Вирок
від 12.05.2016 по справі 470/131/16-к
БЕРЕЗНЕГУВАТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Провадження № 1-кп/470/24/16

Справа № 470/131/16-к

В И Р О К

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

12 травня 2016 року смт. Березнегувате

Березнегуватський районний суд Миколаївської області у складі: головуючого судді ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора Березнегуватського відділу Баштанської місцевої прокуратури Миколаївської області ОСОБА_3 , обвинуваченого ОСОБА_4 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміщенні суду кримінальне провадження № 12016150160000051, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 16 лютого 2016 року, по обвинуваченню:

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця села Новосевастополь Березнегуватського району Миколаївської області, громадянина України, із середньою спеціальною освітою, офіційно не працюючого, раніше не судимого, зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 , а фактично проживаючого по АДРЕСА_1 ,

у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185 КК України, в тому, що судовим розглядом

В С Т А Н О В И В:

21 листопада 2015 року ОСОБА_4 , за попередньою змовою в групі з ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , які вироком Березнегуватського районного суду Миколаївської області від 17.03.2016 року засудженні за цей злочин, на пропозицію першого вирішили вчинити крадіжку насіння соняшника з території зернотоку. В той же день вони, близько 23 год., заздалегідь підшукавши засоби та знаряддя, пройшли на територію бази сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Соціалізм», що розташована на околиці села Нововолодимирівка Березнегуватського району Миколаївської області, де ОСОБА_4 по металевій драбині піднявся на дах складського приміщення та за допомогою обценьків зняв шифер і пилкою розпиляв балку, утворивши в стелі отвір, через який проник всередину. Знаходячись в складському приміщенні, ОСОБА_4 подав ОСОБА_5 і ОСОБА_6 п`ятнадцять мішків насіння соняшника, загальною вагою 450 кг. Після чого, з місяця вчинення злочину зникли, а викрадене насіння перевезли велосипедом і заховали, а опісля продали, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши СТОВ «Соціалізм» матеріальну шкоду на 4320 грн.

23 листопада 2015 року, близько 23 год., ОСОБА_4 , діючи за попередньою змовою в групі з ОСОБА_5 і ОСОБА_6 , які вироком Березнегуватського районного суду Миколаївської області від 17.03.2016 року засудженні за цей злочин, повторно проникли в приміщення зернотоку через утворений отвір, звідки таємно викрали в аналогічний спосіб тринадцять мішків насіння соняшника, загальною вагою 400 кг. Після чого, з місця вчинення злочину зникли, а викрадене насіння соняшника перевезли велосипедом і заховали, а опісля продали, розпорядившись викраденим майном на власний розсуд, спричинивши СТОВ «Соціалізм» матеріальну шкоду на 3840 грн.

В судовому засіданні обвинувачений ОСОБА_4 свою вину у вчиненні інкримінованих йому злочинів, передбачених ч.3 ст.185 КК України, визнав повністю та щиро покаявся, а суду дав покази, що відповідають фактичним обставинам справи, вказавши, що матеріальну шкоду потерпілому повністю відшкодував.

Прокурор відділу місцевої прокуратури просив слухати справу без допиту свідків.

На підставі ч.3 ст.349 КПК України та за згодою сторін кримінального провадження суд вважає недоцільним допитувати свідків стосовно обставин справи, оскільки вони ніким не оспорюються. Обвинувачений правильно розуміє усі фактичні обставини справи, і немає сумнівів у добровільності його позиції, а тому суд обмежується дослідженням документів.

Так, 21.01.2016 року під час проведення слідчого експерименту із ОСОБА_4 , останній на місці підтвердив та показав як вчиняв крадіжки насіння соняшника разом із ОСОБА_5 і ОСОБА_6 зі складського приміщення СТОВ «Соціалізм» ( а. п. 20-25, 26-30 ).

Таким чином, вину ОСОБА_4 у вчиненні цих злочинів суд вважає встановленою, а такі його дії кваліфікує за правилами повторності як таємне викрадення чужого майна ( крадіжка ), вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у сховище, тобто за ч.3 ст.185 КК України.

Вивченням особи обвинуваченого ОСОБА_4 встановлено, що він раніше не судимий, про що свідчить довідка на а. п. 34, на обліку в лікаря нарколога та психіатра не перебуває ( а. п. 37, 43, 44 ). Згідно характеристики Нововолодимирівського сільського голови характеризується виключно позитивно як особа, що постійно проживає в селі, не схильний до вживання алкогольними напоями або наркотичними речовинами, до адміністративної відповідальності не притягався та скарг на його поведінку не надходило ( а. п. 35 ).

Призначаючи покарання обвинуваченому суд враховує ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, що відносяться до тяжких злочинів, обставини їх вчинення, дані про особу обвинуваченого та визнання ним своєї провини.

Обставинами, що пом`якшують покарання обвинуваченому ОСОБА_4 судом визнається щире каяття, активне сприяння розкриттю злочинів та добровільне відшкодування завданого збитку, а обставин, що обтяжують йому покарання судом не встановлено.

Виходячи з цього, суд вважає за можливе призначити ОСОБА_4 покарання у виді мінімального строку позбавлення волі, що передбачений санкцією ч.3 ст.185 КК України.

Крім того, враховуючи, що обвинувачений ОСОБА_4 раніше не судимий, характеризується за місцем проживання виключно позитивно, суд доходить висновку про можливість його звільнення від відбування покарання з випробуванням із застосуванням ст.75 КК України, що є необхідним й достатнім для його виправлення та попередження нових злочинів.

Керуючись ст.ст.349, 368, 370, 374 КПК України, суд,

У Х В А Л И В:

ОСОБА_7 визнати винуватим у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.185 КК України, призначивши йому покарання у виді 3 ( трьох ) років позбавлення волі.

На підставі ст.75 КК України ОСОБА_4 від відбування покарання звільнити з випробуванням з іспитовим строком 1 ( один ) рік 6 ( шість ) місяців з покладенням відповідно до п.п.2, 4 ст.76 КК України обов`язку не виїжджати за межі України на постійне місце проживання без дозволу органів кримінального-виконавчої інспекції та періодично з`являтися в ці органи на реєстрацію.

Вирок суду може бути оскаржений до Апеляційного суду Миколаївської області через Березнегуватський районний суд Миколаївської області протягом 30 днів з дня його проголошення, а обвинуваченим у той же строк з моменту вручення йому копії вироку.

Вирок набуває законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення12.05.2016
Оприлюднено03.04.2023
Номер документу57631639
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —470/131/16-к

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г. В.

Ухвала від 29.11.2017

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г. В.

Вирок від 12.05.2016

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г. В.

Ухвала від 19.04.2016

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г. В.

Ухвала від 06.04.2016

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Міщенко Г. В.

Ухвала від 30.03.2016

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

Ухвала від 17.02.2016

Кримінальне

Березнегуватський районний суд Миколаївської області

Орлова С. Ф.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні