Ухвала
від 30.05.2016 по справі 461/8135/15-к
ГАЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа № 461/8135/15-к

Провадження № 1-кс/461/2584/16

УХВАЛА

30.05.2016 року слідчий суддя Галицького районного суду м.Львова ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю: прокурора ОСОБА_3 , підозрюваного ОСОБА_4 захисника ОСОБА_5 , розглянувши клопотання слідчого СВ прокуратури Львівської області І.Матківського про відсторонення від посади підозрюваного

ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця м. Радехів Радехівського району Львівської області, громадянина України, українця, із вищою освітою, не одружений, який працює інженером лісового господарства ДП «Радехівське ЛМГ», зареєстрованого та проживаючого за адресою: АДРЕСА_1 , раніше не судимого, депутатом, та адвокатом не являється,

в с т а н о в и в :

В провадженні слідчого відділу прокуратури Львівської області перебувають матеріали досудового розслідування, внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за номером №12015140000000566 від 24.11.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст..367 КК України.

Слідчий СВ прокуратури Львівської області ОСОБА_6 , за погодженні з старшим прокурором групи прокурорів прокуратури Львівської області ОСОБА_7 , звернувся в суд з клопотанням про відсторонення від посади підозрюваного ОСОБА_4 покликаючись на те, що він, обіймаючи посаду інженера лісового господарства ДП «Радехівське ЛМГ», вчинив кримінальне правопорушення, а корисливий мотив злочину дає підстави вважати, що перебуваючи на посаді підозрюваний продовжить свою злочинну діяльність. Крім того, будучи достатньо обізнаним із специфікою документообігу та обліку лісопродукції, використовуючи надані йому повноваження, може незаконними засобами впливати на свідків, протиправно перешкоджати кримінальному провадженню, зокрема може негативно впливати на хід досудового розслідування, перешкоджати встановленню істини у справі, узгоджувати свої показання з показанням інших осіб, які визнані свідками у справі, надавати цим особам поради з врахуванням відомих йому обставин справи, схиляти їх до дачі завідомо неправдивих показань в ході досудового розслідування, з метою створення собі алібі щодо його непричетності до вчинення інкримінованого йому правопорушення, тим самим перешкоджаючи кримінальному провадженню та вчиняючи інші кримінальні правопорушення.

В ході розгляду клопотання встановлено, що документи, які мають значення для кримінального провадження вилучені, крім того, завершено проведення необхідних слідчих дій. Разом з тим, досудове розслідування у даному кримінальному провадженні триває з листопада 2015 року і згідно наданих у судовому засіданні матеріалів до моменту розгляду даного клопотання підозрюваний жодним чином не перешкоджав органам слідства.

Згідно ч. 1 статті 154 КПК, відсторонення від посади може бути здійснено щодо особи, яка підозрюється або обвинувачується у вчиненні злочину середньої тяжкості, тяжкого чи особливо тяжкого злочину, і незалежно від тяжкості злочину - щодо особи, яка є службовою особою правоохоронного органу.

Відповідно до ч.2 статті 154 КПК, відсторонення від посади здійснюється на підставі рішення слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження на строк не більше двох місяців. Строк відсторонення від посади може бути продовжено відповідно до вимог статті 158 цього Кодексу.

Частиною 4 ст.155 КПК визначено, що у клопотанні про відсторонення від посади зазначаються, зокрема посада яку обіймає особа (підозрюваний), тобто обов`язковою вимогою для відсторонення від посади особи про яку йдеться в клопотанні є обійманння нею відповідної посади.

Згідно ч.6 цієї ж статті КПК, виклад обставин, що дають підстави вважати, що підозрюваний, обвинувачений, перебуваючи на посаді, знищить чи підробить речі і документи, які мають суттєве значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливатиме на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджатиме кримінальному провадженню іншим чином.

Відповідно до ст. 157 КПК, слідчий суддя, суд відмовляє у задоволенні клопотання про відсторонення від посади, якщо слідчий, прокурор не доведе наявність достатніх підстав вважати, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного чи обвинуваченого, який, перебуваючи на посаді, може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином.

Окрім того, згідно ч.2 цієї ж статті КПК при вирішенні питання про відсторонення від посади слідчий суддя, суд зобов`язаний врахувати правову підставу для відсторонення від посади.

Заслухавши думку прокурора на підтримання клопотання, підозрюваного та його захисника, які клопотання заперечили з підстав, що у даному кримінальному провадженні проведено усі необхідні слідчі дії та сформовано його матеріали, крім того, слідчим не доведено ті обставини, на які він покликається як на підставу відсторонення від посади підозрюваного, приймаючи до уваги, що в судовому засіданні не встановлено підстав, що такий захід необхідний для припинення кримінального правопорушення, припинення або запобігання протиправній поведінці підозрюваного, який, перебуваючи на посаді інженера лісового господарства ДП «Радехівське ЛМГ», може знищити чи підробити речі і документи, які мають значення для досудового розслідування, незаконними засобами впливати на свідків та інших учасників кримінального провадження або протиправно перешкоджати кримінальному провадженню іншим чином, приходжу до переконання, що в задоволенні клопотання слід відмовити, оскільки відсутні будь-які правові підстави для задоволення клопотання, не доведені та не підтверджені в судовому засіданні положення КПК необхідні для застосування заходу вказаного заходу кримінального провадження.

Керуючись ст.ст.131, 132, 154,156,157 КПК України, слідчий суддя

у х в а л и в :

Відмовити в задоволенні клопотання.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Апеляційного суду Львівської області, в строки, передбачені ст.395 КПК України.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга протягом п`яти днів з дня її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудГалицький районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення30.05.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57974563
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —461/8135/15-к

Ухвала від 18.08.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 30.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 20.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

Ухвала від 19.05.2016

Кримінальне

Галицький районний суд м.Львова

Государський А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні