Ухвала
від 27.05.2016 по справі 802/1808/15-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

м. Вінниця

27 травня 2016 р. Справа № 802/1808/15-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Бошкової Юлії Миколаївни, розглянувши у письмовому провадженні заяву Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі за позовом управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягенення заборгованості,

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебувала адміністративна справа за позовом управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 27 липня 2015 року позовні вимоги задоволено повністю.

20 травня 2016 року на адресу суду надійшла заява від Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони виконавчого провадження у зазначеній справі.

Ухвалою від 23 травня 2016 року вказана заява відповідно до положень ч. 2 ст. 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) призначена до розгляду в судовому засіданні з викликом осіб, що беруть участь у справі.

Представник Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області, відповідач та державний виконавець в судове засідання не прибули, про час, дату та місце розгляду заяви про заміну сторони виконавчого провадження були повідомлені належним чином, що підтверджується матеріалами справи. Поряд із цим, від начальника Чечельницького районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції Вінницької області надійшла заява про розгляд заяви без участі державного виконавця.

Згідно з частиною 2 статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

З огляду на викладене та враховуючи достатність наявних у справі доказів суд вважає можливим провести розгляд заяви про заміну сторони у виконавчому провадженні за відсутності учасників судового процесув письмовому провадженні без технічної фіксації судового процесу, відповідно до положень статті 41 КАС України.

Суд, розглянувши подану заяву, дослідивши додані до неї докази, встановив, що на виконання постанови Вінницького окружного адміністративного суду від 27 липня 2015 року у справі № 802/1808/15-а, яка підлягала негайному виконанню, Вінницький окружний адміністративний суд 27 липня 2015 року видав виконавчий лист.

Постановою начальника відділу державної виконавчої служби Чечельницького районного управління юстиції ОСОБА_2 від 25 березня 2016 року за заявою стягувача - управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області від 23 червня 2015 року відкрите виконавче провадження № 50628365 з виконання виконавчого листа № 802/1808/15-а, виданого Вінницьким окружним адміністративним судом 27 липня 2015 року про стягнення з ОСОБА_3 на користь управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області 170 грн. штрафу.

Звертаючись з заявою про заміну сторони виконавчого провадження, заявник зазначив, що 30 березня .2016 року на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року №1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" в результаті реорганізації шляхом злиття управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області та управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області створено Бершадське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області, яке є правонаступником зазначених управлінь.

Визначаючись щодо вказаної заяви, суд виходив з такого.

Відповідно до положень частини 1 статті 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Згідно з частинами 1, 2 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" сторонами у виконавчому провадженні є стягувач і боржник. Стягувачем є фізична або юридична особа, на користь чи в інтересах якої видано виконавчий документ. Боржником є фізична або юридична особа, визначена виконавчим документом.

Частиною 5 статті 8 Закону України "Про виконавче провадження" визначено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

За змістом частини 1 статті 104 Цивільного кодексу України (далі - ЦК України) юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам - правонаступникам (злиття, приєднання, поділу, перетворення) або в результаті ліквідації.

Тобто, процесуальним правонаступництвом є заміна у справі сторони чи третьої особи у разі переходу повноважень (для суб'єкта владних повноважень), прав і обов'язків від однієї особи до іншої (правонаступника) у відносинах, щодо яких виник спір

Як встановлено судом, 30 березня 2016 року на виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 16 грудня 2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" в результаті реорганізації шляхом злиття управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області та управління Пенсійного фонду України у Бершадському районі Вінницької області створено Бершадське об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області, яке є правонаступником зазначених управлінь.

Зазначені обставини підтверджує копія виписки з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про державну реєстрацію Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області від 31 березня 2016 року.

19 квітня 2016 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань внесено запис за № 11711120013000194 про державну реєстрацію припинення управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області, що підтверджується витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань від 17 травня 2016 року №1000925778.

Відповідно до частини 2 статті 104 Цивільного Кодексу України юридична особа є такою, що припинилася, з дня внесення до єдиного державного реєстру запису про її припинення.

Отже, 19 квітня 2016 року завершено реорганізацію управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області внаслідок якої всі його права та обов'язки перейшли до правонаступника - Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області (код ЄДРПОУ 40383265).

З огляду на викладене суд дійшов висновку про наявність підстав для заміни сторони виконавчого провадження з виконання виконавчого листа № 802/1808/15-а, виданого 27 липня 2015 року Вінницьким окружним адміністративним судом, а саме стягувана - управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області його правонаступником - Бершадським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області.

Відтак, подану заяву належить задовольнити..

Керуючись ст.ст. 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Бершадського об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача - управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області (24800, смт. Чечельник Чечельницький район Вінницька область, вул. Героїв Майдану, 31, код 24896024) його правонаступником - Бершадським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області (24400, м. Бершадь, Бершадський район, Вінницька область, вул. Героїв України, 23, код 40382655) у виконавчому провадженні № 50628365, відкритому відділом державної виконавчої служби Чечельницького районного управління юстиції з примусового виконання виконавчого листа №802/1808/15-а, виданого 27 липня 2015 року Вінницьким окружним адміністративним судом у справі за позовом управління Пенсійного фонду України у Чечельницькому районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборгованості по штрафній санкції в розмірі 170,00 грн.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Бошкова Юлія Миколаївна

Дата ухвалення рішення27.05.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58011714
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягенення заборгованості

Судовий реєстр по справі —802/1808/15-а

Ухвала від 21.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 08.10.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 26.09.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 18.09.2019

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 23.05.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 27.05.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Постанова від 27.07.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

Ухвала від 25.06.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Бошкова Юлія Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні