Ухвала
від 31.05.2016 по справі 766/3995/16-ц
ХЕРСОНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №766/3995/16-ц

н/п 2-з/766/11/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 травня 2016 року м. Херсон

Суддя Херсонського міського суду Херсонської області Ус О.В., розглянувши заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" про забезпечення позову до відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Неотракс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Салма", Товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард Систем", ОСОБА_3, Шмідт ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма Акант+К", Товариство з обмеженою відповідальністю "БВВ Люкс", Черкаське районне управління юстиції Черкаської області, відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Херсонської міської ради про визнання недійсними правочинів та змін до установчих документів,

В С Т А Н О В И В:

27 травня 2016 року до суду надійшла заява ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" про забезпечення позову, в якій позивач зазначає, що до суду подано позовну заяву про визнання недійсними правочинів та змін до установчих документів. З метою забезпечення позову заявники просять суд з метою гарантування виконання можливого рішення суду в подальшому забезпечити позов шляхом:

- заборони вносити до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців та громадських формувань будь-які записи про будь-які зміни, що стосуються Товариства з обмеженою відповідальністю "Неотракс" (73000, м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, код ЄДРПОУ 36504920);

- накласти арешт на все майно, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Неотракс" (73000, м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, код ЄДРПОУ 36504920);

- накласти арешт на все майно, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю "Фірма Акант+К" (18008, м. Черкаси, вул. Хоменка, буд. 15, код ЄДРПОУ 39112738);

- накласти арешт на все майно, яке належить Товариству з обмеженою відповідальністю "БВВ Люкс" (73000, м. Херсон, вул. Червонофлотська, 17, код ЄДРПОУ 36420158).

Відповідно до ч.3 ст.151 ЦПК України, забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити або зробити неможливим виконання рішення суду.

Відповідно до абзацу 2 п.1 Постанови Пленуму Верховного Суду України від 22.12.2006 року №9 "Про практику застосування судами цивільного процесуального законодавства при розгляді заяв про забезпечення позову" забезпечення позову допускається на будь-якій стадії розгляду справи після відкриття провадження у ній (за винятком випадку, передбаченого ч.4 ст.151 ЦПК), якщо невжиття заходів забезпечення може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення суду.

Таким чином, вжиття заходів забезпечення позову можливе не раніш, а ніж одночасно з відкриттям провадження у справі чи після постановлення такої ухвали. Винятком є заява про забезпечення позову з метою запобігання порушення права інтелектуальної власності, яка може бути подана та підлягає розгляду до подання позовної заяви ч.4 ст.151 ЦПК (якою не є заява в даному випадку).

В силу ч.1 ст.153 ЦПК України заява про забезпечення позову розглядається судом у провадженні якого перебуває справа, в день її надходження без повідомлення відповідача та інших осіб, які беруть участь у справі.

На день надходження заяви про забезпечення позову, провадження в справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Неотракс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Салма", Товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард Систем", ОСОБА_3, Шмідт ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма Акант+К", Товариство з обмеженою відповідальністю "БВВ Люкс", Черкаське районне управління юстиції Черкаської області, відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Херсонської міської ради про визнання недійсними правочинів та змін до установчих документів не відкрито (вказане здійснюється в строки, передбачені ч.4 ст.122 ЦПК України), що свідчить про недодержання заявником при поданні даної заяви вимог ч.3 ст. 151 ЦПК України.

Згідно ч.8 ст.153 ЦПК України, суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 151 ЦПК України, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

За таких обставин заява про забезпечення позову підлягає поверненню заявнику.

Враховуючи, що заява оплачена судовим збором у розмірі 689,00 грн., сума сплаченого судового збору підлягає поверненню на підставі п.2 ч.1 ст. 7 Закону України «Про судовий збір».

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 151, 153 ЦПК України, Законом України «Про судовий збір»,-

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" про забезпечення позову до відкриття провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2, Товариства з обмеженою відповідальністю "Голдракс" до Товариства з обмеженою відповідальністю "Неотракс", Товариства з обмеженою відповідальністю "Салма", Товариства з обмеженою відповідальністю "Авангард Систем", ОСОБА_3, Шмідт ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6, треті особи: Товариство з обмеженою відповідальністю "Фірма Акант+К", Товариство з обмеженою відповідальністю "БВВ Люкс", Черкаське районне управління юстиції Черкаської області, відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб підприємців Херсонської міської ради про визнання недійсними правочинів та змін до установчих документів - повернути заявникам, роз'яснивши, що вирішення цього питання можливе не раніш, а ніж одночасно з відкриттям провадження у справі чи після постановлення такої ухвали.

Зобов’язати ГУДКСУ у Херсонській області повернути ТОВ "Голдракс" (код ЄДРПОУ 36130560) сплачений судовий збір в сумі 689 (шістсот вісімдесят дев'ять) грн. 00 коп. за квитанцією № 0.0.559282531.1 від 27.05.2016 року, ПАТ КБ "Приватбанк".

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до апеляційного суду Херсонської області через Херсонський міський суд Херсонської області шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня проголошення ухвали.

СуддяОСОБА_7

Дата ухвалення рішення31.05.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58036655
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —766/3995/16-ц

Ухвала від 03.06.2016

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

Ухвала від 31.05.2016

Цивільне

Херсонський міський суд Херсонської області

Ус О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні