією Тегра ЛЛС (США) контракту № ORD1041832 від 27.01.2016 р. придбало розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, 2013 року випуску. Для проведення митних процедур представником позивача було подано митну декларацію, в якій заявлено код товару згідно з УКТЗЕД - 8432409000 "Машини сільськогосподарські, садові або лісогосподарські для підготовки або оброблення ґрунту; котки для газонів або спортивних майданчиків: розкидачі та розподільники органічних та мінеральних добрив: інші". Відповідачем 12.03.2016 р. прийнято рішення № КТ-508050001-0004-2016, яким визначено коду товару - 8716200000 "Причепи та напівпричепи з самозавантаженням або саморозвантаженням, для використання у сільському господарстві". Позивач вважає вказане рішення протиправним, оскільки воно суперечить вимогам законодавства.

В судовому засіданні представник позивача підтримав позовні вимоги з підстав, викладених в адміністративному позові, та просив їх задовольнити.

Представник відповідача заперечувала проти задоволення позовних вимог, оскільки рішення про визначення коду товару прийнято на підставі аналізу товаросупровідних документів та інформації, отриманої з мережі Інтернет. В результаті проведеного митного огляду було встановлено, що товар являє собою причеп у вигляді бункера з рухомим днищем (у вигляді транспортера) та пристроями для розкидання добрив, що встановлені на рамі з двовісним шасі. Відповідно до винятків, зазначених у поясненнях до товарної позиції 8432 згідно з УКТЗЕД, причепи з рухомим днищем і пристроєм, які дозволяють їм у процесі розвантаження працювати як розкидачі твердих і рідиноподібних добрив, з ємністю на колесах, зазвичай обладнані пластинам, що розкидають, або жолобами (лопатами), включаються до товарної позиції 8716. До того ж, у відповідності з поясненнями до УКТЗЕД, до товарної позиції 8716 включаються саморозвантажні причепи для перевезення різних вантажів (фуражу, гною і т.п.) з рухомою підлогою для розвантаження. У зв'язку з викладеним, розкидач мінеральних добрив повинен класифікуватися за кодом 8716200000 згідно з УКТЗЕД. Просить відмовити в задоволенні позову.

Заслухавши пояснення сторін, дослідивши наявні у справі докази, суд приходить до висновку про обґрунтованість позовних вимог виходячи з наступного.

Судом встановлено, що ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" згідно укладеного із Компанією Тегра ЛЛС (США) контракту № ORD1041832 від 27.01.2016 р. придбало розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, 2013 року випуску.

На виконання умов контракту по додатку № 1 від 27.01.2016 р. ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" був поставлений товар - розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РРТ-FТ, 2013 року випуску.

При розмитненні розкидача добрив представником позивача для митного контролю та митного оформлення товарів, що імпортуються на митну територію України, 04.03.2016 р. було подано митну декларацію № 508050000/2016/001387, в якій зазначено код товару згідно з УКТЗЕД - 8432409000.

Херсонською митницею ДФС 12.03.2016 р. прийнято рішення № КТ-508050001-0004-2016, яким визначено код товару - 8716200000.

Суд не погоджується з прийнятим митницею рішенням про визначення коду товару з наступних підстав.

Порядок здійснення митних процедур та оформлення, переміщення через митний кордон України товарів, митне регулювання та справляння податків і зборів визначається Митним кодексом України, Законом України "Про Митний тариф України".

Відповідно до статті 67 Митного кодексу України Українська класифікація товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТЗЕД) складається на основі Гармонізованої системи опису та кодування товарів та затверджується законом про Митний тариф України. В УКТЗЕД товари систематизовано за розділами, групами, товарними позиціями, товарними підпозиціями, найменування і цифрові коди яких уніфіковано з Гармонізованою системою опису та кодування товарів. Для докладнішої товарної класифікації використовується сьомий, восьмий, дев'ятий та десятий знаки цифрового коду. Структура десятизнакового цифрового кодового позначення товарів в УКТЗЕД включає код групи (перші два знаки), товарної позиції (перші чотири знаки), товарної підпозиції (перші шість знаків), товарної категорії (перші вісім знаків), товарної підкатегорії (десять знаків).

Згідно з частинами 1-3 статі 69 Митного кодексу України товари при їх декларуванні підлягають класифікації, тобто у відношенні товарів визначаються коди відповідно до класифікаційних групувань, зазначених в УКТЗЕД. Органи доходів і зборів здійснюють контроль правильності класифікації товарів, поданих до митного оформлення, згідно з УКТЗЕД. На вимогу посадової особи органу доходів і зборів декларант або уповноважена ним особа зобов'язані надати усі наявні відомості, необхідні для підтвердження заявлених ними кодів товарів, поданих до митного оформлення, а також зразки таких товарів та/або техніко-технологічну документацію на них.

Указом Президента України від 17.05.2002 № 466/2002 "Про приєднання України до Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів" Україна приєдналась до вказаної системи.

Згідно п."а" ст.3 Міжнародної конвенції про Гармонізовану систему опису та кодування товарів (дата підписання: 14.06.1983), що є частиною національного законодавства, Договірна Сторона Конвенції зобов'язується, що її митно-статистичні номенклатури будуть знаходиться відповідно до Гармонізованої системи з моменту набуття чинності справжньої Конвенції по відношенню до цієї Сторони. Тим самим вона зобов'язується по відношенню до своєї номенклатури митних тарифів і статистичної номенклатури: використовувати всі товарні позиції і субпозиції Гармонізованої системи, а також цифрові коди, що відносяться до них, без яких-небудь доповнень або змін; застосовувати основні правила класифікації для тлумачення Гармонізованої системи, а також всі примітки до розділів, груп і субпозицій і не змінювати об'єм розділів, груп, товарних позицій і субпозицій Гармонізованої системи; дотримуватись порядку кодування, прийнятий в Гармонізованій системі.

Відповідно до п.п.1, 2, 3, 4, 6 Основних правил інтерпретації УКТЗЕД додатку до Закону України "Про Митний тариф України" від 19.09.2013 р. № 584-VII класифікація товарів в УКТЗЕД здійснюється за такими правилами:

1. Назви розділів, груп і підгруп наводяться лише для зручності користування УКТЗЕД; для юридичних цілей класифікація товарів в УКТЗЕД здійснюється виходячи з назв товарних позицій і відповідних приміток до розділів чи груп і, якщо цими назвами не передбачено іншого, відповідно до таких правил:

2. (a) будь-яке посилання в назві товарної позиції на будь-який виріб стосується також некомплектного чи незавершеного виробу за умови, що він має основну властивість комплектного чи завершеного виробу. Це правило стосується також комплектного чи завершеного виробу (або такого, що класифікується як комплектний чи завершений згідно з цим правилом), незібраного чи розібраного;

(b) будь-яке посилання в назві товарної позиції на будь-який матеріал чи речовину стосується також сумішей або сполук цього матеріалу чи речовини з іншими матеріалами чи речовинами. Будь-яке посилання на товар з певного матеріалу чи речовини розглядається як посилання на товар, що повністю або частково складається з цього матеріалу чи речовини. Класифікація товару, що складається більше ніж з одного матеріалу чи речовини, здійснюється відповідно до вимог правила 3.

3. У разі коли згідно з правилом 2 (b) або з будь-яких інших причин товар на перший погляд (prima facie) можна віднести до двох чи більше товарних позицій, його класифікація здійснюється таким чином:

(a) перевага надається тій товарній позиції, в якій товар описується конкретніше порівняно з товарними позиціями, де дається більш загальний його опис. Проте в разі коли кожна з двох або більше товарних позицій стосується лише частини матеріалів чи речовин, що входять до складу суміші чи багатокомпонентного товару, або лише частини товарів, що надходять у продаж у наборі для роздрібної торгівлі, такі товарні позиції вважаються рівнозначними щодо цього товару, навіть якщо в одній з них подається повніший або точніший опис цього товару;

(b) суміші, багатокомпонентні товари, які складаються з різних матеріалів або вироблені з різних компонентів, товари, що надходять у продаж у наборах для роздрібної торгівлі, класифікація яких не може здійснюватися згідно з правилом 3 (a), повинні класифікуватися за тим матеріалом чи компонентом, який визначає основні властивості цих товарів, за умови, що цей критерій можна застосувати;

(c) товар, класифікацію якого не можна здійснити відповідно до правила 3 (a) або 3 (b), повинен класифікуватися в товарній позиції з найбільшим порядковим номером серед номерів товарних позицій, що розглядаються.

4. Товар, який не може бути класифікований згідно з вищезазначеними правилами, класифікується в товарній позиції, яка відповідає товарам, що найбільше подібні до тих, що розглядаються.

6. Для юридичних цілей класифікація товарів у товарних підпозиціях, товарних категоріях і товарних підкатегоріях здійснюється відповідно до назви останніх, а також приміток, які їх стосуються, з урахуванням певних застережень (mutatis mutandis), положень вищезазначених правил за умови, що порівнювати можна лише назви одного рівня деталізації. Для цілей цього правила також можуть застосовуватися відповідні примітки до розділів і груп, якщо в контексті не зазначено інше.

Як вже зазначалося, ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" було придбано згідно контракту № ORD1041832 від 27.01.2016 р. та додатку № 1 до контракту розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, 2013 року випуску.

Згідно інвойса від 27.01.2016 р. № 160127-01 позивачу поставлено розкидач мінеральних добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, 2013 року випуску.

02.03.2016 р. після ввезення товару на митну територію України складено акт про проведення огляду товарів, транспортних засобів, ручної поклажі та багажу, відповідно до якого встановлено, що в контейнері міститься сільськогосподарська техніка для підготовки або оброблення ґрунту, прицепна: розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, 2013 року виготовлення, частково у розібраному стані для транспортування.

04.03.2016 р. посадовою особою митного органу складено акт № 04/03 про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у потрібних для здійснення митного контролю документах, про пошкодження товарів чи їх упакування або маркування.

Згідно п.10.1 акту вказано: найменування товару: сільськогосподарська техніка для підготовки або оброблення ґрунту: прицепний розкидач твердих мінеральних та органічних добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, обладнаний розподільним механізмом у вигляді відцентрованих дисків, неоснащений рухомим днищем та не має конструктивної можливості розкидання рідиноподібних добрив, бувший у використанні, 2013 року виготовлення, частково в розібраному стані для транспортування.

При цьому, у п.10.2 акту зазначено, що товар відповідає заявленим відомостям у ВМД № 508050000/2016/001222, але був указаний код УКТЗЕД 8432401000, а потрібно 8432409000. Тобто, безпосередньо посадова особа митного органу у акті від 04.03.2016 р. № 04/03 вказала на необхідність класифікувати ввезений позивачем товар за кодом УКТЗЕД 8432409000.

Позивач 04.03.2016 р. подав митну декларацію № 508050000/2016/001387, в якій зазначено код товару згідно УКТЗЕД 8432409000 з описом товару: сільськогосподарська техніка для підготовки або оброблення ґрунту: прицепний розкидач твердих мінеральних та органічних добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, обладнаний розподільним механізмом у вигляді відцентрованих дисків, не має конструктивної можливості розкидання рідиноподібних добрив, бувший у використанні, 2013 року виготовлення, частково в розібраному стані для транспортування.

Суд зазначає, що до товарної позиції 8432 згідно з УКТЗЕД, у якій було задекларовано імпортований товар, включаються: машини сільськогосподарські, садові або лісогосподарські для підготовки або оброблення ґрунту; котки для газонів або спортивних майданчиків, зокрема: плуги; борони, розпушувачі, культиватори, мотики та полільники (борони дискові; інші (розпушувачі та культиватори; борони; ґрунтофрези; інші сівалки, садильники та машини розсадосадильні (сівалки: точного висівання з центральним приводом); інші садильники та машини розсадосадильні; розкидачі та розподільники органічних та мінеральних добрив (843240) (розподільники мінеральних добрив, інші (843240900), інші машини), частини.

Наказом Державної фіскальної служби України від 09.06.2015 р. № 401 затверджено Пояснення до Української класифікації товарів зовнішньоекономічної діяльності.

У відповідності до пояснень до групи 84 у примітках до цього розділу термін "машина" включає будь-які машини, обладнання, механізми, установки, апарати або пристрої, наведені у товарних позиціях групи 84 або 85.

До товарної підкатегорії 8432409000 віднесені машини сільськогосподарські, садові або лісогосподарські для підготовки або оброблення ґрунту; котки для газонів або спортивних майданчиків: - розкидачі та розподільники органічних та мінеральних добрив: -- інші.

Відповідно до Пояснень до товарної позиції 8432, яка обрана позивачем, до цієї товарної позиції включаються машини незалежно від виду тяги, застосовувані замість ручних інструментів для виконання сільськогосподарських, садових або лісогосподарських робіт. Машини, включені до цієї товарної позиції, можуть буксируватися тваринною тягою чи транспортним засобом (наприклад, трактором) або можуть монтуватися на будь-якому транспортному засобі (наприклад, на тракторі або на шасі з кінною тягою). (У цьому контексті вираз "трактор" стосується і до трактора, керованого водієм, що йде поруч).

Деякі сільськогосподарські, садові чи лісогосподарські машини (наприклад, плуги і борони) призначаються винятково для приєднання до трактора, за допомогою з'єднувального пристрою (який має чи не має механізм підіймання). Інші машини (наприклад, фрезерні культиватори) приводяться в дію від вала, що має загальне призначення, відбору потужності трактора. Такі машини начіпляються і заміняються в польових умовах, у лісі або на дворі ферм. Усі ці машини включаються до цієї товарної позиції, навіть якщо вони постачаються з трактором (незалежно від того, чи змонтовані вони на тракторі чи ні). Сам трактор включається до товарної позиція 8701.

Також до цієї товарної позиції включаються самохідні сільськогосподарські, садові або лісогосподарські машини, у яких ходова частина і робоча машина утворюють єдиний нероздільний блок (наприклад, моторні плуги).

До численних машин цієї товарної позиції, серед іншого, відносяться розпушувачі, культиватори, полільники і мотики, що застосовуються для обробітку ґрунту, знищення бур'янів або вирівнювання ґрунту після оранки або ж у процесі вегетації сільськогосподарських культур. Ці машини зазвичай мають горизонтальну раму з розміщеними на ній у декілька рядів різними робочими інструментами (лемешами, дисками, зубцями і т. п.), які можуть бути закріплені жорстко (нерухомо) або пружно на фіксованому місці або пересувними і можуть бути змінними.

В той же час, група 87, яка визначена відповідачем у спірному рішенні, має назву "засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання".

До товарної позиції 8716 включаються причепи та напівпричепи; інші несамохідні транспортні засоби; їх частини: - причепи та напівпричепи з самозавантаженням або саморозвантаженням, для використання у сільському господарстві (8716200000).

Вказуючи на необхідність класифікації розкидача добрив за кодом УКТЗЕД 8716200000, представник відповідача зазначає про те, що розкидач добрив має рухому підлогу для розвантаження і саме за даною характерною особливістю товару він підпадає під опис позиції 8716.

Однак суд не погоджується з такими твердженнями представника відповідача, оскільки згідно опису розкидача добрив це: сільськогосподарська техніка для підготовки або оброблення ґрунту: прицепний розкидач твердих мінеральних та органічних добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ, серійний номер 27081, обладнаний розподільним механізмом у вигляді відцентрованих дисків, не має конструктивної можливості розкидання рідиноподібних добрив, бувший у використанні, 2013 року виготовлення, частково в розібраному стані для транспортування.

Суд акцентує увагу на тому, що і посадовою особою митниці у п.10.1 акту про невідповідність товарів відомостям, зазначеним у потрібних для здійснення митного контролю документах, про пошкодження товарів чи їх упаковки або маркування від 04.03.2016 р. № 04/03 вказується на те, що розкидач неоснащений рухомим днищем.

Слід відмітити, що вищевказаний акт про невідповідність складений саме у зв'язку з тим, що ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" у ВМД № 508050000/2016/001222 визначила код товару згідно УКТЗЕД 8432401000, в той же час як митниця вказала на необхідність класифікувати розкидач добрив за кодом 8432409000.

Як у наданих до суду запереченнях на позовну заяву, так і у судовому засіданні представник відповідача вказала на те, що відомості про наявність рухомого днища у поставленого позивачу розкидача добрив марки CHANDLER взято з його опису в мережі Інтернет, однак жодних доказів на підтвердження цих доводів до суду не надано.

Також суд вважає, що відомості з Інтернету не є допустимими доказами у справі, оскільки взяті з неофіційного джерела, в даному випадку - Інтернет-сайту.

Тобто, як документами, що надані позивачем, так і актом від 04.03.2016 р. № 04/03, який складений посадовою особою митниці, спростовуються доводи представника відповідача про те, що розкидач добрив марки CHANDLER, модель 20 РТТ-FТ оснащений рухомою підлогою для розвантаження.

При цьому, правильність визначення ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" коду товару згідно УКТЗЕД 8432409000 підтверджується сертифікатом відповідності серії ВГ, виданого 04.04.2016 р. органом по сертифікації - ДП "Херсонстандартметрологія", декларацією про відповідність від 04.04.2016 р.

Окремо суд звертає увагу на те, що згідно рішення Херсонської митниці ДФС від 12.03.2016 р. № КТ-508050001-0004-2016, серед документів, якими керувався відповідач під час прийняття цього рішення, зазначено: УКТЗЕД, пояснення до УКТЗЕД (позиції 8432, 8716), техніко-технологічна інформація, одержана з мережі Інтернет, акт про проведення митного огляду від 04.03.2016 р. № 508050000/2016/001387, фотознімки.

На підтвердження правомірності свого рішення відповідачем надано до суду акт від 04.03.2016 р. № 508050000/2016/001378.

З даного акту слідує, що відповідачем підтверджено відповідність характеристик товарів даним, зазначеним у митній декларації (графа 8.3.3 акту), а у графі 8.3.4 "Інформація щодо виконаних завдань та виявлених невідповідностей; інші відомості" - не вказано жодної інформації (дана графа взагалі пуста).

Тобто, акт від 04.03.2016 р. № 508050000/2016/001378, який відповідачем зазначено як доказ правомірності свого рішення, не містить жодної інформації про невідповідність визначеного позивачем коду класифікації розкидача добрив згідно УКТЗЕД - 8432409000. Навпаки, актом про невідповідність товарів від 04.03.2016 р. № 04/03 посадова особа митниці вказала на необхідність класифікації розкидача добрив марки CHANDLER за кодом 8432409000.

Що ж стосується техніко-технологічної інформації, одержаної з мережі Інтернет, то, по-перше, відповідачем такої інформації до суду не надано; по-друге, інформація з мережі Інтернет не є належним доказом, оскільки отримана з неофіційних джерел.

Відповідно до ч.2 ст.71 КАС України, в адміністративних справах про протиправність рішень, дій чи бездіяльності суб'єкта владних повноважень обов'язок щодо доказування правомірності свого рішення, дії чи бездіяльності покладається на відповідача, якщо він заперечує проти адміністративного позову.

Всупереч наведеним вимогам, відповідач як суб'єкт владних повноважень належними та допустимими доказами не довів правомірності прийняття оскаржуваного рішення про визначення коду товару.

З огляду на вищевикладене та з урахуванням наявних у справі доказів, суд приходить до висновку про необґрунтованість віднесення відповідачем імпортованого позивачем товару розкидача добрив марки CHANDLER до коду УКТЗЕД 8716200000, у зв'язку з чим рішення від 12.03.2016 № КТ-508050001-0004-2016 є протиправним та підлягає скасуванню.

Відповідно до ч.1 ст.94 КАС України якщо судове рішення ухвалене на користь сторони, яка не є суб'єктом владних повноважень, суд присуджує всі здійснені нею документально підтверджені судові витрати за рахунок бюджетних асигнувань суб'єкта владних повноважень, що виступав стороною у справі, або якщо стороною у справі виступала його посадова чи службова особа.

Оскільки рішення у справі прийнято на користь сторони, що не є суб'єктом владних повноважень, то сплачений ДП "Таврія" ТОВ "Імперіал Агро ЛТД" судовий збір у сумі 1378 грн. підлягає стягненню з Херсонської митниці ДФС за рахунок її бюджетних асигнувань шляхом безпірного списання.

Керуючись ст.ст.8, 9, 12, 19, 71, 158-163, 167 КАС України, суд -

постановив :

Позов задовольнити.

Визнати протиправним та скасувати рішення Херсонської митниці ДФС про визначення коду товару від 12.03.2016 р. № КТ-508050001-0004-2016.

Стягнути з Херсонської митниці ДФС за рахунок її бюджетних асигнувань шляхом безпірного списання на користь Дочірнього підприємства "Таврія" Товариства з обмеженою відповідальністю "Імперіал Агро ЛТД" (код ЄДРПОУ 33391137) судовий збір у сумі 1378 (одна тисяча триста сімдесят вісім) грн.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції шляхом подачі апеляційної скарги в 10-денний строк з дня її проголошення, а в разі складення постанови у повному обсязі відповідно до ст.160 КАС України чи прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Повний текст постанови виготовлений та підписаний 08 квітня 2016 р.

Суддя Бездрабко О.І.

кат. 5.2.1

СудХерсонський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення06.04.2016
Оприлюднено14.04.2016
Номер документу57036328
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —821/416/16

Постанова від 08.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 07.10.2019

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Хохуляк В.В.

Ухвала від 09.09.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз В.Ф.

Ухвала від 07.07.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Мороз В.Ф.

Ухвала від 14.06.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Ухвала від 24.05.2016

Адміністративне

Одеський апеляційний адміністративний суд

Милосердний М.М.

Постанова від 06.04.2016

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Бездрабко О.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні