Ухвала
від 03.06.2016 по справі 802/1594/13-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про заміну сторони у виконавчому провадженні

м. Вінниця

03 червня 2016 р. Справа № 802/1594/13-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді: Альчука Максима Петровича,

розглянувши у порядку письмового провадження заяву про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі

за позовом: Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області

до: фізичної особи-підприємця ОСОБА_1

про: стягнення заборогованості

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходилась адміністративна справа за позовом Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області до фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 про стягнення заборогованості.

Постановою суду від 13.05.2013 року адміністративний позов задоволено. Стягнуто з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області (вул. Леніна, 27, м. Іллінці, Вінницька область, р/р 37196104000206 в ГУДКСУ у Вінницькій області, МФО 802015, код ЄДРПОУ 20104032) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 4572,12 ( чотири тисячі п'ятсот сімдесят дві) гривні 12 копійок.

На адресу суду від Іллінецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області надійшла заява про заміну сторони виконавчого провадження в порядку ст. 264 КАС України, згідно якої зазначено про утворення Іллінецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області, шляхом злиття Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі та Управління Пенсійного фонду України в Оратівському районі, про що внесено відповідний запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Представник Іллінецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Вінницької області в судове засідання не з'явився, проте в прохальній частині заяви просив здійснювати її розгляд без його участі в порядку письмового провадження.

Представник Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області в судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином.

Відповідач в судове засідання не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином. Конверт з повісткою повернувся на адресу суду з відміткою поштового відділення зв'язку: "за зазначеною адресою не проживає".

Відповідно до ч. 11 ст. 35 КАС України розписку про одержання повістки (повістку у разі неможливості вручити її адресату чи відмови адресата її одержати) належить негайно повернути до адміністративного суду. У разі повернення поштового відправлення із повісткою, яка не вручена адресату з незалежних від суду причин, вважається, що така повістка вручена належним чином.

Представник ВДВС Іллінецького РУЮ в судове засідання також не з'явився, про дату, час і місце розгляду справи повідомлений належним чином. Заяви про розгляд справи без його участі до суду не надходило.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи викладене, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи в порядку письмового провадження.

Вирішуючи питання про заміну сторони виконавчого провадження, суд виходив з наступного.

Судом встановлено, що постановою суду від 13.05.2013 року адміністративний позов задоволено. Стягнуто з фізичної особи-підприємця ОСОБА_1 (АДРЕСА_1, ідентифікаційний номер НОМЕР_1) на користь управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області (вул. Леніна, 27, м. Іллінці, Вінницька область, р/р 37196104000206 в ГУДКСУ у Вінницькій області, МФО 802015, код ЄДРПОУ 20104032) заборгованість по сплаті єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування в сумі 4572,12 ( чотири тисячі п'ятсот сімдесят дві) гривні 12 копійок

На виконання вказаного рішення, 06.06.2013 року Вінницьким окружним адміністративним судом видано виконавчий лист № 802/1594/13-а.

Відділом державної виконавчої служби Іллінецького РУЮ 23.03.2016 року відкрито виконавче провадження № 50588977 з примусового виконання виконавчого листа № 802/1594/13-а.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" реорганізовано деякі територіальні органи Пенсійного фонду України шляхом злиття окремих органів Пенсійного фонду України за переліком згідно з додатком 1.

Згідно Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, затвердженого вказаною постановою, утворено Іллінецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області, шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі та управління Пенсійного фонду України в Оратівському районі.

На виконання додатку №1 Переліку територіальних органів Пенсійного фонду України, які реорганізуються шляхом злиття, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року № 1055 "Деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України" Головним управлінням Пенсійного фонду України у Вінницькій області видано наказ № 61 від 16.03.2016 року, згідно якого начальникам управлінь Пенсійного фонду України наказано забезпечити державну реєстрацію територіального органу Пенсійного фонду, який реорганізовується шляхом злиття.

На підставі вказаних документів 18.03.2016 року державним реєстратором в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань зареєстровано юридичну особу - Іллінецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Вінницької області, яке є правонаступником Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі (код ЄДРПОУ 40350288).

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Частиною 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" визначено, що у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

З огляду на встановлені обставини, суд вважає за необхідне замінити Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі його правонаступником - Іллінецьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області.

Керуючись ст.ст. 165, 186, 254, 264 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити Управління Пенсійного фонду України в Іллінецькому районі Вінницької області (вул. Леніна, 27 м. Іллінці Вінницької області, код ЄДРПОУ ) її правонаступником Іллінецьким об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України Вінницької області (22700, Вінницька область, м. Іллінці, вул. Соборна, 27, код ЄДРПОУ 40350288 ) .

Копії ухвали надіслати особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Альчук Максим Петрович

Дата ухвалення рішення03.06.2016
Оприлюднено10.06.2016
Номер документу58153821
СудочинствоАдміністративне
Суть: стягнення заборогованості

Судовий реєстр по справі —802/1594/13-а

Ухвала від 24.04.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 24.03.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 21.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 12.02.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 03.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Альчук Максим Петрович

Ухвала від 13.05.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Постанова від 13.05.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

Ухвала від 05.04.2013

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Яремчук Костянтин Олександрович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні