Ухвала
від 15.04.2016 по справі 554/3251/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 15.04.2016 Справа № 554/3251/15-к

Справа № 554/3251/15-к

Провадження № 1-кс/554/3328/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

15 квітня 2016 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

за участю начальника відділу - ОСОБА_3

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

15 квітня 2016 року в провадження в провадження слідчого судді надійшло клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку, погоджене прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Полтавської області юриста 1 класу ОСОБА_4 . В якому прохали: задовольнити клопотання і надати дозвіл начальникові відділу СУ ГУ НП в Полтавській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , а також слідчим СУ ГУНП в Полтавській області, що здійснюють досудове розслідування кримінального провадження у групі слідчих, на проведення обшуку в нежилих приміщеннях за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання та вилучення первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів АТЗТ "Наталка і Петро", в тому числі щодо визначення балансової вартості приміщення АТЗТ за адресою: АДРЕСА_2 , витрат, повязаних з його утриманням, а також використання коштів, отриманих від його оренди, щодо купівлі-продажу деревяних пеллетів, надання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 безвідсоткової поворотної фінансової допомоги, а також щодо працевлаштування директора підприємства ОСОБА_7 ,електронних носіїв інформації, що можуть містити вказану інформацію та документи, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути використані як докази під час судового розгляду.

У судовому засіданні начальник відділу клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Заслухавши пояснення начальника відділу, дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, відшукання відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, приходжу до висновку про задоволення клопотання.

Встановлено, що ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню внесене до ЄРДР за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що директор АТЗТ «Наталка і Петро» - будучи службовою особою, перевищуючи свої повноваження, після отримання коштів на рахунок підприємства за реалізацію нежитлового приміщення, належного АТЗТ з прилюдних торгів, уклав ряд договорів щодо купівлі-продажу дерев`яних пеллетів та надання безвідсоткової поворотної допомоги, при цьому вийшов за межі наданих йому повноважень. На даний час кошти від реалізації дерев`яних пеллетів та надані в якості поворотної фінансової допомоги не дивлячись на закінчення термінів дії договорів, на рахунок підприємства не повернуті та між акціонерами АТЗТ не розподілені. Встановлено, що кошти в якості безвідсоткової поворотної фінансової допомоги отримали два акціонера АТЗТ "Наталка і Петро" ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , хоча згідно отриманих попередніх даних акціонерами підприємства є 20 осіб, які згоду на надання допомоги вказаним акціонерам не надавали. Не дивлячись на закінчення термінів укладених договорів, кошти АТЗТ не повернуті. Будучи допитаний в якості свідка директор АТЗТ "Наталка і Петро" ОСОБА_7 повідомив, що АТЗТ фактично свою господарську діяльність не здійснює, фактично бухгалтерський облік підприємства ніким не ведеться і документи щодо фінансово-господарської діяльності підприємства в нього відсутні. Процесуальним прокурором у кримінальному провадженні - ОСОБА_4 надані вказівки, в т.ч. щодо долучення до матеріалів кримінального провадження контракту з його директором ОСОБА_7 , зібрання первинних бухгалтерських документів, необхідних для проведення судово-економічної експертизи, а також проведення самої експертизи, що за відсутності вказаних документів є неможливим. В ході виконання доручення оперативними працівниками встановлено, що вказані документи можуть знаходитись в нежитлових приміщення за адресою: м. Полтава, вул. Комарова, 2-б, де фактично знаходиться ПАТ Веселка, директором якого теж являється ОСОБА_7 , які належать ТОВ СЕВ(37386838), засновником якого є акціонер АТЗТ "Наталка і Петро" та власник колишніх приміщень АТЗТ ОСОБА_5 . Службовими особами АТЗТ внесено недостовірні відомості до реєстру акціонерів шляхом включення до нього сторонніх осіб. Крім того встановлено, що ОСОБА_8 , будучи ФОП, маючи кваліфікаційне свідоцтво оцінювача No679 від 01.08.2013, як оцінювач, склав завідомо недостовірний документ - звіт про оцінку нерухомого майна АТЗТ "Наталка і Петро", розташованого за адресою: м.Полтава, вул.Калініна, 13, який не відповідає вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам, є непрофесійним та не може бути використаний. Юридична адреса: ПАТ «Веселка» м. Полтава, вулиця Калініна,13. Вказане підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ч.3 ст.234 КПК України, у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

На підставі викладеного, приходжу до надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення за адресою м.Полтава, вул.Комарова, 2-б, за фактичним місцезнаходженням ПАТ Веселка, директором якого являється ОСОБА_7 , яке належить ТОВ СЕВ(37386838), засновником якого є акціонер АТЗТ "Наталка і Петро" та власник колишніх приміщень АТЗТ ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення : первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів АТЗТ "Наталка і Петро", в тому числі щодо визначення балансової вартості приміщення АТЗТ за адресою: АДРЕСА_2 , витрат, повязаних з його утриманням, а також використання коштів, отриманих від його оренди, щодо купівлі-продажу деревяних пеллетів, надання ОСОБА_5 та ОСОБА_6 безвідсоткової поворотної фінансової допомоги, а також щодо працевлаштування директора підприємства ОСОБА_7 ,як в паперовому вигляді так і електронні носії інформації.

Керуючись ст.ст.107, 234, 309 КПК України ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про проведення обшуку по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України задовольнити.

Надати дозвіл в період з 15 квітня 2016 року по 15 травня 2016 року на проведення на проведення обшуку нежитлового приміщення за адресою м.Полтава, вул.Комарова, 2-б, за фактичним місцезнаходженням публічного акціонерного товариства Веселка (ЄДРПОУ 03056604) , директором якого являється ОСОБА_7 , яке належить товариству з обмеженою відповідальністю СЕВ(ЄДРПОУ 37386838), засновником якого є акціонер Акціонерного товариства закритого типу "Наталка і Петро" (ЄДРПОУ 22526926) та власник колишніх приміщень АТЗТ ОСОБА_5 , з метою відшукання та вилучення : первинних бухгалтерських та фінансово-господарських документів АТЗТ "Наталка і Петро", в тому числі щодо визначення балансової вартості приміщення АТЗТ за адресою: м.Полтава, вул.Калініна, 13, витрат, повязаних з його утриманням, а також використання коштів, отриманих від його оренди, щодо купівлі-продажу деревяних пеллетів, надання ОСОБА_5 (і.к. НОМЕР_1 ) та ОСОБА_6 (і.у.2559204239) безвідсоткової поворотної фінансової допомоги, а також щодо працевлаштування директора підприємства ОСОБА_7 ,як в паперовому вигляді так і електронні носії інформації.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення15.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57298234
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/3251/15-к

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні