Ухвала
від 25.04.2016 по справі 554/3251/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 25.04.2016 Справа № 554/3251/15-к

Справа №554/3251/15-к

Провадження № 1-кс/554/3321/2016

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

25 квітня 2016 року м.Полтава

Слідчий суддя Октябрського районного суду м.Полтави ОСОБА_1 :

при секретарі ОСОБА_2

за участю начальника відділу - ОСОБА_3

представника ТОВ ОСОБА_4

розглянувши у судовому засіданні клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які становлять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України , -

В С Т А Н О В И В :

В провадження слідчого судді надійшло клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які становлять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення, погоджене прокурором відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури Полтавської області юриста 1 класу ОСОБА_5 . В якому прохали: задовольнити клопотання і винести ухвалу про надання дозволу начальникові відділу СУ УМВС України в Полтавській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , старшому о/у сектору СП Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_6 , а також слідчим СУ ГУНП в Полтавській області, що здійснюють досудове розслідування кримінального провадження у групі слідчих, на тимчасовий доступ та вилучення (здійснення їх виїмки) в Полтавському філіалі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ) інформації про власників акцій АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ) станом на січень 2015 року, а також на даний час.

У судовому засіданні начальник відділу клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » в судовому засіданні проти клопотання не заперечував.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасників процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст.107 КПК України.

Заслухавши пояснення начальника відділу, представника ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », дослідивши матеріали справи, з метою забезпечення всебічного, повного та об`єктивного досудового розслідування, приходжу до висновку про задоволення клопотання.

Встановлено, що ГУНП в Полтавській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженню внесене до ЄРДР за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України. В ході досудового розслідування встановлено, що директор АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » - будучи службовою особою, перевищуючи свої повноваження, після отримання коштів на рахунок підприємства за реалізацію нежитлового приміщення, належного АТЗТ з прилюдних торгів, уклав ряд договорів щодо купівлі-продажу дерев`яних пеллетів та надання безвідсоткової поворотної допомоги, при цьому вийшов за межі наданих йому повноважень. На даний час кошти від реалізації дерев`яних пеллетів та надані в якості поворотної фінансової допомоги не дивлячись на закінчення термінів дії договорів, на рахунок підприємства не повернуті та між акціонерами АТЗТ не розподілені. Також, службовими особами АТЗТ внесено недостовірні відомості до реєстру акціонерів шляхом включення до нього сторонніх осіб. Крім того встановлено, що ОСОБА_7 , будучи ФОП, маючи кваліфікаційне свідоцтво оцінювача No679 від 01.08.2013, як оцінювач, склав завідомо недостовірний документ - звіт про оцінку нерухомого майна АТЗТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 ", розташованого за адресою: АДРЕСА_1 , який не відповідає вимогам нормативно-правових актів з оцінки майна, методології, методам, оціночним процедурам, є непрофесійним та не може бути вокористаний. У подальшому на підставі вказаного звіту ІНФОРМАЦІЯ_3 проведено прилюдні електронні торги з його реалізації за ціною значно нижчою від ринкової, чим заподіяно збитки його власнику - АТЗТ " ІНФОРМАЦІЯ_2 . Згідно даних офіційного сайту ІНФОРМАЦІЯ_4 реєстр власників акцій АТЗТ ІНФОРМАЦІЯ_2 » здійснює Полтавській філіал ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ), який знаходиться за адресою: АДРЕСА_2 . Юридична адреса ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 ) АДРЕСА_1 . Вказане підтверджується матеріалами кримінального провадження.

Відповідно до ст.160 КПК України, сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у ст.161 цього Кодексу. Слідчий має право звернутися із зазначеним клопотанням за погодженням з прокурором. У клопотанні зазначаються: короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з яким подається клопотання; правова кваліфікація кримінального правопорушення із зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; речі і документи, тимчасовий доступ до яких планується отримати; підстави вважати, що речі і документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; значення речей і документів для встановлення обставин у кримінальному провадження; можливість використання як доказів відомостей, що містяться в речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів, у випадку подання клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю; обґрунтування необхідності вилучення речей і документів, якщо відповідне питання порушується стороною кримінального провадження.

На підставі викладеного, надати дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, чи належним чином завірених копій документів про власників акцій АТЗТ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ) станом на січень 2015 року, станом на 25 квітня 2016 року, що перебувають у володінні Полтавського філіалу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( АДРЕСА_3 .

Керуючись ст.ст.107, 160, 163, 166, 309 КПК України ,-

У Х В А Л И В :

Клопотання начальника відділу СУ ГУНП в Полтавській області підполковника поліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які становлять охоронювану законом таємницю, та їх вилучення по кримінальному провадженню внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015170010000142 від 03 лютого 2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.365-1 КК України задовольнити.

Надати дозвіл з 25 квітня 2016 року до 25 травня 2016 року начальникові відділу СУ УМВС України в Полтавській області підполковнику поліції ОСОБА_3 , старшому о/у сектору СП Полтавського ВП ГУНП в Полтавській області майору поліції ОСОБА_6 на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів, чи належним чином завірених копій документів про власників акцій акціонерного товариства закритого типу « ІНФОРМАЦІЯ_2 » ( НОМЕР_2 ) станом на січень 2015 року, станом на 25 квітня 2016 року, що перебувають у володінні Полтавського філіалу товариства з обмеженою відповідальністю « ІНФОРМАЦІЯ_1 » ( НОМЕР_1 )АДРЕСА_2 .

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий судді, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення25.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57499198
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/3251/15-к

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Січиокно Т. О.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні