Ухвала
від 14.07.2008 по справі 2-а-385/2008
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-а-385/2008

УХВАЛА

14 липня 2008 року м. Бориспіль

Суддя Бориспільського міськрайонного суду Київської області Вознюк С.М. ознайомившись з адміністративним позовом ОСОБА_1 до Бориспільського районного відділу Київської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах", управління земельних ресурсів у Бориспільському районі Київської області про визнання протиправними дій та бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії,

встановив:

11.07.2008 року ОСОБА_1 звернулась з адміністративним позовом в інтересах фермерського господарства "Сокіл-2004" до Бориспільського районного відділу Київської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах", управління земельних ресурсів у Бориспільському районі Київської області про визнання протиправними дій та бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії.

Вимоги позивачки зводяться до того, що допущена бездіяльність та дії відповідачів щодо виключення відомостей з бази даних АС ДЗК про реєстрацію державного акту серії ЯБ №266443 на право власності ФГ "Сокіл-2004" на земельну ділянку з кадастровим номером 3220886000:03:001:0535, порушує її право як єдиного засновника вказаного господарства.

Вивчивши матеріали адміністративного позову з долученими документами, вважаю, що зазначений позов не підлягає розгляду в Бориспільському міськрайонному суді Київської області з наступних підстав.

ОСОБА_1 подано адміністративний позов в інтересах ФГ "Сокіл-2004". При цьому відповідачами у справі є юридичні особи - управління земельних ресурсів та районний відділ Київської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру..." в Бориспільському районі.

Оскарження дій та бездіяльності вказаних відповідачів відноситься до публічно-правових відносин, які повинні вирішуватись місцевим господарським судом в порядку КАС України, згідно вимог п. 6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України.

Так, згідно вказаної норми, до початку діяльності окружних та апеляційних адміністративних судів адміністративні справи, підвідомчі господарським судам відповідно до Господарського процесуального кодексу України 1991 року, вирішують у першій та апеляційних інстанціях відповідні місцеві та апеляційні господарські суди за правилами КАС України.

Відповідно до ст. 2 ГПК України господарський суд порушує справи за позовними заявами підприємств та організацій за захистом своїх прав та охоронюваних законом інтересів.

Зважаючи на вказані норми процесуальних законів, а також те, що ОСОБА_1 звернулась до суду саме в інтересах фермерського господарства з приводу публічно-правового спору, приходжу до висновку, що вказаний спір підсудний господарському суду Київської області в порядку, передбаченому КАС України, оскільки на момент подання адміністративного позову - окружного адміністративного суду Київської області не створено.

Тому слід зазначити, що поданий адміністративний позов не підсудний Бориспільському міськрайонному суду Київської області.

Відповідно до п.6 ч.3 ст. 108 КАС України, позовна заява повертається позивачеві, якщо справа не підсудна цьому адміністративному суду.

У зв'язку з викладеним адміністративний позов ОСОБА_1 слід повернути позивачці, оскільки даний адміністративний позов не підсудний Бориспільському міськрайонному суду Київської області.

На підставі наведеного, керуючись п. 6 Прикінцевих та перехідних положень КАС України, -

ухвалив:

Адміністративний позов ОСОБА_1 до Бориспільського районного відділу Київської регіональної філії ДП "Центр державного земельного кадастру при Державному комітеті України по земельних ресурсах", управління земельних ресурсів у Бориспільському районі Київської області про визнання протиправними дій та бездіяльності та зобов'язання вчинити певні дії - повернути позивачці, у зв'язку з непідсудністю його Бориспільському міськрайонному суду Київської області.

Ухвала може бути оскаржена шляхом подання заяви про апеляційне оскарження протягом п'яти днів з моменту отримання копії ухвали до апеляційного адміністративного суду Київської області, через Бориспільський міськрайонний суд Київської області, та подальшим поданням апеляційної скарги протягом десяти днів до апеляційного адміністративного суду Київської області через Бориспільський міськрайонний суд Київської області.

СудБориспільський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення14.07.2008
Оприлюднено25.12.2010
Номер документу5808131
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-385/2008

Ухвала від 14.07.2008

Адміністративне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Вознюк С.М.

Ухвала від 31.10.2008

Цивільне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Зайончковська І.А.

Постанова від 09.12.2007

Адміністративне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Зайончковська І.А.

Постанова від 06.11.2008

Адміністративне

Білогірський районний суд Автономної Республіки Крим

Лущеко Л.Г.

Ухвала від 01.12.2008

Адміністративне

Тростянецький районний суд Сумської області

Янова Л.М.

Ухвала від 16.10.2008

Адміністративне

Смілянський міськрайонний суд Черкаської області

Зайончковська І.А.

Постанова від 23.06.2008

Адміністративне

Канівський міськрайонний суд Черкаської області

Бурлака О.В.

Постанова від 03.10.2008

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Лисенко М.Є.

Ухвала від 10.04.2008

Адміністративне

Ялтинський міський суд Автономної Республіки Крим

Цалко А.А.

Ухвала від 17.04.2008

Адміністративне

Дніпропетровський окружний адміністративний суд

Кононенко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні