Постанова
від 24.03.2009 по справі 3/49/09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇ ВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

=======================================================================

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"24" березня 2009 р. 15:30 Справа № 3/49/09

Позивач: Первомайський міжрайо нний прокурор в інтересах де ржави в особі Державного під приємства «Національна енер гетична компанія «Укренерго »

Юридична адреса: вул. Комінтерну, 25, м. Київ, 01032

Фактична адреса: вул. Іва на Франко, 55, м. Одеса, 65049

Відповідач: Сі льськогосподарський виробн ичий кооператив «Птичноє»

вул. Жовтнева, с. Синюх ін Б рід, Первомайський район, Мик олаївська область, 55243

про стягнення штрафу в су мі 4029,00 грн.

Суддя Смородінова О.Г.

Секретар судового засі дання Вязовський М.А.

П Р Е Д С Т А В Н И К И:

Від позивача : не з' явився ;

Від відповідача: Рудниць ка Н.В., за довіреністю;

Прокурор: Волкожа С.В.

СУТЬ СПОРУ:

Позивач звернувся до суд у з позовом про стягнення з в ідповідача фінансових санкц ій у сумі 4029,00 грн. на підставі п останови № 3-63/1 від 20.05.08.про накла дення штрафу за порушення за конодавства про електроенер гетику.

Відповідач відзив на адмін істративний позов не надав, а ле в судовому засіданні прот и позовних вимог не заперечу є.

Ознайомившись з мат еріалами справи, вислухавши представника відповідача та прокурора, суд-

встановив:

Згідно з Указом Президе нта України “Про Міністерств о палива та енергетики Украї ни” від 14.04.2000р. № 598/2000 Міністерств о палива та енергетики Украї ни є центральним органом вик онавчої влади та головним ор ганом у системі центральних органів виконавчої влади з п итань забезпечення реалізац ії державної політики в енер гетичному, ядерно-промислово му, вугільно-промисловому та нафтогазовому комплексах.

Національна енергетична к омпанія “Укренерго” Міністе рства палива та енергетики У країни - державне підприємс тво, що здійснює централізов ане диспетчерське (оператив но-технологічне) управління об' єднаною енергетичною с истемою України, підрозділом якої в південному регіоні є в ідособлений підрозділ “Держ енергонагляд у Південному ре гіоні”.

Відповідно до положення пр о ВП “Держенергонагляд у Пів денному регіоні” державна ін спекція з енергетичного нагл яду за режимами споживання е лектричної і теплової енергі ї в Миколаївській області є о дним із структурних підрозді лів ВП “Держенергонагляд у П івденному регіоні”.

У відповідності з п.п. 2, 8 «Пол оження про порядок накладанн я на суб' єктів господарсько ї діяльності штрафів за пору шення законодавства про енер гетику», затвердженого поста новою КМУ від 21.07.99р. № 1312 в період з 04.12.07р. до 07.12.07р. державним інспе ктором з енергетичного нагля ду було проведено комплексне обстеження відповідача, при проведенні якого були встан овлені певні порушення, про щ о 07.12.07р.був складений акт обсте ження № 691, з яким відповідач о знайомлений під підпис.

07.12.07р. на підставі акту обстеж ення державним інспектором з енергетичного нагляду було складено припис № 691, в якому ви значені заходи, які приписан і відповідачу для виконання та встановлені терміни викон ання щодо кожного пункту при пису. З приписом відповідач о знайомлений під підпис. Відп овідач про виконання припису в цілому повинен був повідом ити позивача в строк до 01.04.08р.

Як свідчать матеріали спра ви, 16.05.08р. державним інспекторо м з енергетичного нагляду бу ла проведена перевірка відпо відача щодо дотримання закон одавства про електроенергет ику.

За результатами перевірк и був складений акт № 3-63/1 від 16.05.0 8р., згідно якого було виявлено не виконання відповідачем в имог припису Державної інспе кції з енергетичного нагляду за режимами споживання елек тричної енергії та теплової енергії № 691 від 07.12.07р. Представн ик відповідача з визначеним актом ознайомлений, заперече нь щодо викладеного в акті не надав.

Згідно з ч.3 ст.27 ЗУ “Про елект роенергетику” суб' єкти гос подарської діяльності несут ь відповідальність за правоп орушення в електроенергетиц і, в тому числі за ухилення від виконання або несвоєчасне в иконання рішень чи приписів Державної інспекції з енерге тичного нагляду за режимами споживання електричної енер гії та теплової енергії .

20 травня 2008р. постановою № З -63/1 про накладання штрафу за п орушення законодавства про е лектроенергетику старшим Де ржавним інспектором з енерге тичного нагляду в Миколаївсь кій області, який діяв в межах своїх повноважень, застосов ано відповідальність до відп овідача за вищевикладені пор ушення у вигляді штрафу в сум і 4029,00 грн.

Постанова була надіслана в ідповідачу 20.05.08р. разом з супро воджувальною запискою, яку в ін отримав, що підтверджуєть ся повідомленням про врученн я поштового відправлення.

Згідно з п.10 Положення про п орядок накладання на суб' єк тів господарської діяльност і штрафів за порушення закон одавства про електроенергет ику, затвердженого постаново ю КМУ від 21.07.99р. № 1312 суб' єкт гос подарської діяльності повин ен сплатити штраф протягом 30 д нів з дня винесення постанов и про його накладання.

Відповідач постанову № З-63/1 про накладання штрафу за пор ушення законодавства про еле ктроенергетику не оскаржив, але добровільно цей штраф не сплатив, про оплату позивача не повідомив.

Враховуючи викладене, позо вні вимоги заявлені обґрунто вано у відповідності до вимо г чинного законодавства, мат еріалами справи підтверджен і та підлягають задоволенню в повному обсязі.

Керуючись ст.ст. 94, 161-163 КАС України, господар ський суд

ПОСТАНОВИВ:

1. Позов задовол ьнити.

2. Стягнути з Сільськогос подарського виробничого коо перативу «Птичноє»(вул. Жовт нева, с. Синюх ін Брід, Первома йський район, Миколаївська о бласть, 55243, код ЄДРПОУ 31081488) на кор исть Державного бюджету Укра їни штраф в сумі 4029,00 грн. на р/р 311 10106700294, ГУДКУ у Миколаївській об ласті, МФО 826013, код ЄДРПОУ 23411600, код доходу 21081100.

Постанова або ухвала суду першої інстанції, якщо інше не встановлено цим Коде ксом, набирає законної сили п ісля закінчення строку подан ня заяви про апеляційне оска рження, встановленого цим Ко дексом, якщо таку заяву не бул о подано.

Якщо було подано заяву про а пеляційне оскарження, але ап еляційна скарга не була пода на у строк, встановлений цим К одексом, постанова або ухвал а суду першої інстанції наби рає законної сили після закі нчення цього строку.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо й ого не скасовано, набирає зак онної сили після закінчення апеляційного розгляду справ и.

Про апеляційне оскарження рішення суду першої інстан ції спочатку подається заява . Обґрунтування мотивів оска рження і вимоги до суду апеля ційної інстанції викладають ся в апеляційній скарзі.

Заява про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одаються до адміністративно го суду апеляційної інстанці ї через суд першої інстанції , який ухвалив оскаржуване су дове рішення. Копія апеляцій ної скарги одночасно надсила ється особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Заява про апеляційне оскар ження постанови суду першої інстанції подається протяго м десяти днів з дня її прогол ошення, а в разі складення пос танови у повному обсязі відп овідно до статті 160 цього Коде ксу - з дня складення в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інста нції подається протягом двад цяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження.

Апеляційна скарга може бут и подана без попереднього по дання заяви про апеляційне о скарження, якщо скарга подає ться у строк, встановлений дл я подання заяви про апеляцій не оскарження.

Заява про апеляційне оска рження чи апеляційна скарга, подані після закінчення стр оків, встановлених цією стат тею, залишаються без розгляд у, якщо суд апеляційної інста нції за заявою особи, яка їх по дала, не знайде підстав для по новлення строку, про що поста новляється ухвала.

Суддя О.Г. Смородінова

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення24.03.2009
Оприлюднено26.04.2010
Номер документу5704584
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —3/49/09

Постанова від 24.03.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Смородінова О.Г.

Ухвала від 02.02.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Смородінова О.Г.

Ухвала від 02.02.2009

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Смородінова О.Г.

Ухвала від 25.03.2009

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Соловйов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні