Ухвала
від 20.05.2016 по справі 766/3281/16-к
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/3281/16-к

н/п 1-кс/766/1855/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про надання тимчасового доступу до речей та документів,

які містять охоронювану законом таємницю

20.05.2016 року м. Херсон

Слідчий суддя Херсонського міського суду Херсонської області ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю,

в с т а н о в и в :

Старший слідчий з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 звернувся до суду з клопотанням в якому просив: надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ФГ « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Вказане клопотання мотивував тим, що досудовим розслідуванням встановлено, що слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №32016230000000005 за фактом умисного ухилення від сплати податків у значних розмірах службовими особами ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), за ознаками складу злочину, передбаченого ч.1 ст.212 КК України.

Службові особи ПП « ОСОБА_4 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) шляхом відображення в бухгалтерському обліку та в податковій звітності підприємства безтоварних фінансово-господарських операцій в січні 2015 року з ФГ « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), яке має ознаки фіктивності, в жовтні 2014 року з АФГ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_3 ), в листопаді 2014 року з СФГ « ОСОБА_5 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_4 ), по взаємовідносинам з якими не встановлено факти реальногсті здійснення господарських операцій, безпідставно зависили податковий кредит з податку на додану вартість, чим умисно ухилились від сплати ПДВ в сумі понад 1 000 000 грн., що призвело до фактичного ненадходження в бюджет держави грошових коштів у значних розмірах.

Важливе значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні мають документи реєстраційної справи ФГ « ОСОБА_3 », які перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

У вказаних документах містяться документи, підписані від імені директора підприємства та надані з метою реєстрації підприємства, які в подальшому будуть використані при дослідженні в ході проведення почеркознавчої експертизи. Призначення почеркознавчої експертизи обумовлено необхідністю встановлення осіб, які підписували документи від імені підприємства ФГ « ОСОБА_3 ».

Необхідність виїмки вищевказаних документів обґрунтовується призначенням почеркознавчої експертизи, в ході якої мають бути досліджені їх оригінали. Іншим способом, ніж вилучити документи реєстраційної справи ФГ « ОСОБА_3 », неможливо забезпечити їх дослідження під час проведення експертизи.

В судовому засіданні слідчий подане клопотання підтримав, просив його задовольнити.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, причини не явки суду не пояснив, про час і місце розгляду справи повідомлявся у встановленому законом порядку.

Вивчивши матеріали клопотання, заслухавши слідчого, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню з огляду на таке.

Згідно з п. 2, 3 ч. 3 та ч. 4 ст. 132 КПК України, застосування заходів забезпечення кримінального провадження не допускається, якщо слідчий, прокурор не доведе, що:

2) потреби досудового розслідування виправдовують такий ступінь втручання у права і свободи особи, про який ідеться в клопотанні слідчого, прокурора;

3) може бути виконане завдання, для виконання якого слідчий, прокурор звертається із клопотанням.

4. Для оцінки потреб досудового розслідування слідчий суддя або суд зобов`язаний врахувати можливість без застосованого заходу забезпечення кримінального провадження отримати речі і документи, які можуть бути використані під час судового розгляду для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Відповідно до ч. 5-7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи:

1) перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи;

2) самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні;

3) не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

6. Слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо сторона кримінального провадження, крім обставин, передбачених частиною п`ятою цієї статті, доведе можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Доступ особи до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, здійснюється в порядку, визначеному законом. Доступ до речей і документів, що містять відомості, які становлять державну таємницю, не може надаватися особі, що не має до неї допуску відповідно до вимог закону.

Слідчим суддею встановлено, що зазначені в клопотанні обставини та надані до нього докази дають достатньо підстав вважати, що неможливо іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів та нададуть можливість використати як докази відомості, що містяться в цих речах і документах, тому необхідно надати до них доступ.

На підставі вищевикладеного, керуючись ст. ст. 131, 132, 159-166, 369372, 395 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Клопотання старшого слідчого з ОВС слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Херсонській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю задовольнити.

Надати дозвіл на тимчасовий доступ до документів реєстраційної справи ФГ « ОСОБА_3 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Встановити строк дії ухвали строком до 20.06.2016 року.

Попередити відповідальну особу про наслідки невиконання ухвали слідчого судді передбачені ст. 166 КПК України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддяОСОБА_1

СудХерсонський міський суд Херсонської області
Дата ухвалення рішення20.05.2016
Оприлюднено09.06.2023
Номер документу57809491
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —766/3281/16-к

Ухвала від 30.12.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 30.12.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 30.12.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 30.12.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 20.05.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 20.05.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

Ухвала від 20.05.2016

Кримінальне

Херсонський міський суд Херсонської області

Радченко Г. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні