Вирок
від 11.04.2016 по справі 216/5840/14-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа №216/5840/14-к

1-кп/212/12/16

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

11 квітня 2016 року м. Кривий Ріг

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області в складі: головуючого судді ОСОБА_1 ; за участю: секретарів судового засідання: ОСОБА_2 ; ОСОБА_3 ;

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу кримінальне провадження № 12014040230000373 внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 14.05.2014 року, відносно:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився в м. Кривий Ріг, громадянин України, українець, працює, не судимий, який зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

учасники судового провадження:

прокурор ОСОБА_5 ;

обвинувачений ОСОБА_4 ;

захисник ОСОБА_6

у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_4 згідно статуту Товариства з обмеженою відповідальністю «KПК «М`ясний дім" (код ЄДРПОУ 38788498), затвердженого протоколом №1 від 09.09.2013 р. учасника товариства, є засновником зазначеного підприємства. Відповідно до протоколу № 1 від 09.09.2013 р. учасника товариства, а також до наказу №1 від 10.09.2013 р. по ТОВ «КПК «М`ясний дім" , ОСОБА_7 в період часу з 10.09.2013 р. по 23.01.2014 року виконував обов`язки директора вказаного підприємства. Згідно статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім" місцезнаходження постійно діючого керівного органу підприємства являється приміщення № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в Жовтневому районі м. Кривого Рогу.

Діючи на підставі статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім" від 09.09.2013 р., ОСОБА_7 займав керівну посаду, пов`язану з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов`язками, до яких входило управління поточною діяльністю товариства, вчинення юридичних дій від імені товариства, прийняття та звільнення працівників, підписання фінансових документів.

Таким чином, в період часу з 10.09.2013 р. по 23.01.2014 р. ОСОБА_7 постійно виконував обов`язки адміністративно-господарського та організаційно-розпорядчого характеру, являючись службовою особою.

В період листопада 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в TOB «KПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у листопаді 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 22 від 25.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який мав всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 22 від 25.11.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 10 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у листопаді 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №26 від 25.11.2013 про наявність на TOB «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ні особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 26 від 25.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 11 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою:м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №43 від 29.11.2013 про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки зазначеного підприємства, тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 43 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №17 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований па складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 49 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ "КПК "М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 49 від 29.11.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №18 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період листопада 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради за адресою:м. Кривий Ріг,вул. Дніпропетровське шосе, 16; у третій декаді листопада 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №55 від 29.11.2013 р. про наявність на TOB "KПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з TOB "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив па ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради завідомо підробленого документу довідку № 55 від 29.11.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 19 від 03.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради та ТОВ "КПК "М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. 50-річчя утворення СРСР, 1; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку №3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 67 від 02.12.2013 р. про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з TOB "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради завідомо підробленого документу довідку № 67 від 02.12.2013 про наявність на ТОВ "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №12а від 08.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований па складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Косіора, 20; навмисно у першій декаді грудня 2013 року, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 88 від 04.12.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з TOB «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 88 від 04.12.2013 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №17 від 08.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у міст і ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ "КПК "М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально- Міської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку №93 від 04.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ "КПК "М`ясний дім", тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 93 від 04.12.2013 р. про наявність на TOB "КПК "М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 27 від 10.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «субпродукти харчові великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Шурупова, 2; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 161 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 161 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 50 від 28.01.2014р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради та TOB «KПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудні 2013 року відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Шурупова, 2; у першій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 170 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «KПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 170 від 05.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 51 від 28.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період грудня 2013 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у грудня 2013 року відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 32; у другій декаді грудня 2013 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 157 від 30.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «KПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 157 від 30.12.2013 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 25Вт від 13.02.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради та ТОВ "КПК "М`ясний дім".

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Мелешкіна, 32, у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті завідомо підроблений документ, а саме довідку №23 від 16.01.2014 про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" коли не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 23 від 16.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 19Вт від 27.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «м`ясо великої рогатої худоби», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні №7 будинку №3 по : вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради свідомо підроблений документ, а саме довідку №46 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу роботи за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 46 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору №51 від 06.02.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Крім цього, в період січня 2014 року, ОСОБА_7 , використовуючи займану в ТОВ «КПК «М`ясний дім" посаду директора, маючи намір, спрямований на складання та видачу завідомо неправдивого документу, маючи право підпису документів, достовірно знаючи про вимоги до учасників конкурсних торгів з закупівлі товару «консерви та готові страви з м`яса, м`ясних субпродуктів», що проводилися у січні 2014 року відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради за адресою: м.Кривий Ріг, вул. Чкалова, 1; у третій декаді січня 2014 року навмисно, знаходячись у приміщенні № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в м. Кривому Розі, склав та надав до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально - Міської районної у місті ради завідомо підроблений документ, а саме довідку № 54 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, у кількості 3 осіб, що не відповідає дійсності, оскільки ці особи офіційних трудових відносин з ТОВ «КПК «М`ясний дім" ніколи не мали та не мають зазначеного у довідці стажу робо ти за спеціальністю.

При цьому, ОСОБА_7 зазначену довідку підписав та поставив на ній відбиток печатки ТОВ «КПК «М`ясний дім" , тим самим вніс неправдиві відомості до офіційного документу, який має всі необхідні реквізити і підтверджує факти, що мають юридичне значення, які зовні оформлені правильно, але при цьому мають у собі відомості, які за своїм змістом частково не відповідають дійсності.

В результаті вищевказаних злочинних дій ОСОБА_8 , а саме надання з поміж іншої документації до комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради завідомо підробленого документу - довідку № 54 від 23.01.2014 р. про наявність на ТОВ «КПК «М`ясний дім" працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід, спричинений юридичний наслідок у вигляді укладання договору № 54 від 23.01.2014 р. про закупівлю товару за державні кошти між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради та ТОВ «КПК «М`ясний дім" .

Умисні дії кваліфіковані за ч. 1 ст. 366 КК України: видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей.

У судовому засіданні обвинувачений винним себе не визнав, суду пояснив, що він дійсно підписував довідки про працівників. ОСОБА_9 допомагав заповнювати та підписувати документи. Обвинувачений консультувався з юристами та податківцями, які зазначили, що податки не повинні сплачуватись, оскільки грошові нарахування на працівників не проводились. Точно не пам`ятає, коли був директором, але десь в кінці 2013 року. На момент призначення директора, працівників не було. Тільки створювались тендера. Треба було сформувати діяльність.

Проте, працівники були в наявності, оскільки були попередні договори з якими допоміг ОСОБА_9 . Працівники погодились працювати, коли почнеться виробництво. В центрі занятості не зареєстровано договору, оскільки змінилися умови, і цим угодам не було дано ходу. Хто підписував ці довідки, він не пам`ятає, взагалі не пам`ятає, які документи він підписував. Документи, які подавалися на тендер, він читав, і тільки після цього підписував. Спочатку з працівниками підписував трудові угоди, але в центр занятості звітів не подавав. Про стаж роботи та кваліфікацію в довідці вказував ОСОБА_9 . Працівники роботу не виконували, оскільки не запущено було виробництво.

Незважаючи на вказане, винність обвинуваченого у вчинені кримінальних правопорушень, саме за обставинами встановленими судом, знайшли своє підтвердження під час судового провадження сукупністю досліджених та проаналізованих судом доказів.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_10 пояснив суду, що працював на ПП "Віом" місяця 2 та звільнився. На ТОВ "КПК "М`ясний дім" не працював та з даною організацією ніяким чином не співпрацювали. На роботу його приймав ОСОБА_9 . Місяць він попрацював не оформлений, а потім уклав трудову угоду з фірмою "Віом". Трудову угоду з ТОВ "КПК "М`ясний дім" ОСОБА_10 не підписував, але підпис на договорі стоїть його.

Восени 2013 року ставив підпис на трудовому договорі, який надав ОСОБА_11 , але не розумів що укладав договір з ТОВ «КПК «М`ясний дім" тому, що діяльність виготовлення ковбасних виробів здійснювалася в тому самому приміщенні, що й коли він працював на ПП "Віом". На роботу виходив 2-3 рази на тиждень. Запис в трудовій книжці не робився. На підприємстві працював приблизно місяць. Освіта : училище № 30, по спеціальності повар-кондитер. На момент укладання договору з ТОВ "КПК "М`ясний дім" офіційний стаж роботи по спеціальності один рік, а по договору оформлений як "обвальщик м`яса". До укладання договору, як "обвальщик м`яса"на ринку працював років 5, але не офіційно. Ні Волочнюку, ні ОСОБА_12 досвід роботи не повідомляв. На момент підписання договору особисто з ОСОБА_12 знайомий не був.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_13 суду пояснила, що працює головним бухгалтером відділу освіти, є членом комітету з конкурсних торгів. В 2013 році ТОВ "КПК М`ясний дім" приймали участь в конкурсних торгів з закупівлі продуктів. Обвинуваченого не знає. Для торгів ТОВ "КПК М`ясний дім" надавало довідки, зокрема і довідку перелік осіб відповідної кваліфікації, які працюють на підприємстві із зазначенням посад. Якщо підприємство не надало такої довідки, то пропозиція на участь в торгах була б відхилена комітетом з конкурсних торгів. З ТОВ "КПК "М`ясний дім" уклали договір на поставку ковбаси і м`яса. Договір виконувався, гроші були перераховані.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_14 , бухгалтер Довгинцевського відділу освіти, надала наступні свідчення: для участі в конкурсних торгах підприємству потрібно надати правоустановчі документи, довідку про працівників із зазначенням кваліфікації - ця довідка є обов`язковою, вона складається у вільній формі із зазначенням кількості працівників, їх кваліфікації, обов`язково зазначається директор, водій, експедитор, бухгалтер. Якщо в довідці вказані недостовірні дані, то ТОВ "КПК М`ясний дім" був би не допущений до торгів. Пакет документів для участі в торгах ТОВ "КПК "М`ясний дім" принесли особисто в комітет з конкурсних торгів, особа яка принесла документи мала при собі довіреність від підприємства.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_15 зазначила, що працює заступником начальнику відділу надходження прогнозування платежів та обліку застрахованих осіб УПФУ в Жовтневому районі. ТОВ "КПК "М`ясний дім" стоїть на обліку в УПФУ з 10.09.2013 року. За період з вересня 2013 року по грудень 2013 року у реєстрі застрахованих осіб інформація була відсутня, тому, що посадові особи не здавали звітів по застрахованим особам. Причини не здачі звітів свідку не відомі. 18.09.2013 року надійшов лист від підприємства про те, що воно не буде нараховувати заробітну плату у зв`язку з тим, що працівники на роботу не приймалися та трудові договори не укладалися. З 01.10.2013 року адміністрування єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування Пенсійний Фонд України передав до Міністерства доходів і зборів України.

Допитаний в судовому засіданні свідок ОСОБА_9 пояснив, що з 2000 року до 2013 року працював директором ПП "ВІОМ", підприємство займалося виробництвом м`ясних та ковбасних виробів. В квітні 2013 року підприємство зупинилося у зв`язку з економічною кризою. Приблизно у вересні 2013 року йому зателефонував чоловік на ім`я ОСОБА_16 , який шукав підприємство, щоб взяти його в оренду для виготовлення ковбасних виробів. Потім вони зустрілися, ОСОБА_16 подивився цех і уклали договір оренди . Цей договір був укладений між ОСОБА_9 , тому що ковбасний цех належить йому, як фізичній особі, і Ан дрієм,який був директором ТОВ "КПК "М`ясний дім". В договорі оренди розписувався ОСОБА_17 , як представник ТОВ "КПК "М`ясний дім" , він і був директором цього підприємства. ОСОБА_9 пояснив, що оскільки має великий досвід роботи щодо виробництва ковбасних виробів, то запросив свої людей допомагати ТОВ «КПК «М`ясний дім" займатись підприємницькою діяльністю, зокрема це був технолог ОСОБА_18 , та ОСОБА_19 , як роздільника м`яса. З цими особами були укладені трудові угоди. В січні 2014 року вони розірвали договір оренди. Договір був розірваний у зв`язку з тим, що ОСОБА_17 знайшов інші виробничі потужності.

Додатково пояснив, що підписував з ОСОБА_10 договір, щодо співпраці останнього з ТОВ "КПК "М`ясний дім" . Працівником ТОВ "КПК "М`ясний дім" він не був, лише здав в оренду підприємству приміщення і допомагав знайти працівників. На момент підписання договору з ОСОБА_10 знав про те, що ОСОБА_20 працював на ринку обвальщиком м`яса тривалий час, щодо освіти нічого не було відомо. ОСОБА_4 повідомив що є людина, яка професіонал в розробці м`яса, ні досвід роботи, не спеціальність не повідомляв.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_21 , пояснила, що працює членом комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Дзержинської районної у місті Ради. В листопаді 2013 року підприємство ТОВ "КПК "М`ясний дім" брало участь в відкритих торгах із закупівлі продуктів харчування, зокрема м`яса, ковбасних виробів та на поставку цих товарів на дошкільні та шкільні заходи. ТОВ "КПК "М`ясний дім "було визнано переможцем на конкурсних торгах. Для участі в конкурсі підприємство надавало реєстраційні документи, статут, довідку з податкової, довідка з Міністерства внутрішніх справ, акт перевірки складів, довідки на автомобілі, довідки з банку щодо наявності заборгованості по кредитам та довідку штатного розкладу та про працівників відповідної кваліфікації, які мають досвід роботи в даній галузі, із зазначенням посад, прізвищ та ініціалів. Якщо хоча б один, з вище зазначених документів підприємство ТОВ "КПК "М`ясний дім" , не надало, то пропозиція підприємства була б відхилена комітетом з конкурсних торгів.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_22 , яка працює заступником головного бухгалтера відділу освіти виконкому Жовтневої районної у м. Ради, пояснила суду, що в 2013 році був оголошений відділом освіти тендер на закупівлю продуктів харчування, зокрема м`яса свіжого та замороженого, м`яса охолодженого. Для участі в торгах була надана документація ТОВ "КПК "М`ясний дім". В складі документації був наданий штатний розпис та довідка, яка складена в довільній формі про наявність найманих працівників, які мають відповідну кваліфікацію,із зазначенням посад, прізвищ та ініціалів - ця довідка є обов`язковою відповідно до ЗУ "Про держзакупівлю". Якщо підприємством не надана хоча б одна довідка із документації для участі в торгах, то учасника було б відхилено. За результатами торгів було обрано переможця, ним став ТОВ "КПК "М`ясний дім" та був укладений договір на постачання м`яса в державні заклади.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_23 , пояснила суду, що працює головою комітету з конкурсних торгів відділу освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті Ради. В кінці 2013 року січні 2014 року проводилися відкриті торги з закупівлі продуктів харчування. Підприємство ТОВ «КПК «М`ясний дім" приймало участь в торгах, та стало переможцем. Перелік тендерної документації був розроблений комітетом конкурсних торгів на підставі ЗУ "Про здійснення державної закупівлі". Учасникам конкурсних торгів необхідно було подати документи про якість продуктів, довідку про кваліфікацію працівників, штатний розклад підприємства, про фінансовий стан підприємства. ТОВ «КПК «М`ясний дім" подало всі документи для того, щоб приймати участь в конкурсних торгах.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_24 суду пояснила, що є головою тендерного комітету відділу освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради. В грудні 2013 року КПК "М`ясний дім" приймав участь в конкурсних торгах з закупівлі м`ясопродуктів, ковбасних виробів. Результатом торгів було оголошено переможця по постачанню м`яса на перший квартал 2014 року та м`ясопродуктів на весь 2014 рік, яким став ТОВ "КПК "М`ясний дім" . Тендерні умови до учасників були складені тендерним комітетом, який вона очолювала у відповідності до норм ЗУ "Про здійснення державної закупівлі". Наказом відділу освіти "Про призначення конкурсних торгів "та Положенням "Про комітет конкурсних торгів . Вимоги до тендерної документації були наступні: документи щодо наявності складських приміщень, наявності найманої праці, наявності спеціалізованих транспортних засобів, статут підприємства. Ст. 16 ЗУ "Про здійснення державної закупівлі"визначено перелік кваліфікаційних критеріїв, які замовник може виставляти до учасників торгів, в тому числі документально підтвердженої наявності працівників відповідної кваліфікації. Підприємство КПК "М`ясний дім" надало в довільній формі довідку про наявність працівників та надало договори, які були укладені з працівниками. У разі не надання учасником цієї довідки, його б пропозиція була б відхилена і підприємство не було б допущено до конкурсних торгів.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_25 суду пояснила наступне, ТОВ "КПК "М`ясний дім" знаходиться на обліку платників податків з 11 вересня 2013 року. Звіт щодо єдиного соціального внеску за період з жовтня 2013 року по квітень 2014 року був зданий тільки за січень, лютий, березень 2014 року. З жовтня по грудень 2013 року ніяких звітів підприємство КПК "М`ясний дім" не надавало.

Допитана в судовому засіданні свідок ОСОБА_26 суду пояснила, що займається організацією роботи щодо адміністрування єдиного соціального внеску. В червні 2014 року надійшов до Північної податкової запит від райвідділу про те, чи надавався звіт підприємством ТОВ "КПК "М`ясний дім" , якщо надавався, то за який період, якщо не надавався то з яких причин. Згідно відповіді, яка була підготовлена нею, встановлено, що звітність надавалася з січня 2014 року по березень 2014 року, а з жовтня 2013 року по січень 2014 року звітність підприємством КПК "М`ясний дім" не надавалася. ЗУ "Про збір та облік соціального внеску" визначено перелік платників єдиного внеску, до якого відноситься підприємства, установи і організації, які нараховують і виплачують заробітну плату, згідно первинних документів, на підставі яких нараховуються виплати, формується і надається до податкового органу звіт по єдиному соціальному внеску, подається цей звіт протягом 20 днів після закінчення календарного місяця в якому відбувалися нарахування. У разі якщо платник не використовує найману працю, згідно інструкції про надання звітності №454, звітність до податкового органу не подається. Якщо підприємством укладені трудові договори з працівниками, але працівники фактично не приступили до виконання свої обов`язків, то подається пустий звіт до органів податкової організації.

Окрім пояснень вищезазначених свідків, судом були досліджені письмові та речові докази по справі, якими також підтверджується винність обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні злочину, за встановлених судом обставин в межах обвинувачення, визнаного судом доведеним, а саме:

- витягом з кримінального провадження № 12014020230000373 відповідно до якого 14.05.2014 року за матеріалами правоохоронних та контролюючих державних органів про виявлення факту вчинення чи підготовки до вчинення кримінального правопорушення за правовою кваліфікацією ст. 366 ч.1 КК України (том № 1; а.м.к.п. 1);

- листом від 13.06.2014 року Криворізької північної об`єднаної державної податкової інспекції відповідно до якого ТОВ "КПК МЯСНИЙ ДІМ" перебуває на податковому обліку як платник податків з 11.09.2013 року, за період з жовтня 2013 року по квітень 2014 року звіт про суми нарахованої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення, допомоги, компенсації) застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування не подавало (том № 1; а.м.к.п. 49);

- листом від 18.06.2014 року № 7553/02/16 Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області відповідно до якого ОСОБА_27 (РНОКПП НОМЕР_1 ) з січня 2013р. по 15 лютого 2013 року перебувала у трудових відносинах з ПП Віом (код ЄДРПОУ 30949119) вулиця Більшовицька, буд. 1є, м. КРИВИЙ РІГ, ДНІПРОПЕТРОВСЬКА обл., 50031; ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_2 ) згідно даних Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за вказаний період у трудових відносинах не перебував; ОСОБА_28 (РНОКПП НОМЕР_3 ) згідно даних Державного реєстру загальнообов`язкового державного соціального страхування за вказаний період у трудових відносинах не перебувала (том № 1; а.м.к.п. 49);

- листом від 20.06.2014 року № 7688/02/16 Управління пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Кривого Рогу Дніпропетровської області відповідно до якого ОСОБА_27 (РНОКПП НОМЕР_1 ) з жовтня 2003р. по 15 лютого 2013 року перебувала у трудових відносинах з ПП Віом (код ЄДРПОУ 30949119) АДРЕСА_2 , тел..662952. Суми нарахованої заробітної плати надано згідно довідки ОК-5. ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_2 ) з вересня 2001року по грудень 2003року навчався в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцею (код ЄДРПОУ 02541645). За період з березня 2010р. по листопад 2011 року перебував у трудових відносинах з ПП Віом (код ЄДРПОУ 30949119) вулиця Більшовицька, буд. 1є, м. КРИВИЙ РІГ, тел..662952. Суми нарахованої заробітної плати надано згідно довідки ОК-5. ОСОБА_28 (РНОКПП НОМЕР_3 ) у 2006 році 3 місяці 4 дні та у 2007 році 2 місяці 5 днів перебувала на обліку в Криворізькому міському центрі зайнятості (код ЄДРПОУ 21908407). За період з липня 2010 р. по липень 2011 року перебувала у трудових відносинах з ТОВ "ПОЛІ - ПАК"(код ЄДРПОУ 31736045) вулиця Дніпропетровське шосе, буд. 20, корпус Д, Довгинцівський р-н, м. КРИВИЙ РІГ, 50086 тел..642541. Суми нарахованої заробітної плати надано згідно довідки ОК-5 та індивідуальними відомостями про застраховано особу (ОК-5) на підтвердження цієї інформації (т.1; а.м.к.п.70-75);

- договором про закупівлю товарів за державні кошти № 54 від 17.02.2014 року укладений між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" про закупівлю товарів за державні кошти (том № 2; а.м.к.п. 3-6);

- реєстром документів поданих у складі пропозиції ТОВ "КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 2 а.м.к.п. 17-40);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 23.01.2014 року вих. № 54 ТОВ "КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 2 а.м.к.п. 41);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 2 а.м.к.п.51-85, 101-116, 122-148, 178-189);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 23.01.2014 року вих.. № 46 (том № 2 а.м.к.п. 117);

- трудовою угодою № 5 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_27 (том № 2 а.м.к.п.117-118, 190-191);

- трудовою угодою № 6 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_10 (том № 2 а.м.к.п.119-120, 192-193);

- трудовою угодою № 7 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_28 (том № 2 а.м.к.п.120-121, 193-194);

- договором про закупівлю товарів за державні кошти № 27 від 10.01.2014 року укладений між відділом освіти виконкому Центрально-Міської районної у місті ради з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" з іншої сторони. (том № 2 а.м.к.п. 149-156);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 04.12.2013 року вих. № 93 (том № 2; а.м.к.п.190);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 2; а.м.к.п.195-215);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 17 від 03.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради в особі начальника відділу освіти, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п. 3-7);

- повідомленням про акцепт пропозиції конкурсних торгів, або цінової пропозиції, або пропозиції за результатами застосування процедури закупівлі в одного учасника відділу освіти виконкому Довгинцевської районної у місті ради про закупівлю субпродуктів харчових великої рогатої худоби ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3; а.м.к.п 8);

- протоколом розкриття пропозицій конкурсних торгів від 02 грудня 2013 року (том № 3 а.м.к.п. 9);

- документацією конкурсних торгів (том № 3; а.м.к.п. 11-18);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3; а.м.к.п.19-31);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 29.11.2013 року вих.. № 43 (том № 3; а.м.к.п.32);

- трудовою угодою № 5 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_27 (том № 3; а.м.к.п.32-33);

- трудовою угодою № 6 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_10 (том №3 а.м.к.п.34-35);

- трудовою угодою № 7 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 та ОСОБА_28 (том № 3 а.м.к.п.35-36);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п.37-58);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 18 від 03.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" з іншої сторони. (том № 3 а.м.к.п. 59-64);

- документацією комітету конкурсних торгів відділу освіти виконкому Довгинцевської районної в місті ради (том № 3 а.м.к.п. 65-75);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п.76-89);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 29.11.2013 року вих.. № 43. (том № 3 а.м.к.п.90);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК «М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п.95-114);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 19 від 03.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Довгинцівської районної у місті ради і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , з іншої сторони. (том № 3 а.м.к.п. 115-120);

- повідомленням про акцепт пропозиції конкурсних торгів, або цінової пропозиції, або пропозиції за результатами застосування процедури закупівлі в одного учасника відділу освіти виконкому Довгинцевської районної у місті ради про закупівлю субпродуктів харчових великої рогатої худоби ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п 121);

- протоколом розкриття пропозицій конкурсних торгів від 02 грудня 2013 року відділу освіти виконкому Довгинцевської районної у місті ради та ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" про закупівлю субпродуктів харчових великої рогатої худоби (том № 3 а.м.к.п. 122);

- документацією конкурсних торгів на закупівлю субпродуктів харчів із великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней та інших тварин родини конячих, свіжі чи охолоджені, процедура відкритих торгів відділу освіти виконкому Довгинцевської районної в місті ради (том № 3 а.м.к.п. 123-131);

- пропозицією конкурсних торгів ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" щодо участі у відкритих торгах на закупівлю субпродуктів харчових великої рогатої худоби (том № 3 а.м.к.п. 132-142);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 29.11.2013 року вих.. № 55 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п. 143);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 3 а.м.к.п.149 - 170);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 51 від 28.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 (том № 4; а.м.к.п. 4 - 8);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 4 а.м.к.п.37 - 45);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 05.12.2013 року вих.. № 170 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для обслуговування учбові та дошкільні заклади відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті Кривому Розі ради. (том № 4 а.м.к.п.46).

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 4 а.м.к.п. 47 - 84);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 50 від 28.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Жовтневої районної у місті ради в особі начальника відділу освіти ОСОБА_29 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони. (том № 4 а.м.к.п. 85-89);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 4 а.м.к.п. 118 -127);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 05.12.2013 року вих.. № 161 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для обслуговування учбові та дошкільні заклади відділу освіти виконкому Жовтневої районної у місті Кривому Розі ради. (том № 4 а.м.к.п.128);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 12а від 08.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради в особі начальника відділу освіти ОСОБА_30 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 4 а.м.к.п. 169 - 170);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 4 а.м.к.п. 182 -194);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 02.12.2013 року вих.. № 67 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" . (том № 4 а.м.к.п.195);

- договором на постачання продуктів харчування № 11 від 08.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Інгулецької районної у місті ради, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 4 а.м.к.п. 221 - 222);

- документами наданими у складі пропозиції ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" (том № 4 а.м.к.п. 237 -247);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 10.02.2014 року вих.. № 87 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для обслуговування учбових та дошкільних закладів відділу освіти виконкому Інгулецької районної у місті Кривому Розі ради. (том № 4 а.м.к.п.248);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 10 від 03.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 5 а.м.к.п. 8-10);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 25.11.2013 року вих. № 22 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" . (том № 5 а.м.к.п. 46);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 17 від 08.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради в особі начальника відділу освіти ОСОБА_31 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 5 а.м.к.п. 85 - 87);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 04.12.2013 року вих. № 88 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для забезпечення доставки товару . (том № 5 а.м.к.п. 124);

- договором про закупівлю товару за державні кошти № 11 від 03.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Дзержинської районної у місті ради в особі начальника відділу освіти ОСОБА_31 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 5 а.м.к.п. 155 -157);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 25.11.2013 року вих. № 26 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для забезпечення доставки товару . (том № 5 а.м.к.п. 199);

- договором про закупівлю № 19ВТ від 27.01.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради в особі начальника відділу освіти ОСОБА_32 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові (том № 6 а.м.к.п. 4-5);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 30.12.2013 року вих. № 157 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для забезпечення доставки товару в загальноосвітні та дошкільні заклади Саксаганського району м. Кривого Рогу . (том № 6 а.м.к.п. 33);

- договором про закупівлю № 25ВТ від 13.02.2014 року укладеного між відділом освіти виконкому Саксаганської районної у місті ради в особі заступника начальника відділу освіти ОСОБА_33 , що діє на підставі Положення, з однієї сторони і ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" в особі директора ОСОБА_4 , що діє на підставі статуту з іншої сторони про закупівлю консерви та готових страв з м`яса, субпродуктів чи крові. (том № 6 а.м.к.п. 59 -60);

- довідкою про наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід від 16.01.2014 року вих. № 23 ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" для забезпечення доставки товару в загальноосвітні та дошкільні заклади Саксаганського району м. Кривого Рогу (том № 6 а.м.к.п. 89);

- повідомленням про підозру ОСОБА_4 у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.1 ст.366 КК України від 03 липня 2014 року. (том № 6 а.м.к.п. 118-125).

Зазначені письмові докази по справі зібрані відповідно до вимог кримінального процесуального закону, є допустимими та належними, та такими, що в їх сукупності безпосередньо вказують на вчинення обвинуваченим діяння, за встановлених судом обставин в межах обвинувачення, визнаного судом доведеним, відповідають показанням обвинуваченого та свідків по справі.

Показання свідків, дані наведених процесуальних документів, та на підставі сукупності доказів встановлені судом фактичні обставини справи свідчать про неможливість формування штучних доказів, однобічність проведення досудового розслідування.

Суд, керуючись ст. 94 КПК України, оцінює наведені докази за своїм внутрішнім переконанням, яке ґрунтується на всебічному повному й неупередженому дослідженні всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом з урахуванням з точки зору належності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів з точки зору їх достатності, та взаємозв`язку, з урахуванням того, що по справі забезпечено всебічний, повний та об`єктивний розгляд всіх обставин в їх сукупності та приходить до висновку про доведеність вини обвинуваченого ОСОБА_4 у вчиненні діяння, за встановлених судом обставин в межах обвинувачення, визнаного судом доведеним.

Доводи обвинуваченого ОСОБА_4 та його захисника про відсутність об`єктивної та суб`єктивної сторони злочину, також перевірено судом, однак, суд розцінює їх як спосіб захисту власних інтересів та спробу уникнути відповідальності за вчинене.

Так, відповідно до копій конкурсної документації, а саме довідки № 50 від 23.01.2014 року обвинувачений ОСОБА_4 є директором ТОВ "КПК "М`ясний ДІМ" та єдиним учасником товариства, якому належать 100 % статутного капіталу (т. 2; а.м.к.п. 18). Відповідно до протоколу № 1 від 09.09.2013 учасника товариства, а також до наказу №1 від 10.09.2013 по ТОВ «КПК «М`ясний дім" , ОСОБА_7 період часу з 10.09.2013 по 23.01.2014 року виконував обов`язки директора вказаного підприємства (т.2.; а.м.к.п. 19). Згідно статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім" місцезнаходження постійно діючого керівного органу підприємства являється приміщення № 7 будинку № 3 по вул. Фабрична в Жовтневому районі м. Кривого Рогу(т.2.; а.м.к.п. 59-62).

Діючи на підставі статуту ТОВ «КПК «М`ясний дім" від 09.09.2013 р., ОСОБА_7 займав керівну посаду, пов`язану з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов`язками, до яких входило управління поточною діяльністю товариства, вчинення юридичних дій від імені товариства, прийняття та звільнення працівників, підписання фінансових документів.

Таким чином, в період часу з 10.09.2013 р. по 23.01.2014р. ОСОБА_7 постійно виконував обов`язки адміністративно-господарського та організаційно-розпорядчого характеру, в силу чого, згідно ч. 3 ст. 18 КК України, був службовою особою.

З об`єктивної сторони ОСОБА_4 інкримінують злочину характеризується активною поведінкою - діями, які полягають у перекручуванні винним істини в офіційних документах чи у видачі неправдивих офіційних документів шляхом використання для цього свого службового становища. ОСОБА_4 інкримінується видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей. Видача неправдивих документів означає надання (передачу) його фізичним або юридичним особам або випуск для використання такого документа, зміст якого повністю або частково не відповідає дійсності і який був складений або службовою особою, яка його видала, або іншою службовою особою. Видача неправдивого документа є і в тому випадку, якщо документ був складений приватною особою, але потім був посвідчений службовою особою і виданий нею фізичним чи юридичним особам від імені тієї організації, яку представляє службова особа, що видала цей документ. Внесення до документів неправдивих відомостей означає внесення (включення) до дійсного (справжнього) офіційного документа, який зберігає належну форму та необхідні реквізити, інформації, яка повністю або частково не відповідає дійсності.

Так, в судовому засіданні з показів свідків ОСОБА_9 та ОСОБА_10 встановлено, що особи зазначені в довідках поданих до комітетів конкурсних торгів не відповідають дійсності, оскільки вказані особи не перебували в трудових відносинах з ТОВ "КПК "М`ясний ДІМ" та не мали зазначеного стажу роботи. Щодо посилань захисту на трудові угоди № 5 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК" М`ЯСНИЙ ДІМ" та ОСОБА_27 (том № 3 а.м.к.п.90-91, 144-145, том № 5 а.м.к.п. 125-126, 200-201); № 6 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" та ОСОБА_10 (том №3 а.м.к.п.92-93, 144-146 том № 5 а.м.к.п. 127-128, 202-204); № 7 від 22.10.2013 року укладеною між ТОВ «КПК" М`ЯСНИЙ ДІМ" та ОСОБА_28 (том № 3 а.м.к.п.93-94, 147-148, том № 5 а.м.к.п. 129-130 ), посилання на те, що відповідно до умов трудових угод, працівники будуть виконувати роботу за сумісництвом у випадку їх залучення до цієї роботи. Суд зазначає, наступне

Загальні засади трудового законодавства визначають, що для виникнення правовідносин між роботодавцем та працівником необхідне їх документальне закріплення. Таким чином реалізується основне право працівників та службовців право на працю.

Частиною 1ст. 21 КЗпП Українитрудовий договір є угода між працівником і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов`язується виконувати роботу, визначену цією угодою, з підляганням внутрішньому трудовому розпорядкові, а власник підприємства, установи, організації або уповноважений ним орган чи фізична особа зобов`язується виплачувати працівникові заробітну плату і забезпечувати умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

Згідно ізст. 24 КЗпП Українитрудовий договір укладається, як правило, у письмовій формі. При укладенні трудового договору громадянин зобов`язаний подати паспорт або інший документ, що посвідчує особу, трудову книжку, а у випадках, передбачених законодавством, - також документ про освіту (спеціальність, кваліфікацію), про стан здоров`я та інші документи. Укладення трудового договору оформляється наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу про зарахування працівника на роботу. Трудовий договір вважається укладеним і тоді, коли наказ чи розпорядження не були видані, але працівника фактично було допущено до роботи.

Відповідно до ч.2 ст.24 КЗпП України, Постанови Пленуму ВС України №9 від 06.11.1992 року „Про практику розгляду судами трудових спорів фактичний допуск до роботи вважається укладенням трудового договору незалежно від того, чи було прийняття на роботу належним чином оформлене, якщо робота провадилася за розпорядженням чи з відома власника або уповноваженого ним органу.

Ознаками наявності фактичних трудових відносин є підпорядкування працівника внутрішньому трудовому розпорядку підприємства, визначене працівникові робоче місце, виплата заробітної плати тощо.

Вказаних ознак трудових відносин ТОВ "КПК "М`ЯСНИЙ ДІМ" з ОСОБА_27 , ОСОБА_10 та ОСОБА_28 не було. Вони не приступили до виконання трудових обов`язків в ТОВ «КПК" М`ЯСНИЙ ДІМ" і після проведення тендеру.

Зміст вищевказаних угод свідчить про відсутність в них ознак трудової угоди у розумінні визначеному ст. 21 КЗпП України, оскільки вона укладена заради досягнення результатів праці, в той час як трудовий договір регулює сам процес праці. На підтримання такого висновку служить те, що у вищезазначених угодах не визначено тривалість у годинах робочого дня і тижня, не встановлено конкретний розмір та вид заробітної плати (у вигляді тарифної ставки, окладу або відрядних розцінок ) та періодичність її виплати відповідно до вимог ст. ст. 1 та 24 Закону України „Про оплату праці. За виконання робіт, передбачених цією Трудовою угодою, роботодавець сплачує Працівнику грошову винагороду. Вартість роботи за Трудовою угодою, обсяг та строки її виконання, визначається та затверджується Сторонами згідно додатково погодженого графіку роботи, що є невід`ємною частиною цієї Трудової угоди, та який вкладається у випадку необхідності залучення Працівника до виконання ним Обов`язків, передбачених цією Трудовою угодою. Факт виконання роботи за даною Трудовою угодою підтверджується підписаним Сторонами АКТОМ приймання-передачі виконаної роботи. АКТ приймання-передачі виконаної роботи є єдиною підставою для сплати Роботодавцем Працівникові договірної ціни. Оплата здійснюється Працівникові шляхом безготівкового розрахунку на рахунок, зазначений Працівником, або шляхом готівкового розрахунку через касу Роботодавця, на протязі 5-ти робочих днів після підписання Сторонами АКТА приймання - передачі виконаної роботи.

До того ж, відповідно до п.п.168.1.1 п.168.1 ст. 168 Податкового кодексу України - податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов`язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку, визначену в статті 167 цього Кодексу.

Особи, які відповідно до цього Кодексу мають статус податкових агентів, зобов`язані: а) своєчасно та повністю нараховувати, утримувати та сплачувати (перераховувати) до бюджету податок з доходу, що виплачується на користь платника податку та оподатковується до або під час такої виплати за її рахунок; б) подавати у строки, встановлені цим Кодексом для податкового кварталу, податковий розрахунок суми доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податку, а також суми утриманого з них податку до органу державної податкової служби за місцем свого розташування. Такий розрахунок подається лише у разі нарахування сум зазначених доходів платнику податку податковим агентом протягом звітного періоду. Запровадженняінших форм звітності з зазначених питань не допускається; в) подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку; г) подавати органу державної податкової служби інші відомості про оподаткування доходів окремого платника податку в обсягах та згідно з процедурою, визначеною цим розділом та розділом II цього Кодексу; ґ) нести відповідальність у випадках, визначених цим Кодексом ( п.176.2 ст. 176).

Таким чином, якщо б ТОВ "КПК" М`ясний дім" використовував найману працю вказаних осіб то, як податковий агент, зобов`язаний був декларувати та перераховувати до бюджету податок з доходів фізичних осіб, що не робилось.

Згідно із статтею 16 Закону України «Про здійснення державних закупівель», в редакції чинній на дату оголошення конкурсних торгів та затвердження Документації конкурсних торгів, замовник вимагає від учасників або учасників попередньої кваліфікації подання ними документально підтвердженої інформації про їх відповідність кваліфікаційним критеріям. Для участі у процедурах закупівель учасники повинні мати кваліфікаційні дані, які відповідають таким критеріям: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; визначені замовником згідно з цією статтею кваліфікаційні критерії та перелік документів, що підтверджують інформацію учасників або учасників попередньої кваліфікації про відповідність їх таким критеріям, зазначаються в документації конкурсних торгів або кваліфікаційній документації та вимагаються під час проведення переговорів з учасником.

Відповідно до пункту 6 розділу III Документації конкурсних торгів учасник повинен відповідати наступним кваліфікаційним критеріям: наявність обладнання та матеріально-технічної бази; наявність працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід; наявність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів; наявність фінансової спроможності (баланс, звіт про фінансові результати, звіт про рух грошових коштів, довідка з обслуговуючого банку про відсутність (наявність) заборгованості за кредитами).

Для підтвердження відповідності учасника кваліфікаційним критеріям він у складі своєї пропозиції конкурсних торгів надає документи, зазначені у додатку 2 «Перелік документів, які вимагаються від учасника для підтвердження його відповідності кваліфікаційним критеріям» до цієї документації конкурсних торгів.

Стандартною документацією конкурсних торгів для процедури закупівлі - відкриті торги, затвердженої наказом Мінекономіки від 26.07.2010 №919, як і іншими актами законодавства, не передбачено типової форми довідок.

Отже, визначальним критерієм при поданні конкурсної документації щодо працівників є (а) підтвердження наявності працівників відповідної кваліфікації, які (б) мають необхідні знання та досвід для здійснення державних закупівель. На момент надання цих довідок у ТОВ «КПК" М`ЯСНИЙ ДІМ" трудові відносини з працівниками ОСОБА_27 ; ОСОБА_10 , ОСОБА_28 були відсутні.

Саме обвинувачений ОСОБА_4 вніс неправдиві відомості та видав довідки про наявність працівників відповідних кваліфікацій, які мають необхідні знання та досвід та обслуговуватимуть заклади освіти. Проте вказані працівники не мали вказаного досвіду: ОСОБА_27 (РНОКПП НОМЕР_1 ) з жовтня 2003р. по 15 лютого 2013 року перебувала у трудових відносинах з ПП «Віом» (код ЄДРПОУ 30949119); ОСОБА_10 (РНОКПП НОМЕР_2 ) з вересня 2001 року по грудень 2003 року навчався в Криворізькому професійному гірничо-технологічному ліцею (код ЄДРПОУ 02541645). За період з березня 2010р. по листопад 2011 року перебував у трудових відносинах з ПП «Віом» (код ЄДРПОУ 30949119) ; ОСОБА_28 (РНОКПП НОМЕР_3 ) у 2006році З місяці 4 дні та у 2007 році 2 місяці 11 днів перебувала на обліку в Криворізькому міському центрі зайнятості (код ЄДРПОУ 21908407). За період з липня 2010р. по липень 2011 року перебувала у трудових відносинах з ТОВ "ПОЛІ - ПАК"(код ЄДРПОУ 31736045) (т.1; а.м.к.п.70-75).

При цьому заперечення вини самими обвинуваченими суд розцінює як обраний ним спосіб захисту з метою уникнути передбаченої кримінальним законом відповідальності за вчинене кримінальне правопорушення.

Таким чином, суд, дослідивши та проаналізувавши докази по кримінальному провадженню в їх сукупності, вважає, що дії обвинуваченого ОСОБА_4 кваліфікуються за ознаками: видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, передбачене ч. 1 ст. 366 КК України.

Згідно статті 65 КК України особі, яка вчинила злочин, має бути призначене покарання необхідне й достатнє для її виправлення та попередження нових злочинів. При цьому враховуються ступінь тяжкості вчиненого злочину, особа винного та обставини, що пом`якшують та обтяжують покарання.

Обставин, що згідно ст. 66 КК України, пом`якшує покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

Обставин, що згідно ст. 67 КК України, обтяжує покарання обвинуваченого, судом не встановлено.

При призначенні покарання обвинуваченому ОСОБА_4 у відповідності до ст.ст. 65, 66 КК України судом визнаються пом`якшуючими покарання обставини, а саме те, що: ОСОБА_4 раніше не судимий(т.1; а.м.к.п. 150), працює, характеризується позитивно за місцем роботи та мешкання (т.1; а.м.к.п. 146,147), під наглядом лікарів нарколога та психіатра не перебуває (т.1; а.м.к.п. 152,154).

Вказані обставини в своїй сукупності є підставою для висновку суду про можливість призначення обвинуваченому покарання у вигляді штрафу з застосуванням додаткового покарання.

Разом з тим, суд не вбачає можливості та підстав для застосування ст. 69 КК України та призначення ОСОБА_4 , більш м`якого покарання ніж передбачено законом.

Таке покарання, на думку суду, є справедливим, а також необхідним та достатнім для його виправлення та попередження вчинення нових злочинів.

Запобіжний захід ОСОБА_4 , до вступу вироку в законну силу не обирати.

Процесуальні витрати відсутні.

Питання речових доказів вирішити на підставі ст.100 КПК України.

Керуючись ст. ст. 370, 374 КПК України, суд

УХВАЛИВ :

ОСОБА_4 визнати винним у учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України та призначити йому покарання у виді штрафу в розмірі 3400 (три тисячі чотириста) гривень, що становить 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в дохід держави, з позбавленням права займати керівні посади, пов`язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на 1 (один) рік.

Запобіжний захід ОСОБА_4 не обирати.

Речові докази та документи:

- документи, що містяться в матеріалах кримінального провадження (т.1-т.6.) № 12014040230000373 - залишити в матеріалах кримінального провадження протягом усього часу їх зберігання;

Вирок може бути оскаржений до апеляційного суду Дніпропетровської області протягом тридцяти днів з дня його проголошення шляхом подання апеляційної скарги через Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.

Згідно ст. 376 ч. 6 КПК України копія вироку вручається негайно після його проголошення засудженому та прокурору. Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку.

Крім того засудженому роз`яснено вимоги ст.376 ч.3 КПК України.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57084306
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —216/5840/14-к

Ухвала від 10.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 03.02.2017

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 08.11.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 21.10.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Пістун А. О.

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 06.10.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 02.08.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Кривого Рогу

Дехта Р. В.

Ухвала від 14.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд Дніпропетровської області

Чумак Н. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні