Ухвала
від 08.02.2011 по справі 2-534/11
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА

Дніпровський районний суд м.Дніпродзержинська

м. Дніпрозержинськ, вул. Петровського, 166, 51918, (0569) 55-28-63

УХВАЛА

8 лютого 2011 року Дніпровський суд м. Дніпродзержинська у складі:

головуючого Гнєзділова В. Є.

при секретарі Полухіна Г.О.

розглянувши у відкритому судовому засіданні у м. Дніпродзержинську цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про звернення стягнення на приватну власність та стягнення боргу за договором позики, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики.-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Дніпровського районного суду м. Дніпродзержинська знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про звернення стягнення на приватну власність та стягнення боргу за договором позики, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3 та ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики.

Ухвалою суду від 26 січня 2011 року вимоги за первісним позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про звернення стягнення на приватну власність та стягнення боргу за договором позики та зустрічний позов ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики прийнято до спільного розгляду. До початку з'ясування обставин справи та дослідження їх доказами представник відповідача ОСОБА_3- ОСОБА_4 заявив клопотання про залучення до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог, Товариство з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус»,ТОВ Фірма «Крус» ідентифікаційний код 21879812, юридична адреса 51900, Дніпропетровська область, м Дніпродзержинськ, Заводський район,вул.Бойко,буд.40, оскільки ухвалою суду від 27 січня 2011 року накладено арешт на все майно Товарства з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус»,ТОВ Фірма «Крус»,ідентифікаційний код 21879812, юридична адреса 51900, Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, Заводський район,вул.Бойко,буд.40. Вислухавши думку учасників судового розгляду, суд вважає, клопотання підлягає задоволенню з наступних підстав.

Згідно з вимогами ст. 35 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, можуть вступити на стороні позивача або відповідача до ухвалення судом рішення, якщо рішення в справі може вплинути на їх права або обов'язки щод і однієї із сторін. Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням .. .інших осіб які беруть участь у справі. Згідно зі ст. 36 ЦПК України сторона, в якої за рішенням суду виникне право заявити вимогу до третьої особи або до якої у такому випадку може заявити вимогу сама третя особа , зобов'язана повідомити суд про цю третю особу .

Згідно з вимогами ст. 36 ч. 4 ЦПК України , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмету спору, може сама звернутися з заявою про свою участь у справі.

У даному випадку, рішення у справі може вплинути на права та обов'язки Товарства з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус»,ТОВ Фірма "Крус". відносно його засновника ОСОБА_3 стосовно частини майна Товарства з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус»,ТОВ Фірма «Крус», прапорційній частці ОСОБА_3 у статутному капіталі товариства. Крім того, згідно зі ст. 57. Закону України «Про господарські товариства», звернення стягнення на частину майна товариства з обмеженою відповідальністю, пропорційну частці учасника товариства у статутному капіталі, за його особистими боргами допускається лише в разі недостатності у нього іншого майна для задоволення вимог кредиторів. Кредитори такого учасника мають право вимагати від товариства виплати вартості частини майна товариства, пропорційної частці боржника у статутному капіталі товариства, або виділу відповідної частини майна для звернення на нього стягнення. А, оскільки сума боргу дуже велика, (2 865240 грн. (два міліонна вісімсот шістдесят п'ять тисяч двісті сорок гривень)) суд вважає, що особистого майна ОСОБА_3 та спільного сумісного майна подружжя ОСОБА_3 недостатньо для наявності можливості розрахунку з ОСОБА_2, та що при залученні у якості треті особи без самостійних вимог Товарства з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус», ТОВ Фірма «Крус» у позивача по зустрічному позову ОСОБА_2 виникне право заявити вимогу до третьої особи в межах заявлених позовних вимог та частини майна Товарства з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус»,ТОВ Фірма «Крус», прапорційний частці ОСОБА_3В у статутному капіталі товариства.

Задоволення клопотання представника відповідача по зустрічному позову щодо залучених до участі у справі у якості третьої особи без самостійних вимог ТОВ Фірма «Крус» на думку суду не є порушенням вимог ст. 11 ЦПК України щодо меж розгляду цивільної справи.

Керуючись ст.35,36 ,208,209 ЦПК України,-

УХВАЛИВ :

Залучити у якості третьої особи без саомстійних вимог на стороні відповідача по зустрічному позову ОСОБА_3 по цивільній справі за позовом ОСОБА_5 до ОСОБА_2 про звернення стягнем на приватну власність та стягнення боргу за договором позики, зустрічним позовом ОСОБА_2 до ОСОБА_3, ОСОБА_1 про стягнення боргу за договором позики Товариство з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус», ТОВ Фірма «Крус», ідентифікаційний код 21879812, юридична адреса 51 900, Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, Заводський район, вул.Бойко,буд.40.

Копію ухвали направити Товариству з обмеженою відповідальністю Фірма «Крус», ТОВ Фірма «Крус», ідентяфікаційний код 21879812, юридична адреса 51900, Дніпропетровська область, м. Дніпродзержинськ, Заводський район, вул.Бойко,буд.40.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Дніпровського суд м. Дніпродзержинська В.Є. Гнєзділов

Дата ухвалення рішення08.02.2011
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58016843
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення боргу за договором позики

Судовий реєстр по справі —2-534/11

Ухвала від 26.04.2024

Цивільне

Ленінський районний суд м. Миколаєва

Костюченко Г. С.

Ухвала від 08.06.2021

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Ухвала від 23.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 23.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 12.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 12.09.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Сколівський районний суд Львівської області

Ясінський Ю. Є.

Рішення від 01.04.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

Рішення від 01.04.2011

Цивільне

Корабельний районний суд м. Миколаєва

Чернявська Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні