Ухвала
від 11.05.2016 по справі 554/14304/15-к
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 11.05.2016 Справа № 554/14304/15-к

Справа № 554/14304/15-к

Провадження № 1-кс/554/3973/2016

УХВАЛА

Іменем України

11 травня 2016 року м. Полтава

Октябрський районний суд м. Полтави у складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши клопотання прокурора відділу прокуратури Полтавської області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення обшуку,-

встановила:

Прокурор звернувся до суду із вищезазначеним клопотанням, яке обґрунтовує наступним.

Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Полтавській області проводиться досудове розслідування в кримінальному провадженні №12015170000000869 від 02 грудня 2015 року, за ознаками ч. 1 ст. 241 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено наступне: 11.09.2015 на адресу Новосанжарського РВ УМВС України в Полтавській області надійшов лист від голови Руденківської сільської ради ОСОБА_4 , в якому зазначалося про те, що на засіданні сорок сьомої сесії шостого скликання Руденківської сільської ради від 23.06.2015 піднімалося питання щодо діяльності підприємства «Прінт Інжінірінг», що знаходиться за адресою: Полтавська область, Новосанжарський район, с. Руденківка, вул. Миру, 70, внаслідок якої на житлову забудову сіл Руденківка, Пудлівка та Дубина поширюється різкий неприємний запах невідомого походження, який нагадує запах зрідженого газу пропану.

02.12.2015 слідчим управлінням УМВС України в Полтавській області даний факт був внесений до ЄРДР за №12015170000000869, в ході якого було встановлено, що службові особи ТОВ «Прінт Інжінірінг» (код ЄДРПОУ 34880036), протягом часу з 29.04.2014 по 03.12.2014 здійснювали викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без отримання спеціального дозволу, чим було порушено вимоги ст.11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».

При проведенні досудового розслідування було встановлено, що згідно договору купівлі-продажу земельної ділянки, укладеного 03.04.2009 між Руденківською сільською радою, яка виступила продавцем, та ТОВ «Прінт Інжінірінг», яке виступило покупцем, Руденківська сільська рада Новосанжарського району Полтавської області на підставі рішення 32 сесії сільської ради п`ятого скликання від 24.03.2008 передала за плату, а ТОВ «Прінт Інжінірінг» прийняло у власність земельну ділянку з усіма обтяженнями, обмеженнями і сервітутами, розміщену на землях, що знаходиться у відданні Руденківської сільської ради загальною площею 29 100 кв.м., розташовану в с.Руденківка Новосанжарського району Полтавської області по вул. Миру, 70.

ТОВ «Прінт Інжінірінг», код ЄДРПОУ 34880036, зареєстроване за адресою: м.Київ, вул. Щорса, 32Г, офіс 262 та займається, згідно КВЕД-2010, виробництвом продуктів нафтоперероблення, вантажним автомобільним транспортом, наданням інших інформаційних послуг, рекламними агентствами та наданням в оренду вантажних автомобілів. Воно має відокремлений підрозділ - Новосанжарську філію ТОВ «Прінт Інжінірінг», код ЄДРПОУ 35919996, яка знаходиться за адресою: Полтавська область, Новосанжарський район, с. Руденківка, вул. Миру, 70, де розміщені виробничий майданчик та нежитлові будівлі та споруди, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать ТОВ «Прінт Інжінірінг» на праві приватної власності.

Під час проведення досудового розслідування від головного управління Держсанепідемслужби у Полтавській області було отримано відповідь про те, що ТОВ «Прінт Інжінірінг» було видано рішення щодо можливості видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для ТОВ «Прінт Інжінірінг» 29.12.1014 за № 06-01/3711, яке ґрунтувалося на документах для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами, які надійшли з Центру надання адміністративних послуг Полтавської міської ради, а саме, на документах, у яких обґрунтовувалися обсяги викидів для отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для ТОВ «Прінт Інжінірінг», що розроблені ТОВ «Промекосервіс», та яким Головне управління Держсанепідемслужби у Полтавській області не заперечувало проти видачі дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами. Але даним рішенням № 06-01/3711 від 29.12.1014 прописувалися і застереження, на підставі яких дане рішення втрачає силу при недотриманні погодженої програми проведення виробничого лабораторного контролюю за викидами шкідливих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для ТОВ «Прінт Інжінірінг» на межі санітарно-захисної зони протягом терміну дії дозволу; при перевищенні на межі санітарно-захисної смуги граничнодопустимих концентрацій хімічних речовин в атмосферному повітрі, які утворюються в результаті діяльності підприємства, хоча б за одним показником, та при зміні переліку хімічних речовин, що утворюються при діяльності підприємства. Протоколом № 233 дослідження повітря населених місць від 24.12.2014, який був складений ДУ «Полтавський обласний лабораторний центр Держепідемслужби України», та яким відбиралися проби повітря виробничого майданчику Новосанжарської філії ТОВ «Прінт Інжінірінг» на вміст шкідливих речовин, за дослідженими показниками вміст забруднюючих речовин в атмосферному повітрі не перевищує граничнодопустимих концентрацій визначених ДПС 201-97.

При проведенні досудового розслідування було встановлено, що ТОВ «Прінт Інжінірінг» недотрималось погодженої програми проведення виробничого лабораторного контролюю за викидами шкідливих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами для ТОВ «Прінт Інжінірінг» на межі санітарно-захисної зони, перевищило на межі санітарно-захисної смуги граничнодопустимі концентрації хімічних речовин в атмосферному повітрі, які утворюються в результаті діяльності підприємства, та змінило перелік хімічних речовин, що утворюються при діяльності підприємства, чим поширило різкий неприємний запах невідомого походження на житлову забудову сіл Руденківка, Пудлівка та Дубина Новосанжарського району Полтавської області.

В ході проведення досудового розслідування було отримано інформацію про те, що протягом 2015 року на вищевказане підприємство незаконно завозились вантажними автомобілями нафтопродукти, а саме сировина нафти, яка там зливалась та переганялась на бензин та дизельне пальне.

Клопотання про фіксацію процесуальної дії за допомогою технічних засобів під час розгляду питання слідчим суддею від учасника процесуальної дії не надійшло, за ініціативою суду не здійснюється, що відповідає положенням ст. 107 КПК України.

Прокурор клопотання підтримав, прохав задовольнити з підстав, що у ньому наведені.

Відповідно до ч.1, ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб; обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Відповідно до ч. 3 ст. 233 КПК України, слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних з врятуванням життя людей та майна чи безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Враховуючи викладене, слідчий суддя приходить до висновку про задоволення клопотання частково.

Керуючись ст.ст. 107, 133-235 КПК України, слідчий суддя,-

ухвалила:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозволу старшому слідчому СУ ГУ Національної поліції в Полтавській області ОСОБА_5 , а також слідчим СУ ГУ НП в Полтавській області, що здійснюють досудове розслідування кримінального провадження у групі слідчих, на проведення обшуку за адресою: Полтавська область, Новосанжарський район, с. Руденківка, вул. Миру, 70, де розміщені виробничий майданчик та нежитлові будівлі та споруди, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно належать ТОВ «Прінт Інжінірінг» на праві приватної власності, і де здійснює свою діяльність Новосанжарська філія ТОВ «Прінт Інжінірінг», код ЄДРПОУ 35919996, з метою відшукання та вилучення документів фінансово-господарської діяльності за 2014-2015 роки; бухгалтерських документів; документів по обліку кількості завезеної нафти та вантажних автомобілів за 2014-2015 роки; журналів обліку за 2014-2015 роки; карт; чорнових записів та документів, які підтверджують придбання нафтопродуктів у суб`єктів господарювання за 2014-2015 роки; документів щодо реалізації нафтопродуктів іншим підприємствам за 2014-2015 роки; сертифікатів якості; документів на походження сировини за 2014-2015 роки; дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами; дозволів на розміщення відходів та ліміт утворення та розміщення відходів; документів про проведення контрольних заходів, рішень, перевірок, погоджень на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря; протоколів дослідження повітря населених місць; переліку забруднюючих речовин, періодичність та точок відбору проб повітря, а також виявлення ємкостей з рідинами, які поширюють різкий неприємний запах та забруднюють атмосферне повітря, для їх визначення та встановлення; визначення джерела забруднення, висоти джерел викидів над поверхнею землі, потужності викидів інгредієнтів, за якими ведеться контроль за даними статистичної звітності підприємства; відстані від джерел забруднення; проведення дослідження виробничого майданчику та визначення санітарно-захисної зони; відібрання проб повітря із визначенням джерел забруднення та точок відбору проб повітря; визначення вмісту шкідливих речовин.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення11.05.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу57990418
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —554/14304/15-к

Ухвала від 09.09.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 09.09.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.05.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Андрієнко Г. В.

Ухвала від 11.05.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Шевська О. І.

Ухвала від 14.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 11.04.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

Ухвала від 15.02.2016

Кримінальне

Октябрський районний суд м.Полтави

Блажко І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні