Ухвала
від 25.04.2016 по справі 760/3858/16-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

№ 760/3858/16-к

№1-кс/760/5009/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25. 04. 2016 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС другого ВКР СУ ФР МГУ ДФС ЦО з ОВП ОСОБА_3 , погоджене прокурором відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтриманням державного обвинувачення Генеральної прокуратури України ОСОБА_4 - про тимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування за

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло клопотання про тимчасовий доступ до документів, яке обґрунтовується тим, що слідчим управлінням фінансових розслідувань МГУ ДФС - ЦО з обслуговування ВП здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, внесеного 20.01.2016 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32016100110000015, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.205 КК України.

У період 2015 року, перебуваючи у м. Києві, невстановлені слідством особи, без наміру здійснення фінансово-господарської діяльності та з метою прикриття незаконної діяльності, вчинили умисні дії по створенню суб`єкта підприємницької діяльності ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке в подальшому було задіяне у злочинній схемі по ухиленню від сплати податків, та надало можливість пов`язаним підприємствам реального сектору економіки, а саме ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_2 " (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) ухилитися від сплати податків.

На підтвердження зазначених вище фактів у ході досудового розслідування допитано особу, що згідно реєстраційних документів значиться засновником, директором та головним бухгалтером ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) ОСОБА_5 , яка в ході допиту повідомила, що не реєструвала жодних підприємств та не здійснювала, фінансово-господарську діяльність від імені ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (ЄДРПОУ НОМЕР_1 ) не вела та не підписувала ніяких документів, що стосуються ведення фінансово-господарської діяльності.

За допомогою інформаційно-аналітичних баз даних ДФС України встановлено, що ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 )у своїй діяльності використовує банківські рахунки відкриті в ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( МФО НОМЕР_5 ).

Слідчий зазначає, що необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів, а також вилучити речі і документи, які перебувають у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( МФО НОМЕР_5 ) та становлять банківську таємницю, а саме: документи юридичної справи клієнта банку, передбачені «Інструкцією про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземних валютах», яка затверджена Постановою Правління НБУ від 12.11.2003 року, відомості про стан рахунку ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( МФО НОМЕР_5 ) за період з 01.01.2015 року по теперішній час здійснення діяльності, зокрема: № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 відкриті у ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( МФО НОМЕР_5 ), інші документи, які необхідно дослідити в ході досудового розслідування, провести експертні дослідження та без яких неможливо іншим способом довести обставини, які мають значення для встановлення об`єктивної істини у кримінальному провадженні, які є банківською таємницею.

В зв`язку із зазначеним слідчий просив про задоволення клопотання.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив про його задоволення.

Вивчивши матеріали клопотання і кримінального провадження, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до ч. 5 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи: 1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи; 2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні; 3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Згідно ч. 6 ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Враховуючи викладене, перевіривши надані матеріали клопотання, дослідивши докази по даних матеріалах, зважаючи на те, що вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вказана інформація має суттєве значення для можливості встановлення дійсних обставин справи, а тому вважаю за можливе клопотання задовольнити.

Виходячи із вищезазначеного та керуючись ст. ст. 159, 160, 162-164 КПК України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчому з ОВС СУ ФР МГУ ДФС - ЦО з ОВП старшому лейтенанту податкової міліції ОСОБА_3 або старшому слідчому з ОВС СУ ФР МГУ ДФС - ЦО з ОВП ОСОБА_6 , на тимчасовий доступ до речей і документів, з можливістю вилучення належним чином завірених копій документів ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_3 "(ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) , які перебувають у володінні ПАТ " ІНФОРМАЦІЯ_5 " ( МФО НОМЕР_5 ) та становлять банківську таємницю, а саме:

?документів, наданих службовими особами підприємства для відкриття рахунків № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 їх обслуговування, ідентифікації уповноважених осіб;

?карток із зразками підписів керівників та відбитком печатки;

?виписок про рух коштів по рахунках № НОМЕР_6 та № НОМЕР_7 за період з 01.01.2015 року по теперішній, на магнітних носіях, з інформацією про: точний час надходження, включаючи години, хвилини та секунди та перерахування коштів по вказаних рахунках; залишок коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів та банківські установи, в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб контрагентів, їх коди ЄДРПОУ;

?заявок на видачу готівки; заяв на отримання чекових книжок;

?договорів, платіжних доручень, інших фінансових документів, які стали підставою для руху коштів по рахунку;

?договорів на встановлення системи «Банк-Клієнт», акти виконаних робіт, а також технічної документації щодо проведення працівниками банку інсталяції на ТОВ" ІНФОРМАЦІЯ_3 " (ЄДРПОУ НОМЕР_3 ) та ТОВ " ІНФОРМАЦІЯ_4 " (ЄДРПОУ НОМЕР_4 ) вказаної системи, документів з даними про місце проведення вказаної інсталяції та документів, які підтверджують факт видачі та отримання ключів доступу до системи «Банк-Клієнт», протоколи системи «Банк-Клієнт» в яких міститься дата та час з`єднання (включаючи години, хвилини та секунди з`єднання), електронне ім`я користувача, назва операції та ІР-адреса клієнта; документацію, яка свідчить про отримання від працівників банку електронної картки зі зразком підпису службових осіб.

?документів, які містять інформацію щодо проведення моніторингу по операціям, що йому підлягають з доданням підтверджуючих документів, які були отримані від клієнта в ході проведення;

?вхідну та вихідну кореспонденцію між банківською установою та клієнтом банку; кредитну та депозитну справи; інших документів, що свідчать про операції, які були проведені на користь чи за дорученням клієнта, містять відомості стосовно комерційної діяльності клієнта чи комерційної таємниці.

При відсутності вище перелічених документів, зазначити письмово про причину ненадання документів.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення25.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57379492
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до речей і документів, на підставі матеріалів досудового розслідування за

Судовий реєстр по справі —760/3858/16-к

Ухвала від 31.08.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Коваль Світлана Миколаївна

Ухвала від 07.09.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Журавель Олександр Олександрович

Ухвала від 19.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Павленко Оксана Петрівна

Ухвала від 22.07.2016

Кримінальне

Апеляційний суд міста Києва

Тютюн Тетяна Миколаївна

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Бобровник О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні