Ухвала
від 06.04.2016 по справі 607/18050/15-к
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

06.04.2016 Справа №607/18050/15-к

Тернопільський міськрайонний суд в складі суддів ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 при секретарі ОСОБА_4 , з участю прокурора ОСОБА_5 , обвинуваченого ОСОБА_6 , захисника ОСОБА_7 , представників ПАТ КБ «ПриватБанк» ОСОБА_8 , ОСОБА_9 у м.Тернополі в залі суду у відкритому судовому засіданні під час розгляду провадження стосовно ОСОБА_6 про обвинувачення за ч.4 ст.190, ч.2 ст.205, ч.4 ст.358 КК України,-

встановив:

Прокурор заявив клопотання посприяти в забезпеченні явки свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 шляхом надання територіальним органам карного розшуку відповідних управлінь Національної поліції України доручення здійснити заходи по встановленню їх місця знаходження для вручення повісток про виклик до суду. У клопотанні вказано, що сторона обвинувачення не може забезпечити явку свідків у судове засідання, тому що вони відсутні за місцем проживання.

Відповідно до ст.327 КПК України суд сприяє сторонам кримінального провадження у забезпеченні явки свідків шляхом здійснення судового виклику.

В суді прокурор пояснив, що він наполягає на допиті свідків сторони обвинувачення. Їх показання мають важливе значення для встановлення обставин кримінального провадження і вони не можуть бути встановлені іншим шляхом. Необхідно встановити місце знаходження свідків, щоб забезпечити їх явку до суду. Просить посприяти у забезпеченні їх явки шляхом надання доручення про їх розшук.

Інші учасники заперечень та клопотань не заявили.

Згідно з ст.84 КПК України процесуальними джерелами доказів є показання.

Отже, повістки свідкам не вручено з причин, що не залежать від суду, забезпечити їх явку прокурор не може.

На підставі статтей 7, 22 КПК України зміст та форма кримінального провадження повинні відповідати загальним засадам кримінального провадження, до яких також відносяться змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і доведенні перед судом їх переконливості. Кримінальне провадження здійснюється на основі змагальності, що передбачає самостійне обстоювання стороною обвинувачення і стороною захисту їхніх правових позицій, прав, свобод і законних інтересів засобами, передбаченими КПК України.

Для реалізації права сторони обвинувачення на допит свідків необхідно встановити місце знаходження цих осіб і вручити їм повістки про виклик до суду.

На підставі ст.33 КПК України заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються під час судового провадження, згідно з положеннями розділу ІІ КПК України з урахуванням особливостей розділу ІV КПК України. У разі, якщо під час судового розгляду виникне необхідність у встановленні або перевірці обставин, які мають істотне значення для кримінального провадження і вони не можуть бути встановлені або перевірені іншим шляхом, суд за клопотанням сторони кримінального провадження має право доручити органу досудового розслідування провести певні слідчі(розшукові) дії.

За наведених обставин доцільно вжити заходів забезпечення кримінального провадження у виді надання доручення органу досудового розслідування провести розшукові дії щодо встановлення місця знаходження заявлених прокурором свідків та вручити їм повістки про виклик до суду.

Керуючись статтею 333 КПК України, суд,-

постановив:

Клопотання задовольнити.

Вжити заходів забезпечення кримінального провадження у виді надання доручення органу досудового розслідування Слідчому управлінню ГУНП в Тернопільській області провести розшукові дії щодо встановлення місця знаходження вказаних у реєстрі матеріалів досудового розслідування свідків ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та ОСОБА_13 і вручити їм повістки про виклик до суду.

Відкласти судовий розгляд на строк, достатній для проведення розшукової дії та ознайомлення учасників судового провадження з її результатами до 14 год. 30 хв. 5 травня 2016 року.

Судді ОСОБА_1

ОСОБА_2

ОСОБА_3

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення06.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57058528
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —607/18050/15-к

Ухвала від 10.03.2023

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 12.08.2022

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 14.09.2017

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 04.10.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 06.04.2016

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 26.11.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

Ухвала від 20.11.2015

Кримінальне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Багрій Т. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні