Ухвала
від 13.06.2016 по справі 2-а-3936/10/1970
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

Справа № 2-а-3936/10/1970

13 червня 2016 року м.Тернопіль

Тернопільський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого – судді Чепенюк О.В.,

розглянувши в порядку письмового провадження в місті Тернополі заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанню судового рішення в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області до малого підприємства "Логос" про стягнення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

До Тернопільського окружного адміністративного суду звернулося Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області з заявою про заміну сторони виконавчого провадження (стягувача) по виконанню судового рішення в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі (далі - УПФУ в Збаразькому районі) до малого підприємства "Логос" про стягнення заборгованості з УПФУ в Збаразькому районі на Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Заява обґрунтована тим, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" № 1055 від 16 грудня 2015 року реорганізовано УПФУ в Збаразькому районі, управління Пенсійного фонду України в Підволочиському районі та управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області шляхом злиття та утворено Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Представник заявника (заінтересованої особи) в судове засідання не прибула, проте подала до суду заяву від 07 червня 2016 року, у якій заяву про заміну сторони виконавчого провадження просила розглядати за її відсутності.

Відповідач (боржник) та державний виконавець у судове засідання не прибули, хоча в розумінні статей 33, 35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, причини неприбуття до суду не повідомили.

За правилами частини другої статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Таким чином, оскільки в судове засідання прибули не всі особи, то відповідно до статтей 128, 264 КАС України розгляд питання про заміну сторони виконавчого провадження здійснено судом у порядку письмового провадження, без фіксування адміністративного процесу технічними засобами.

Розглянувши подану заяву та дослідивши письмові докази, які є в матеріалах адміністративної справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження стягувача підлягає до задоволення з наступних підстав.

Постановою Тернопільського окружного адміністративного суду від 13 січня 2011 року адміністративний позов управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області до малого підприємства «Логос» про стягнення заборгованості по страхових внесках і штрафних санкціях на суму 2824 грн. 06 коп. задоволено повністю, 11 лютого 2011 року за судовим рішенням видано виконавчий лист.

27 січня 2016 року начальником відділу державної виконавчої служби Збаразького районного управління юстиції відкрито виконавче провадження ВП № 49947794 про примусове виконання виконавчого листа № 2-а-3936/10/1970, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 11 лютого 2011 року, щодо боржника малого підприємства «Логос». Стягувачем у даному виконавчому провадженні зазначено УПФУ в Збаразькому районі. На даний час виконавчий документ перебуває на виконанні у Збаразькому міжрайонному відділі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області, що підтверджується довідкою Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області від 08 червня 2016 року.

Судом встановлено, що згідно з постановою Кабінету Міністрів України "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" № 1055 від 16 грудня 2015 року реорганізовано УПФУ в Збаразькому районі, управління Пенсійного фонду України в Підволочиському районі та управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області шляхом злиття та утворено Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до положень статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною першою статті 104 Цивільного кодексу України передбачено, що юридична особа припиняється в результаті реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або ліквідації. У разі реорганізації юридичних осіб майно, права та обов'язки переходять до правонаступників.

Відповідно до частини п'ятої статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" № 606-XIV від 21 квітня 1999 року у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 Цивільного кодексу України).

Зважаючи на викладене, суд приходить до переконання про наявність підстав для задоволення заяви Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження з УПФУ в Збаразькому районі правонаступником Лановецьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Керуючись статтями 160, 165, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача у виконавчому провадженні ВП № 49947794 з примусового виконання виконавчого листа, виданого Тернопільським окружним адміністративним судом 11 лютого 2011 року по справі № 2-а-3936/10/1970, про стягнення з малого підприємства «Логос» (47300, Тернопільська область, Збаразький район, місто Збараж, вулиця Грушевського, будинок 7, код ЄДРПОУ 24636197) заборгованості по сплаті страхових внесків і фінансових санкцій на суму 2824 (дві тисячі вісімсот двадцять чотири) гривні 06 (шість) копійок з управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області (47302, Тернопільська область, Збаразький район, місто Збараж, вулиця Грушевського, будинок 3, код ЄДРПОУ 21156321) на Лановецьке об'єднане управлінням Пенсійного фонду України Тернопільської області (47402, Тернопільська область, Лановецький район, місто Ланівці, вулиця Грушевського, будинок 13, код ЄДРПОУ 40376704).

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

Головуючий суддя                                                                                Чепенюк О.В.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Чепенюк О.В.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення13.06.2016
Оприлюднено15.06.2016
Номер документу58270280
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-3936/10/1970

Ухвала від 13.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 06.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 27.05.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Чепенюк О.В.

Ухвала від 15.12.2010

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Саадулаєв А.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні