Ухвала
від 27.05.2016 по справі 2-а-3936/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні без руху

Справа № 2-а-3936/10/1970

27 травня 2016 рокум.Тернопіль

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Чепенюк О.В., розглянувши заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню судового рішення в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області до малого підприємства "Логос" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернулося Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) з управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області на Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до розпорядження керівника апарату суду № 67 від 26 травня 2016 року на підставі підпунктів 2.3.44, 2.3.47 пункту 2.3 Положення про автоматизовану систему документообігу суду, затвердженого рішенням Ради суддів України 26 листопада 2010 року № 30, з змінами і доповненнями, внаслідок відрахуванням судді Саадулаєва А.І. зі штату Тернопільського окружного адміністративного суду, призначено повторний автоматичний розподіл справи № 2-а-3936/10/1970.

Згідно з протоколом повторного автоматизованого розподілу судової справи між суддями визначено головуючого у справі суддю Тернопільського окружного адміністративного суду Чепенюк О.В.

Відповідно до положень статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

При вирішенні питання щодо наявності підстав для призначення судового засідання для розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження судом встановлено таке.

Статтею 264 КАС України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частини сьомої статті 9 цього ж Кодексу щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статтею 106 КАС України.

Заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні не відповідає встановленим вимогам та містить такі недоліки.

Відповідно до частини третьої статті 106 КАС України до позовної заяви додаються її копії та копії всіх документів, що приєднуються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб, крім випадків подання адміністративного позову суб'єктом владних повноважень. Суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу і третім особам копії позовної заяви та доданих до неї документів.

В порушення встановлених вимог до заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні заявник не додав докази надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії даної заяви та доданих до неї документів сторонам виконавчого провадження та органу державної виконавчої служби.

Крім того, як передбачено частиною другою статті 106 КАС України, на підтвердження обставин, якими обґрунтовуються позовні вимоги, позивач надає докази, а в разі неможливості - зазначає докази, які не може самостійно надати, із зазначенням причин неможливості подання таких доказів.

Проте заявником не надано суду жодних доказів на підтвердження тієї обставини, що в органах державної виконавчої служби є відкрите виконавче провадження по виконанню виконавчого листа № 2-а-3936/10/1970, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом, і на даний час такий виконавчий лист перебуває на виконанні в органах державної виконавчої служби.

Таким чином, оскільки заява про заміну стягувача у виконавчому провадженні не відповідає встановленим вимогам, її слід залишити без руху та надати заявнику строк для усунення недоліків.

Заявнику у цей строк слід усунути зазначені недоліки шляхом подання до суду доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення копії заяви про заміну стягувача у виконавчому провадженні та копії всіх документів, що приєднані до неї, сторонам виконавчого провадження та органу державної виконавчої служби, а також довідку про перебування виконавчого листа на виконанні в органах державної виконавчої служби на даний час разом з копією постанови про відкриття виконавчого провадження, та шляхом подання до суду письмових пояснень з приводу того, чи проведено стягнення за виконавчим документом та в якій сумі.

Керуючись статтями 106, 165, 264 КАС України, суддя

УХВАЛИВ:

Прийняти до провадження адміністративну справу № 2-а-3936/10/1970 за позовом управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області до малого підприємства "Логос" про стягнення заборгованості.

Заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну стягувача у виконавчому провадженні залишити без руху.

Надати заявнику строк для усунення недоліків заяви до 06 червня 2016 року.

Роз'яснити заявнику, що у випадку невиконання вимог цієї ухвали, заява буде вважатися неподаною та повернута заявнику.

Копію ухвали надіслати особі, що звернулася із заявою.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Суддя                                                                                                    Чепенюк О.В.

Копія вірна

Суддя                                                                                                    Чепенюк О.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення27.05.2016
Оприлюднено02.06.2016
Номер документу57981863
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3936/10/1970

Ухвала від 13.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 06.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 27.05.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Саадулаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні